Rejser til Vence

Middelalderbyen Vence har en idyllisk beliggenhed for foden af Alperne og lidt tilbagetrukket fra Den Franske Riviera. Bjergene bag byen beskytter mod vinde fra nord og betyder, at Vence også har et behageligt mildt klima i vintermånederne. Fra Vence er der smukke udsigter ned mod Cagnes-sur-Mer ved kysten, som ligger inden for et kvarters kørsel.

Markeder og kunstgallerier

Det er dog ikke kun den smukke beliggenhed og det milde klima, som har gjort Vence til et populært rejsemål ved Côte d'Azur, der har tiltrukket livsnydere i århundreder. Hovedattraktionen er den charmerende, historiske bydel, der i Vence er usædvanligt velbevaret. Adgang til denne del af byen sker stadig gennem de oprindelige byporte og inde bag de høje mure føles det næsten som om man er trådt tilbage i tiden. Her kan du gå på opdagelse en labyrint af smalle gader med et væld af små, indbydende specialbutikker eller slå dig ned på en af de mange hyggelige fortovscafeer.

Rejser du til Vence, kan det også anbefales at sætte god tid af til at udforske de markeder, som gennem alle tider har været en del af byens sjæl. I den historiske bykerne kan du hver tirsdag formiddag gå på opdagelse blandt de spændende boder på den smalle Rue du Marché, hvor du finder alt fra blomster til krydderier. Ligeledes er der lige uden for de gamle bymure på Place du Grand Jardin flere gange i løbet af ugen marked, hvor du kan handle fisk og frisk grønt til egne måltider, hvis du bor i ferielejlighed med eget køkken, eller eventuelt blot finde et unikt souvenir.

Udover sin lange tradition for markeder er Vence også kendt for sine gallerier. Gennem tiden har den idylliske by således tiltrukket kunstnere fra nær og fjern. Her har for eksempel malere som Henri Matisse og Marc Chagall i perioder slået sig ned for at lade sig inspirere af de smukke omgivelser. Få minutters gang fra centrum finder du Chapelle du Rosaire des Dominicaines de Vence, der også blot er kendt som Chapelle Matisse. Kunstneren betragtede efter sigende selv udsmykningen af dette lille kapel, der foregik mellem 1947 og 1951, som et af hans mesterværker.

Udflugter

Der er ikke langt fra Vence ned til Middelhavskysten og byer som Nice, Antibes og Cannes. Udover disse oplagte udflugtsmål har du på rejse til Vence også et godt udgangspunkt for at udforske perlerækken af hyggelige landsbyer i baglandet til rivieraen som for eksempel nabobyerne Tourrettes-sur-Loup og Saint-Paul-de-Vence, der begge ligeledes er yderst charmerende.

Udover sightseeing kan du også bruge Vence som udgangspunkt for vandre- og cykelture, hvis du vil have en aktiv ferie. Har du gode cykelben, kan du for eksempel prøve kræfter med Col de Vence-ruten, der hører til blandt klassikerne på Cote d’Azur. Den knap 10 kilometer lange tur fra Vence, der ligger omkring 325 meter over havet, op til bjergpasset i 963 meters højde byder på nok stigningsprocenter til at give sved på panden hos de fleste. Udsigten fra toppen er dog anstrengelserne værd, og der er endda mulighed for at få en lille forfriskning inden du suser ned igen.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Vence