Rejser til Dubrovnik

Den historiske by Dubrovnik ligger tæt ved havet, og er omgivet af en stor ringmur. I den gamle bydel finder man også i dag byens mest aktive kvarter. Her er skøn aktivitet i byens smalle brostensbelagte gader, og med et væld af torve og cafeer får man her en følelse af, at der venter nye opdagelser ved hvert nyt gadehjørne. Er man i Dubrovnik bør man unde sig selv at gå en tur op på byens ringmur, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og havet. I mellem Dubrovniks forskellige bydele går der lokalbusser, som er nemme at hoppe på. På byens restauranter er fiske- og skaldyrsretter blandt specialiteterne, og på vinkortet finder man gode kroatisk producerede vine. Fra havnen kan man dagligt tage en båd til nogle af de nærliggende øer.

Dubrovnik ligger i regionen Dalmatien ved Adriaterhavet, og ligger næsten så langt sydpå du kan komme i Kroatien. Grænsen til Montenegro ligger tæt på.

Dubrovnik er nok mest kendt for sin smukke, gamle bydel, som siden 1979 er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Men også den fine kyst og den herlige skærgård udenfor byen, er gode grunde til at besøge Dubrovnik.

Dubrovnik er en historisk smuk by omgivet af en stor ringmur.

Dubrovniks kulturelle centrum er koncentreret omkring den gamle by. Her er der masser af charme og et herligt kultur liv. Blandingen af brostensgader, torve, smalle passager og caféer gør, at der er noget nyt at opdage bag hvert eneste gadehjørne. Det er en ren nydelse at slentre rundt i byen og fornemme den afslappede atmosfære. Det er næsten et must at gå op på byens ringmur; heroppe er der en fantastisk udsigt ud over hav og by.

Det er meget let at komme rundt med lokalbus til de forskellige bydele i Dubrovnik. Mange af hotellerne ligger lidt uden for centrum – bl. a. i Babin Kuk området og i Lapad. Da der ikke er nogen sandstrande i Dubrovnik, bader man enten fra klipper eller ved stenstrande.

Der er rigtig mange restauranter og barer samt flere natklubber. Blandt specialiteterne på byens restauranter er fisk- og skaldyrsretter og Kroatien har sin egen vinproduktion, og mange vine er i særklasse.

Der er en del gode butikker og et par mindre indkøbscentre, men Dubrovnik er ikke en by, man tager til for at shoppe.

Fra havnen går der dagligt både til de mange øer, som ligger tæt ved byen – bl.a Kolocep, Sipan og Lopud.

Mange ved nok ikke, at Dubrovnik ligger lidt for sig selv. Hvis du kommer landevejen fra den kroatiske hovedstad Zagreb eller Split, og kører videre langs kysten i retning mod Dubrovnik, skal du nemlig et kort stykke igennem Bosnien (20 km) før du atter er i Kroatien. Du skal vise dit pas, men formaliteterne plejer at være meget hurtigt overstået.

Dubrovnik er som sagt mest kendt for den gamle bydel, 1500 år gammel og med beliggenhed på en halvø, omkranset af en ringmur. Indenfor muren finder mange smukke og charmerende pladser, torve, stræder og små gyder, kirker, butikker og barer med høj hipsterfaktor, fine restauranter og en hel del shoppingmuligheder. Men husk, at dette er en af Kroatiens mest besøgte turistmål, så her er mange mennesker i juli og august.

Udenfor den centrale del af Dubrovnik ligger en fin kyst med flere feriebyer, hvor du kan nyde solen, vandet og en afslappet typisk kroatisk adriaterhavkyststemning. Der ligger også flere fine øer i denne del af den kroatiske skærgård, mange af dem kan du tage ud til over dagen med færge. Øen Lopud er en af de mest populære. Hvis du rejser nordpå kan du kigge forbi øerne Hvar eller Korcula, du kan også komme hertil fra Dubrovnik med færge men sådan en udflugt kræver i hvert fald minimum en overnatning for at give mening.

Hvem vil kunne lide Dubrovnik?

Den kroatiske kyst er populært hos dem, der vil have mulighed for sol og strand men også med mulighed for at kunne opleve noget. Stemningen er afslappet, men om sommeren er her også et ret intensivt forlystelsesliv i Dubrovnik centrum. Mange vælger at booke sig ind udenfor centrum, for at have lidt af det hele tæt på.

Hvornår skal man rejse til Dubrovnik?

Hvis du vil kunne bade, er der sæson for dette fra maj til september. Det er også i denne periode, at der arrangeres charterrejser til denne del af Kroatien. Udenfor højsæsonen kan du selv arrangere din rejse, der er forholdsvis mange afgange at vælge mellem. Efteråret er lunt, vinteren mild og foråret kommer allerede i marts.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Dubrovnik

Populære hoteller i Dubrovnik

Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
7,9
Godt
186 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
8,8
Meget godt
63 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
7,2
Godt
144 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Dubrovnik?

9,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser