Rejser til Ialyssos

Ialyssos er opkaldt efter regionens tidligere hovedstad og ligger på Rhodos’ vestkyst. Byen blev grundlagt for omkring 2400 år siden, og ruinerne efter den første bosættelse er her så godt bevaret at de stadig kan opleves i området. Ialyssos er et paradis for kitesurftere og windsurfere da det altid blæser mere på vestkysten blæser end på resten af øen, på gode dage kan man også opleve ret store bølger, der gør det muligt at surfe. Ialyssos er let at komme til og fra da der ligger en lufthavn tæt ved byen, og til Rhodos by er der kun 15 minutter med taxi.

Ialyssos ligger på Rhodos’ vestkyst og er opkaldt efter regionens tidligere hovedstad.

Ialyssos blev grundlagt for omkring 2400 år siden, og ruinerne efter den første bosættelse er bevaret så de kan opleves i området.

På vestkysten blæser det altid mere på end på resten af øen, så det er et paradis for kitesufere og windsurfere og man kan også opleve ret store bølger. Nær byen ligger der en lufthavn og man kommer også nemt til nabobyerne Ixia og Trianda.

I Trianda ligger flere fine restauranter, hyggelige tavernaer og butikker. Her er et lidt mere roligt natteliv og her sidder man gerne og nyde den smukke solnedgang på strandpromenaden. Har du mere lyst til fest og farver er der kun 15 minutter med taxi til Rhodos by.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Tæt ved stranden, som består af både sand og småsten, ligger talrige restauranter, caféer og hoteller. Slår du dig ned i en af de mange liggestole på stranden, kan du ofte se windsurfere suse forbi ude på vandet. Eftersom kysten vender mod nordvest, er den nemlig kendt for at have gode betingelser for surfere. Er du nybegynder, er der mulighed for at få undervisning og leje det nødvendige udstyr. Der er naturligvis også god mulighed for bare at slappe af inde på stranden kun afbrudt af forfriskende dukkerter i det klare, lune hav.

Tæt ved historiske seværdigheder

Når du ikke slikker sol og bare slapper af på stranden, er der også meget andet at tage sig til på en rejse til Ialyssos. Der er adskillige mini-markeder i Ialyssos, men vil du på shopping, er der mere at komme efter inde i Rhodos by. Det tager ikke meget mere end et kvarters at køre derind. Selv hvis du ikke vil kigge på butikker, kan du få lang tid til at gå med at udforske den stemningsfulde gammel bydel med dens smalle, brostensbelagte gader og det imponerende korsridderpalads. Du kan ikke undgå at føle historiens vingesus, når du bevæger dig rundt i den gamle middelalderby, som er da også er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

At Rhodos har en lang og spændende historie, behøver du faktisk ikke tage ind til hovedstaden for at forvisse dig om. Få kilometer inde i landet fra Ialyssos ligger nemlig Filerimos-bjerget, der af kendere regnes for en af de vigtigste historiske seværdigheder på Rhodos. Følger du den snoede vej op nede fra foden, kan du fra toppen af den 267 meter høje bakke nyde en flot panoramaudsigt over Det Ægæiske Hav helt over til Tyrkiet. Trods den flotte udsigt er det dog på grund af arkæologien, at Filerimos-bjerget er berømt. Her lå således i sin tid det oprindelige Ialyssos akropolis med et tempel til ære for Athene. Da korstogsridderne havde herredømmet over Rhodos i 1400-tallet, byggede de desuden et kloster på bakken, der lige som ruinerne af templet er et must at besøge på en rejse til Ialyssos.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Ialyssos

Populære hoteller i Ialyssos

Grækenland, Rhodos, Ialyssos
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool
Grækenland, Rhodos, Ialyssos
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool
Grækenland, Rhodos, Ialyssos
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool