Rejser til Malta

Malta er både et land og en gruppe af øer. Dette er det mest sydlige hjørne af Europa og EU, og her får du varmt, stabilt vejr næsten hele året. Her kan du nyde sol og strand, smuk natur, rimelige priser på det meste og historiske oplevelser. Gå på opdagelse i hovedstaden Vallettas smalle gader, og oplev øens mange seværdigheder og unikke kultur. Book din ferie til Malta eller Valletta med Solfaktor i dag!

Malta som rejsemål

Malta er en øgruppe i Middelhavet syd for Italien og er et af verdens mindste lande - alt i alt er der 316 km2 at boltre sig på hvilket er ca 10% af Fyns størrelse! Malta består af tre store øer: hovedøen Malta og de to mindre øer Gozo og Comino. Der bor ca. en halv million mennesker på de tre øer tilsammen. De fleste mennesker bor dog på hovedøen Malta. Hovedstaden hedder Valletta, og her finder du et tætbefolket område ned til området ved  Grand Harbour. Malta blev et selvstændig land i 1964 efter at have været en del af The Commonwealth (eller Storbritannien) siden 1814.

Der har boet folk på øerne i over 7.000 år. Folkeslag som ostrogoterne, fønikerne og araberne har alle sat sine spor, som stadig kan ses og fornemmes på det moderne Malta, og det samme har franskmændene og englænderne i de sidste par hundrede år. De folk som bor på Malta nu, kalder sig selv for maltesere, og både etnisk og sprogligt er dette et mix af arabiske, italienske og engelske træk og impulser. Efter 150 år med tætte relationer til Storbritannien er engelsk det sprog alle taler og forstår - men mange taler også ren maltesisk, som man kan kalde for en slags arabisk dialekt. Resultatet er byer med navne som Paul's og St Julian's, mens andre byer har lokale navne som Marsaxlokk, Birzebbuga og Cirkewwa.

>> Læs mere om din ferie i Valletta her

>> Læs mere om at holde ferie i Bugibba her

>> Læs mere om din ferie i Sliema her

Der er flere gode strande med tilhørende resorthoteller på Malta. En af dem er Mellieha Bay, som er en af de absolut smukkeste strande på øen. Selve byen Mellieha er dog en by som ligger højt oppe i bjergene med flot udsigt over landskabet. Mellieha Bays børnevenlige og lavvandede strand gør dette til en dejlig feriedestination for familier med børn. En anden smuk bugt, der er værd at rejse til, er St. Pauls Bay. Bugten har tre lidt forskellige feriebyer: netop St Paul's Bay og de mere livlige Bugibba og Qawra.

Hovedstaden Valletta

Maltas hovedstad, Valletta, ligger på øens nordøstlige kyst. Byen omtales ofte som "byen med fæstningen" og er på UNESCO's verdensarvsliste. Dette er et område, med virkelig mange historiske bygninger, kirker, monumenter og museer, hvor du kan fordybe dig i lokal arkæologi og historie - her er f.eks både et søfartsmuseum, et kunstmuseum, et postmuseum og et krigsmuseum.

Man kan vandre rundt i timevis i de smalle gader i Valletta. Så kommer der en flot kirke, så nogle spændende butikker, og så en café eller en restaurant, hvor du kan få noget koldt at drikke eller noget lækkert at spise. Foruden Valletta er byerne Bugibba, St Julian's, Sliema og Qawra de mest populære feriesteder på Malta. Groft sagt kan man sige, at de travleste turistområder ligger i den nordøstlige del af øen. Fra Valletta kan du tage en færge til Salerno i Italien. Maltas internationale lufthavn ligger cirka seks kilometer syd for Valletta.

Hvem vil kunne lide at holde ferie på Malta?

De fleste som rejser til Malta, gør det fordi de vil have sol, strand og varme, men landets spændende historie og unikke maltesiske kultur skal man ikke glemme at få med hjem fra rejsen. Maltas lille størrelse betyder, at det er nemt og hurtigt at besøge de forskellige områder på øen. Indflydelsen fra lande  som Italien, England, Frankrig og hele Nordafrika, har gjort, at du her møder et anderledes og spændende køkken. Her er retter som stuffat tal-fenek (kaningryde), pastizzi (ost eller ærter i butterdej) eller hvad med en omgang brungiel (fyldte auberginer)? Vel bekomme!

Derfor skal du rejse på ferie til Malta

Du skal rejse til Malta hvis du elsker sol, strand og vand, og for at opleve en til tider dramatisk kyst med små bugter med det reneste badevand. Du kan også rejse til Malta for at udforske en unik kultur og en ø, med en særdeles farverig historie. Eller rejs hertil for at have det sjovt om aftenen og natten, for at dykke eller snorkle, for at shoppe eller for at opdage et spændende, lokalt køkken.

>> Læs mere om ferie i Qawra her

>> Læs mere om at holde ferie  ved Mellieha Bay her

>> Læs mere om din ferie i St. Julians her

Hvornår skal man rejse til Malta?

Malta har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre, hvor der kan komme en del regn. De fleste rejser til Malta for at nyde solen og varmen, og højsæsonen er  også fra april til oktober. Øens beliggenhed gør vintrene ret milde, og  selv i december og januar kan temperaturen ligge mellem 15 og 20 grader på en god dag.

Malta er det eneste land i Europa, hvor der aldrig officielt er registreret minusgrader! Takket være det milde klima, er Malta et rejsemål, du kan rejse til året rundt. Om vinteren og i efteråret er Malta et populært rejsemål for weekendture fra f.eks torsdag til søndag. Du kan nå meget på et par dage på Malta. Priserne er relativt lave, men billigst er det naturligvis udenfor højsæsonen. Book din ferie til Malta eller Valletta med Solfaktor i dag!Rejsemål på Malta

 • Gæstebedømmelser 7,6
  St. Julians
  34 hoteller
  Det tidligere fiskerleje St. Julian's er i dag et af Maltas førende rejsemål. Det skyldes ikke mindst beliggenheden tæt ved den spændende hovedstad Valletta, men også dens strande, gode udvalg af restauranter samt ikke mindst byens rige forlystelsesliv.
 • Valletta
  26 hoteller
  Europas mindste hovedstad rummer et væld af spændende seværdigheder, og på en slentretur rundt i labyrinten af smalle gader kan du ikke undgå at mærke historiens vingesus overalt. Udover smuk verdensarv byder Valletta på et rigt kultur- og forretningsliv.
 • Gæstebedømmelser 7,7
  Sliema
  21 hoteller
  Kun Marsamxett-havnen adskiller Sliema fra Maltas kultur- og historiefyldte hovedstad Valletta. I Sliema er der også seværdigheder, men først og fremmest er middelhavsøens største by kendt for sit rige udvalg af restauranter, fortovscafeer, ... barer og butikker. Læs mere
 • Gozo
  18 hoteller
  Øen Gozo har en flere tusinde år gammel kulturhistorie og er et vidunderligt sted at gå på stranden, snorkle, dykke og tilbringe afslappede aftener med et glas vin i hånden, til tonerne af klassisk musik fra barok-kirkerne.
 • Gæstebedømmelser 7,4
  Qawra
  12 hoteller
  Tilbagelænede og fredfyldte Qawra har en fantastisk beliggenhed på Maltas nordkyst, og her kan du både holde romantisk parferie og familieferie.
 • Gæstebedømmelser 7,0
  Mellieha
  9 hoteller

Populære hoteller på Malta

Malta, Sliema
9,2
Fabelagtigt
2549 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, St. Julians
8,4
Meget godt
2301 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Gozo, Victoria
 • Nærmeste lufthavn: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Malta?

7,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 127 anmeldelser