Rejser til Malta

Malta er både et land og en gruppe af øer. Dette er det mest sydlige hjørne af Europa, og her får du varmt, stabilt vejr næsten hele året. Her kan du nyde sol og strand, smuk natur, rimelige priser på det meste og historiske oplevelser. Gå på opdagelse i hovedstaden Vallettas smalle gader, og oplev øens mange seværdigheder og unikke kultur. Book din ferie til Malta med Solfaktor i dag!

Malta som rejsemål

Malta er en øgruppe i Middelhavet syd for Italien og er et af verdens mindste lande - alt i alt er der 316 km2 at boltre sig på hvilket er ca 10% af Fyns størrelse! Malta består af tre store øer: hovedøen Malta og de to mindre øer Gozo og Comino. Der bor ca. en halv million mennesker på de tre øer tilsammen. De fleste mennesker bor dog på hovedøen Malta. Hovedstaden hedder Valletta, og her finder du et tætbefolket område ned til området ved  Grand Harbour. Malta blev et selvstændig land i 1964 efter at have været en del af The Commonwealth (eller Storbritannien) siden 1814. Malta er en del af EU og unionens mindste land.

Der har boet folk på øerne i over 7.000 år. Folkeslag som ostrogoterne, fønikerne og araberne har alle sat sine spor, som stadig kan ses og fornemmes på det moderne Malta, og det samme har franskmændene og englænderne i de sidste par hundrede år. De folk som bor på Malta nu, kalder sig selv for maltesere, og både etnisk og sprogligt er dette et mix af arabiske, italienske og engelske træk og impulser. Efter 150 år med tætte relationer til Storbritannien er engelsk det sprog alle taler og forstår - men mange taler også ren maltesisk, som man kan kalde for en slags arabisk dialekt. Resultatet er byer med navne som Paul's og St Julian's, mens andre byer har lokale navne som Marsaxlokk, Birzebbuga og Cirkewwa.

>> Læs mere om din ferie i Qawra her

>> Læs mere om at holde ferie i St. Julians her

>> Læs mere om din ferie i Sliema her

Der er flere gode strande med tilhørende resorthoteller på Malta. En af dem er Mellieha Bay, som er en af de absolut smukkeste strande på øen. Selve byen Mellieha er dog en by som ligger højt oppe i bjergene med flot udsigt over landskabet. Mellieha Bays børnevenlige og lavvandede strand gør dette til en dejlig feriedestination for familier med børn. En anden smuk bugt, der er værd at rejse til, er St. Pauls Bay. Bugten har tre lidt forskellige feriebyer: netop St Paul's Bay og de mere livlige Bugibba og Qawra.

Hovedstaden Valletta

Maltas hovedstad, Valletta, ligger på øens nordøstlige kyst på et forbjerg mellem Grand Harbour og Marsamxett Harbour. Byen omtales ofte som "fæstningsbyen" og er på UNESCO's verdensarvsliste som et af de mest koncentrerede historiske områder i verden. Her kan du opleve en tæt bymidte fyldt med kirker, historiske monumenter og museer for bl.a. arkæologi og historie. Her er både et søfartsmuseum, et kunstmuseum, et postmuseum og et krigsmuseum. Man kan vandre rundt i timevis på ferie i de smalle gader, beundre byens spændende historie, shoppe og nyde et godt måltid på en af de mange restauranter. Fra Valletta er der bådforbindelse til Salerno i Italien, og Maltas internationale lufthavn ligger cirka seks kilometer syd for Valletta.

Hvem vil kunne lide at holde ferie på Malta?

De fleste rejsende til Malta drømmer om sol, strand og varme, men landets spændende historie og unikke maltesiske kultur bør man heller ikke gå glip af. Maltas lille størrelse betyder, at det er nemt at besøge de forskellige områder på øen. Indflydelsen fra de andre lande i Middelhavet har bidraget til, at øen byder på flere unikke kulinariske oplevelser.

Derfor skal du holde ferie på Malta

Hvis du elsker sand og vand - slap af langs Maltas storslåede kystlinje. En kystlinje, der byder på en perlerække af charmerende bugter og klart, blåt vand. Bugibba, St. Julians, Sliema og Qawra er de mest populære feriesteder på Malta. Groft sagt ligger de travleste turistområder i den nordøstlige del af øen.

Hvis du er interesseret i kultur, kan du udforske Maltas farverige historie med et besøg i Valletta og den befæstede by Mdina. Uanset om du elsker sjov og natteliv, dykning i det krystalklare vand omkring øen eller at danse natten lang på en festival, tilbyder Malta et væld af muligheder for feriegæster.

>> Læs mere om at holde ferie  ved Mellieha Bay her

>> Læs mere om din ferie i Bugibba

>> Læs mere om din rejse til Gozo

Hvornår skal man rejse til Malta?

Malta har et udpræget middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, regnfulde vintre. De fleste rejser til Malta for at nyde solen og varmen, og højsæsonen er fra april til oktober. Øens sydlige beliggenhed gør vintrene ret milde, og i december og januar kan temperaturen ligge mellem 15 og 20 grader på en god dag. Malta er det eneste land i Europa, hvor der aldrig officielt er registreret minusgrader. Takket være det milde klima året rundt er Malta et rejsemål, som er velegnet hele året rundt. Både om vinteren og på en efterårsferie er Malta et populært rejsemål for weekendture fyldt med historie, shopping og god mad. Priserne er relativt lave hele året rundt, men lavest i lavsæsonen og i sommerferien.

Fly til og hoteller på Malta

Det er nemt at rejse til Malta. Der er direkte rutefly fra København i princip hele året. Fra Billund og Aalborg kan der være charterafgange i perioder, men oftest skal du skifte fly. Du lander i Malta International Airport (MLA), som ligger cirka 10 kilometer fra hovedstaden Valletta, og flyveturen tager cirka 3 timer og 15 minutter. fra København. Fra lufthavnen er der knap 30 minutters kørsel til Valletta og Sliema, omkring 40 minutter til St Julian's og knap en time til Mellieha Bay og Cirkewwa. Den nemmeste måde er at tage en taxa, som du finder uden for ankomsthallen. Du kan også tage en offentlig bus fra lufthavnen, og det er en billigere løsning. Bemærk, at du normalt skal tage en bus fra lufthavnen til Valletta og derefter skifte til en bus, der kører dig til din destination. Billeje er en god mulighed for dem, der ønsker frihed til at udforske mere af Malta.

Malta tilbyder en række forskellige indkvarteringsmuligheder. Her finder du all-inclusive hoteller, boutique hoteller og ferielejligheder. Du kan vælge at booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Malta!Rejsemål på Malta

 • Gæstebedømmelser 7,6
  St. Julians
  30 hoteller
  Den tidligere fiskerlandsby St Julian's er nu en af Maltas mest besøgte destinationer. St Julian's ligger tæt på hovedstaden Valletta og har fantastiske strande og et rigt udvalg af historie, seværdigheder, restauranter og natteliv.
 • Valletta
  25 hoteller
  Europas mindste hovedstad, Valletta på Malta, er byen med mange spændende seværdigheder. Tag en slentretur rundt i labyrinten af smalle gader, og du kan fornemme det historiske islæt overalt. Ud over den smukke verdensarv byder Valletta på et ... rigt kulturliv, og der er kort afstand til de smukke strande i nabobyerne. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,8
  Sliema
  20 hoteller
  Kun havnen i Marsamxett adskiller Sliema fra Maltas kultur- og historiefyldte hovedstad Valletta. Sliema har også sine seværdigheder, men Maltas største by er først og fremmest kendt for sit store udvalg af restauranter, fortovscaféer, barer og butikker.
 • Gozo
  17 hoteller
  Øen Gozo i Malta har en kulturhistorie, der går tusinder af år tilbage, og er et vidunderligt sted at gå på stranden, snorkle, dykke og tilbringe afslappende aftener med et glas vin i hånden, mens man lytter til lyden af klassisk musik fra barokkirkerne.
 • Gæstebedømmelser 7,3
  Qawra
  11 hoteller
  Afslappede og fredelige Qawra har en fantastisk beliggenhed på Maltas nordkyst. Her kan du nyde en romantisk parferie eller tage hele familien med. Qawra er en skjult perle, der tilbyder en rolig atmosfære og er et lille fristed.
 • Gæstebedømmelser 7,0
  Mellieha
  9 hoteller
  Mellieha er en charmerende landsby, der ligger på en bakke ved kysten på nordsiden af Malta. Her kan du opleve Maltas længste strand sammen med majestætiske bakker, frodig natur og en fantastisk udsigt over Middelhavet.

Populære hoteller på Malta

Malta, Gozo, Ghajnsielem
8,7
Meget godt
1313 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Sliema
9,2
Fabelagtigt
2635 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Valletta
9,3
Fabelagtigt
403 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne på Malta?

7,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 129 anmeldelser