Rejser til Sliema

Sliema er Maltas største by, men samtidig også en rolig by, der særligt appellere til et mere modent publikum. I byen finder man masser af restauranter og butikker, så her kan man virkelig få alt hvad hjertet begærer. Book en billig rejse til Sliema med Solfaktor i dag!

Et par kilometer fra Sliema ligger byen St. Julians, hvor der er godt gang i nattelivet. Fra Sliemas havn kan man tage en båd til den lille naboø Comino, som har et væld af smukke laguner og smukke grotter. Går man langs strandpromenaden møder man St. Julians vagttårn, som er et blandt mange langs kysten, som igennem historien har fungeret som forsvarsværn mod indtrængere.

I Sliema er der mange restauranter og butikker, som skaber basis for øens bedste shopping. Byen har en fin strand, som er en del af en længere strækning, der strækker sig helt fra nabobyen Sliema til hovedstaden Valetta.

I havnen er der altid liv og røre, og herfra går der som nævnt både til naboøen Comino, hvor man kan finde blå laguner og øens berømte grotter. Langs havnepromenaden ligger St. Julians Tower, som er et af i alt fjorten vagttårn, der skulle varsle indbyggere langs kysten om pirater. Hele området i og omkring Sliema ligger mindesmærker fra en lang og til tider voldsom historie, hvor Maltas beboere har måtte forsvare sig mod indtrængere.

>> Læs om restpladser og afbudsrejser til Malta her

Sliema, der ligger på Maltas østkyst lige nord for hovedstaden Valletta, er et ideelt rejsemål for feriegæster, der vil kombinere Vallettas fantastiske kulturelle og historiske seværdigheder med en behagelig og rolig strandferie blandt Sliemas klipper og varme, klare middelhavsvand.

Klimaet i Sliema er et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, der ligner klimaet i det sydlige Italien eller Grækenland.

Om sommeren (fra juni til august) når temperaturerne de høje 20'ere og solen skinner i gennemsnit 12 timer om dagen. På grund af beliggenheden på Maltas østkyst og ved Middelhavets kyst er temperaturen relativt varm hele året rundt, selv i vintermånederne, hvor temperaturen gennemsnitligt ligger på omkring 15 grader.

Seværdigheder i Sliema

Strandpromenaden i Sliema er et ideelt sted for en romantisk tur med sin partner eller en joggintur om morgenen, før varmen sætter ind. 

Der er også mange kirker at besøge i Sliema, herunder:

 • Stella Maris Kirke
 • Sacro Cuor sognekirke
 • Gesu 'Nazzarenu sognekirke
 • San Girgor sognekirke

Fort Tigne, der er en af de ældste polygonale fæstninger i verden, er på Unescos verdensarvliste og er bestemt værd at besøge, hvis du vil blive lidt klogere på Sliemas historie.

Strande

Sliema har ingen sandstrande, men malteserne betragter enhver strækning ved havnefronten, der giver adgang til havet for "strand". På trods af manglen på sandstrande er Sliema en favoritdestination for mange svømmere, og dens romerske bade er en række rektangulære badebassiner i klipperne, som beskytter mod de åbne havstrømme.

Kultur

I juli og august afholdes forskellige religiøse begivenheder og fester til ære for byens hegeninder, som giver en perfekt mulighed for at få et indblik i maltesisk kultur.

Det salesianske teater, der ligger et par gader inde i landet fra strandpromenaden, er det eneste teater i Sliema, der er mere end et århundrede gammelt. Det blev  genopbygget og genåbnet med et mål om at blive et af landets kulturelle referencepunkter med et bredt udvalg af shows, forestillinger og koncerter fra forskellige discipliner, herunder klassisk og rytmisk musik, dramaer, samt samtidskunstudstillinger.

Spisesteder

Sliema er ikke nogen stor by, men der er ingen mangel på gode og varierede spisesteder. To restauranter, der virkelig er værd at besøge, er Mint Cafe, der drives af et New Zealandsk par, og som serverer sund, let og lokalt produceret mad med vegetariske og veganske muligheder.

Hvis du mere er til traditionelle maltesiske retter og middelhavsretter, kan det anbefales at besøge Ta'Kris, som er en familiedrevet restaurant indrettet i et traditionelt maltesisk bageri, som er populært blandt både lokale og udenlandske besøgende.

Underholdning

Malta har et pulserende natteliv med masser af klubber, barer og diskoteker, der pumper den nyeste musik ud af højtalerne til de fastglade feriegæster, men hvis du ikke er så meget til en aften i byen og højtspillende barer, så kan du forsøge dig med et besøg i et kasiono eller en af de mange atmosfærrefyldte vinbarer. Der er kort sagt noget for enhver smag i området omkring Sliema.

Aktiv ferie

Byen er omgivet af hav, vind og godt vejr  - og Malta som helhed rummer mange muligheder for at tilfredsstille enhver rejsendes tørst efter eventyr og adrenalinberuste aktiviteter. Du kan blandt andet prøve:

 • Klatring
 • Flyboarding
 • Windsurfing
 • Zip-foring
 • Wakeboarding

Dagsture

Den største fordel ved Maltas lille størrelse er, at rejsetiden holdes på et minimum. Malta tilbyder et moderne, pålideligt og relativt billigt offentligt transportsystem bestående af busser og taxier.

Det er også let at leje cykler på øen, som er den mest økonomiske og miljøvenlige måde at komme rundt. Hvis du foretrække stor individuel frihed og ikke har lyst til at trampe rundt i pedalerne hele ferien, kan de også anbefales at leje en bil, som vil give dig muligheden for at bevæge dig rundt på øen helt efter eget behov.

Vejr og klima

Klimaet er et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, svarende til det klima, man har i det sydlige Italien eller det sydlige Grækenland. På grund af beliggenheden ved kysten bliver det sjældent voldsomt varmt, da havbrisen køler luften ned, mens den mildner de koldere temperaturer om vinteren.

Hoteller og ferieboliger i Sliema

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Sliema med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med udvalgte hoteller og ferieboliger i Sliema. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Sliema

Populære hoteller i Sliema

Malta, Sliema
7,5
Godt
2699 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Sliema
8,9
Meget godt
2303 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Malta, Sliema
9,1
Fabelagtigt
2451 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Sliema?

7,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 24 anmeldelser