Rejser til Assisi

Assisi ligger smukt op af bjergsiden på monte Subasio. Byen er utroligt velbevaret og er så absolut et besøg værd, hvis du ønsker et strejf af historiens vingesus.

Når man rejser til Assisi kommer man til Italiens grønne hjerte, regionen Umbrien. Byen ligger meget højt og kan ses langvejs fra. Indefra byen er der den skønneste udsigt ud over landskabet. For mange vil dette religiøse centrum ingen introduktion kræve, for her grundlagdes den indflydelsesrige franciskanerorden af bysbarnet den hellige Frans (af Assisi). Franciskanerne er den dag i dag verdens største katolske munkeorden, og Assisi virker som en magnet på kristne pilgrimme fra hele verden.

Vidunderlig på trods...

Assisi er på trods af sin megen turisme en vidunderlig, lille og hyggelig by. Den megen turisme, værst om dagen, når busser fra nær og fjern bringer både pilgrimme og almindelige turister til byen, skyldes bysbarnet den hellige Frans, på italiensk San Francesco, der i 1200-tallet gjorde op med den katolske kirkes velstand og overforbrug, og startede den asketiske franciskanerorden.

San Francesco og de andre kirker

Byens hovedattraktion er San Francesco-kirken, en fantastisk stor kirke delt i to niveauer. I den øverste del kan man bl.a. se fresker af de berømte malere Cimabue og Giotto fra 1200-tallet. Assisi er dog fuld af andre kirker, som bestemt er et besøg værd. Der er f.eks. Santa Chiara-kirken opført til ære for den hellige Klara, der var stor beundre af San Francesco, og lagde grunden til den kvindelige franciskanerorden. Og der er San Damiano-kirken med kristuskorset, der talte til San Francesco og fik ham til at vælge troen og et asketisk liv frem for det han hidtil havde fuld af alkohol og kvinder. Over byen ligger La Rocca, byens fæstning. Herfra kan man nyde den fantastiske udsigt over byen og hele området, og det er et fint sted at holde picnic.

Turen værd

Små 800 år som centrum for religiøs valfart har sat sine tydelige spor på byen, der bugner af kirker, ikke mindst den prægtige Chiesa di San Francesco, hvis kalkmalerier for mange kunstinteresserede er hele turen værd.

Befinder man sig i nærheden af Assisi er det et must at besøge byen, og så må man bare forsøge at abstrahere fra souvenirbutikker og andre turister.

Hoteller, ferielejligheder og villaer i Assisi

Du kan hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i Assisi i din ferieperiode ved hjælp af søgemaskinen øverst her på siden. Er det fred og ro lidt væk fra turistmasserne, du ønsker, kan vi også anbefale dig at overveje et agriturismo i Umbrien. Her er der ro til at koble helt af og god plads til børnene. 

Lufthavne og transport

Næste lufthavn ligger ved Perugia. Lufthavnen, Umbria International Airport, benyttes dog kun af et mindre antal flyselskaber. Et af disse er Ryanair, som dog i skrivende stund ikke har nogen direkte ruter hertil fra Danmark. Det er der til gengæld til Rom, som ganske vist ligger længere væk, men i sidste ende ofte er det nemmeste valg. 

>> Flyv til Umbrien, læs om rejser til Perugia her

Der er togforbindelse fra Rom til Assisi. Du kan dog komme hurtigere frem, hvis du lejer en bil. Vil du gerne kunne komme nemt omkring til andre byer og seværdigheder i løbet af ferien, er en bil da også ofte en stor fordel. 

Restauranter og indkøb

Der er et godt udvalg af spisesteder i Assisi, særligt omkring Piazza del Commune. Selvom der er "turistpriser" på mange restauranter, er det også muligt at fnde mere rimeligt prissatte trattoriaer, hvor man som familie kan nyde god, traditionel mad uden at skulle bruge en formue. 

Udflugter

Assisi er et populært udflugtsmål, men har også i sig selv en god beliggenhed for andre af regionens seværdigheder. Det kan for eksempel varmt anbefales at tage en tur til Perugia, som rummer et fantastisk kulturliv samt mange velbevarede bygninger og pladser, der vidner om en lang historie. 

Vil du opleve en velbevaret middelalderby, er det også oplagt at besøge Gubbio, en af Umbriens ældste byer. Dette er nok en af de bedst bevarede af sin slags i hele Italien og ligeledes et populært mål for katolske pilgrimme.

Lokale links

Byens turisthjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Assisi