Rejser til Arezzo

Mange vil sikkert mene, at det er umuligt at finde en stor spændende by i Toscana med rige levn fra både Middelalderen og Renæssancen, som ikke er helt overrendt af turister. Men den findes, og den hedder Arezzo.

Antikviteter og guldsmykker

Byen hører til blandt Toscanas mest velhavende og er i resten af Italien især kendt for sin store produktion af guldsmykker og for sine mange antikvitetsbutikker. Byen har yderligere kunnet føje den fjer til hatten, at store dele af Roberto Benignis berømte film ”Livet er smukt” er blevet optaget i byens gader.

Arkæologisk museum

Arezzos historie går tilbage til etruskerne, da den var en af dette mystiske folkeslags stærkeste byer. Siden blev den en vigtig by i Romerriget, og levn fra begge disse perioder kan beundres på byens arkæologiske museum, som for øvrigt ligger tæt ved det romerske amfiteater.

Kimæren

Et endnu mere spektakulært minde fra fortiden er den bronzestatue af et fabeldyr, ”Kimæren”, fra den etruskiske periode, som man ser mange kopier af rundt omkring i byen.

Største attraktion

Fra Middelalderen kommer flere spændende kirker, som blandt andet Pieve di Santa Maria med den besynderlige facade og domkirken. Men byens største attraktion for kunstelskere finder vi i kirken Chiesa di San Francesco, hvor en af renæssancemaleren Piero della Francescas største og mest betagende arbejde befinder sig. Den store freskocyklus ”Det Hellige Kors' legende” blev til i årene 1452-1466. Historien om Den Forbudne Frugts Træ, der siden giver træet til Jesu Kors, og alle forviklingerne undervejs, breder sig over hele området bag ved hovedalteret, men også mange andre steder i kirken finder vi spændende malerier fra forskellige epoker.

Piazza Grande

Arezzo har flere hyggelige gader med et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer, men de fleste vil nok glæde sig mest over den skrånende Piazza Grande, hvor antikvitetsbutikkerne ligger tæt. Her ser man fascinerede eksempler på butikker der den dag i dag benytter de gamle lokaler med store stenskranker, som har været brugt fra Middelalderen op til vore dage.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Arezzo