Rejser til Linguaglossa

Linguaglossa ligger i Catania-provinsen på nordsiden af vulkanen Etna på den nordøstlige del af Sicilien. Den lille charmerende by, der kun har omkring 5350 indbyggere, blev grundlagt på en lavastrøm i 1566 og betyder bogstaveligt "Tungetunge" på henholdsvis græsk (glossa) og latin (lingua).

Med sin centrale beliggenhed på den nordøstlige del af Sicilien er Linguaglossa et ideelt rejsemål, hvis du vil besøge vulkanen Etna, men også hvis du vil opleve autentisk siciliansk landsbystemning, smage på den lækre sicilianske gastronomi, nyde et mildt klima året rundt og have muligheden for at foretage dagsudflugter til Siciliens nordøstlige kyst med dens mange gode bademuligheder, samt til nogle af Siciliens største kulturelle og historiske seværdigheder, såsom Taormina og storbyerne Messina og Catania.

Selv om byen er ikke så stor, og ikke har et stort udvalg af butikker, er der flere restauranter at vælge imellem i Linguaglossa i det dejlige bycentrum. Her er køkkenet traditionelt siciliansk med kød, pasta og kager, hvor pistacienødder er en selvfølge.

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Linguaglossa og andre spændene rejsemål på Middelhavets største ø Sicilien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Seværdigheder og udflugtsmuligheder

Med sin beskedne størrelse er der ikke de store seværdigheder i selve Linguaglossa, men byen ligger inden for en meget overskuelig afstand af nogle af Siciliens største seværdigheder og oplevelser.

Etna
En af de første seværdigheder manorbinder med Sicilien er vulkanen Etna. Og dette er ikke uden grund. Etna er Europas største aktive vulkan på 3.323 meter (mod Vesuvs kun 1.281 meter) og er en af verdens mest aktive af sin slags. Området med dets kratere er en utrolig oplevelse at opleve på nært hold, men det er samtidig noget, der på det kraftigste ikke kan anbefales at opleve på egen hånd, men derimod med velkvalificerede alpine guider.

Taormina
Taormina, der ligger smukt på en skarp bjergskråning med udsigt over Messina-strædet og vulkanen Etna, er berømt for sit antikke græske teater, der er det næststørste antikke teater på øen efter teateret i Siracusa og som blev bygget i den hellenistiske tidsalder i det 3. - 2. århundrede f. Kr. Engang blev det brugt til hestevæddeløb og gladiatorkampe; i dag bruges det dog til mere fredelige begivenheder, såsom forestillinger og koncerter om sommeren.

Se alle rejser til Taormina her.

Catania
Catania er Siciliens andenstørste by og byder på en overflod af gode restauranter, shoppingmuligheder og et dagligt marked med friske råvarer fra byens opland hver formiddag. Her kan du også opleve den smukke domkirke, rådhuset og elefantspringvandet (elefanten er Catanias symbol), som står på byens hovedtorv, samt villaen Villa Bellini og den tilhørende have, der er et godt afslapningssted, når du har været rundt i byen.

Se alle rejser til Catania her.

Giardini Naxos
Hvis du skulle føle trang til at tilbringe en dag ved havet og efterfølgende nyde et kold glas sicialisnk vin ledsaget af fisk og skaldyr, kan det anbefales at tage på en dagstur ud til kysten, som kun ligger omkring 20 minutter (13 kilometer) fra byen i en lejebil. Besøg for eksempel øens populære badeby Giardini Naxos, der kun ligger ca. 20 kilometer væk. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Linguaglossa