Rejser til Georgioupolis

Georgioupolis er en lille hyggelig by, som ligger ca. 35 km fra Chania og omkring 20 km fra Rethymnon. Her anses strandene for at være blandt de mest børnevenlige på Kreta, da de er lavvandede, lange og brede. I byen er alt blot et stenkast væk og intet er udenfor gåafstand. Der er ikke meget fornøjelsesliv i Georgioupolis, men her er skønne restauranter, tavernaer, caféer og barer. Ønsker man at tage på opdagelse i området på egen hånd, kan man leje bil, motorcykel eller cykel.

Georgioupolis er en lille hyggelig by med skøn atmosfære.

Omring  35 km fra Chania og 20 km fra Rethymnon. Strandene er lange, brede og lavvandede, og de anses for at være blandt de mest børnevenlige på Kreta. På stranden kan man leje solstole og parasoller og der er en skøn atmosfære.

I byen ligger alt indenfor gåafstand. Fornøjelseslivet i Georgioupolis er begrænset til restauranter, barer, caféer og tavernaer. Vil man gerne have “pulsen lidt op” er den ikke længere væk end Chania og Rethymnon, som man let kommer til med bus eller taxi.

Ønsker man at opdage omgivelsene på egen hånd, er der mulighed for at leje bil, motorcykel eller cykel.

Georgioupolis er et tidligere fiskerleje omkring 4o km øst for Chania på Kretas populære nordkyst. I dag ligger der stadig små fiskerbåde og vugger ved kajen lidt oppe ad floden, Almyros, som har sin udmunding ved Georgioupolis. De og de høje eucalyptus-træer bidrager til den hyggelige stemning i byen. Men i dag er det dog først og fremmest stranden, som er hovedattraktionen i den lille by. Stranden, der strækker sig cirka 10 km østpå mod Rethymnon, er en af øens længste sandstrande. På nordsiden af flodudmundingen er også en lille idyllisk strand, Kalivaki.

Strand og tavernaer

På den lange, Blå Flag-sandstrand er det selv i højsæsonen nemt at finde et sted at slå sig ned for at nyde den varme middelhavssol og det azurblå hav. Særligt hvis du bevæger dig østpå lidt væk fra byen, bliver der længere mellem liggestole og parasoller. Der til gengæld som regel masser af liv oppe ved pladsen, Platia, i byens lille centrum. Særligt om aftenen er der meget stemningsfuldt her, hvor livet nydes på de talrige tavernaer ved byens torv og i sidegaderne. Der er også flere supermarkeder i byen, hvor du kan få de fleste dagelige fornødenheder i ferien inklusiv frisk brød. Der er dog også en god bager i byen, ligesom der ofte kommer lokale frugtavlere til byen.

Georgioupolis er på grund af sin tilbagelænede atmosfære og den indbydende strand kendt som et familievenligt rejsemål. Byen og stranden har da også alt, hvad I behøver til at få en afslappende ferie. Vær dog opmærksom på, at der på dage med blæst kan være være havstrømme. Der er livreddere på de mest populære sektioner af stranden, som hejser flag, der viser om det er sikkert at bade.

Er der en dag lidt rigeligt vind ude ved kysten, kan I eventuelt køre ind i landet til den nærliggende Kourna Lake. Denne sø, Kretas største, ligger smukt mellem bjergene omkring 10 minutters kørsel fra Georgioupolis. Her kan I både tage en dukkert i det rolige vand eller leje en vandcykel for at tage en tur rundt på søen og måske se nogle af de skildpadder, som eftersigende lever her.

Udflugter

Bortset fra det lille Agios Nikolaos-kapel er der ikke mange egentlige seværdigheder i selve Georgioupolis. De fleste som rejser til Georgioupolis tiltrækkes af stranden og byens fredelige atmosfære, der giver optimale betingelser for en afslappende ferie, hvad enten du rejser hertil med børn eller ej.

Da hovedvejen mellem Chania og Rethymno løber ikke langt fra byen, har du dog gode muligheder for at bruge Georgioupolis som udgangspunkt for udflugter med bus eller i en lejebil. Det inkluderer begge disse spændende byer, men også talrige andre af de mange seværdigheder på Kreta. Det kan for eksempel også varmt anbefales at køre den lidt længere tur østpå til Heraklion for at opleve hovedstadens charmerende gamle bydel. Det er oplagt at fortsætte herfra til det nærliggende Knossos, en af øens mest berømte seværdigheder.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Georgioupolis

Populære hoteller i Georgioupolis

Grækenland, Kreta, Georgioupolis
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Georgioupolis
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Georgioupolis
  • Nærmeste lufthavn: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi