Rejser til Malta

Malta er både et land og en lille øgruppe i det sydlige Middelhav. Landet regnes som det mest sydlige i Europa, hvilket også betyder, at du her får et stabilt og varmt klima næsten hele året. Book din rejse til Malta i dag med Solfaktor!

Malta er ikke stort, men her findes overraskende meget at opleve: her er et behageligt klima med muligheder både for sol og strand, spændende udflugter og masser af historie at dykke ned i med en række interessante seværdigheder indenfor kort afstand. Man ved nu, at der har været folk på Malta i over 7.000 år. Gennem de sidste 2000 år har mange forskellige kulturer påvirket Malta til hvad det er i dag: østgotere, fønikere, arabere og i moderne tid også franskmænd og englændere.

1814 blev Malta til en britisk kronkoloni, og det var man helt frem til 1964, da landet endelig fik selvstyre. Storbritannien fik dog lov til at beholde flådebaser på øen til sidst i halvfjerdsene. I vore dage er Malta medlem af EU – og samtidig EUs mindste land.

Maltas brogede og lange historie har efterladt masser af spor. Efter 150 år med tæt kontakt til Storbritannien er engelsk officielt sprog på Malta, så der er ingen problemer med at kunne tale med de lokale når man rejser til Malta. Men man taler også maltesisk, og det er en helt anden historie. Sproget læner sig tæt op mod arabisk, men skrives med latinske bogstaver. Nogle byer har typiske, engelske navne, som St Paul’s og St Julian’s, hvor andre hedder f.eks Marsaxlokk, Birzebbuga og Cirkewwa.

Nationen Malta består i grove træk af tre øer. Hovedøen Malta er nogenlunde på størrelse med den danske ø Mors, og de to andre mindre øer hedder Gozo og Comino. For at besøge dem, skal du tage over med færge fra hovedøen. Antal indbyggere er lidt mere end en halv million for de tre øer tilsammen og hvis du rejser til Malta vil du opleve en meget tilgængelig og åbenhjertig befolkning.

Hovedstaden Valletta

Maltas hovedstad hedder Valetta. Ofte kaldes hovedstaden for «The Fortress City» og er en af de mest koncentrerede bykerner i verden, med kirker, monumenter, smalle gader, restauranter, shopping og en masse andet presset sammen tæt på hinanden. Her kan du slentre rundt i timevis og beundre en rig historie, eller tage en bid mad i en af de mange restauranter med lokale og internationale retter.

Selv om Malta er lille, er der ikke mangel på ting at se og opleve. Her kan du være aktiv på ferien med udflugter, vandsport og dykning. Mange lejer cykel, og shopping og natteliv er to andre populære aktiviteter.

De fleste rejser til Malta for at få lidt sol og varme, og med sin sydlige beliggenhed og der forholdsvis varmt her, selv i december og januar, med temperaturer mellem 15 og 20 grader på en god dag. Måske ikke helt vejr til at slikke sol, men godt nok til at få lidt sol på næsen.

De mest populære feriebyer på Malta er Bugibba, St. Julian’s, Sliema og Qawra. Generelt kan siges, at den mest travle turistdel af Malta ligger på øens nordøstlige side.

>> Find og book restpladser og afbudsrejser til Malta her

Hvem vil kunne lide Malta?

De fleste tager på ferie på Malta for at få sol, strand og varme, men man skal i hvert fald ikke gå glip af landets spændende historie og den særlige maltesiske kultur. Maltas lille størrelse gør, at det er nemt og hurtigt at besøge Maltas forskellige dele. Den store indflydelse fra lande i hele Middelhavet gør det også muligt at få nogle helt unikke, kulinariske oplevelser når du rejser til Malta.

Hvornår skal man rejse til Malta?

Malta har et skønt klima og kan besøges hele året. Om vinteren er her jo ikke varmt, men hvis du vil holde aktiv ferie, bruge tid på at opdage Maltas historie eller bare nyde shopping, gastronomi og måske et lækkert hotel, fungerer denne periode rigtig fint. Priserne er også yderst rimelige, især hvis man rejser til Malta udenfor højsæsonen. Sådan helt varmt er det fra april til oktober, hvorfor efterårsferien uge 42 er en populær uge at holde ferie her. Malta er også en oplagt destination for en miniferie, fordi der aldrig er langt fra lufthavnen til hotellet.

Isoleret ude midt i Middelhavet ligger en lille perle af en ø, som tilbyder et dejligt klima, overkommelige priser og masser at opleve. Solfaktor tilbyder rejser til Malta med valgfri rejselængde og fleksible rejsedatoer. Rejs til Malta, og glæd dig til den smukke og dramatiske natur, det lune klima og den charmerende befolkning. Gå på opdagelse i Vallettas smalle gader, der emmer af historie, eller nyd middelhavssolen og det krystalklart badevand ved en af øens skønne strande.

Malta nyder godt af Middelhavets solrige klima, og byder på mange dejlige strande og afskærmede bugter, med spektakulære og stenrige klippevægge. Malta kan også prale med en utrolig historie, med en unik kulturarv der går mere end 3000 år tilbage. Hagar Qim er navnet på forhistoriske templer fra kobberalderen. De er de ældste bygninger i verden, og består af megalitiske helleristninger og offeraltre. Dette sted har også en helt fantastisk udsigt.

Rejsemål på Malta

 • Gæstebedømmelser 7,5
  St. Julians
  32 hoteller
  Det tidligere fiskerleje St. Julian's er i dag et af Maltas førende rejsemål. Det skyldes ikke mindst beliggenheden tæt ved den spændende hovedstad Valletta, men også dens strande, gode udvalg af restauranter samt ikke mindst byens rige forlystelsesliv.
 • Valletta
  26 hoteller
  Europas mindste hovedstad rummer et væld af spændende seværdigheder, og på en slentretur rundt i labyrinten af smalle gader kan du ikke undgå at mærke historiens vingesus overalt. Udover smuk verdensarv byder Valletta på et rigt kultur- og forretningsliv.
 • Gæstebedømmelser 7,5
  Sliema
  22 hoteller
  Kun Marsamxett-havnen adskiller Sliema fra Maltas kultur- og historiefyldte hovedstad Valletta. I Sliema er der også seværdigheder, men først og fremmest er middelhavsøens største by kendt for sit rige udvalg af restauranter, fortovscafeer, ... barer og butikker. Læs mere
 • Gozo
  18 hoteller
  Øen Gozo har en flere tusinde år gammel kulturhistorie og er et vidunderligt sted at gå på stranden, snorkle, dykke og tilbringe afslappede aftener med et glas vin i hånden, til tonerne af klassisk musik fra barok-kirkerne.
 • Gæstebedømmelser 7,4
  Qawra
  12 hoteller
  Tilbagelænede og fredfyldte Qawra har en fantastisk beliggenhed på Maltas nordkyst, og her kan du både holde romantisk parferie og familieferie.
 • Gæstebedømmelser 7,1
  Mellieha
  9 hoteller

Populære hoteller på Malta

Malta, St George's Bay
9,1
Fabelagtigt
2169 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Gozo, Xaghra
8,9
Meget godt
508 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, St. Paul’s Bay
8,7
Meget godt
2318 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

En billig ferie på Malta

Glæd dig til smukke bugter og mange seværdigheder på Malta, som er en juvel i Middelhavet. Det skønne klima inviterer til dejlige dage på stranden, og ved Comino er der Den Blå Lagune. Malta har også mange festivaler og et godt natteliv. Solfaktor er specialister i at levere en unik ferie på Malta. Vi tilbyder fleksibel ferielængde og prisgaranti på alle pakkerejser med fly og ophold. Bestil rejser til Malta online og tilføj evt. transport til og fra lufthavnen, nemt, billigt og sikkert.

Malta tilbyder dig et spændende udvalg af muligheder, og er en perfekt feriedestination, hvis du både vil dase, opleve og være aktiv. På Malta finder du forhistoriske templer, fossile klippeformationer, skjulte bugter, spændende dykning og en historie med en helt bemærkelsesværdig intensitet. Maltas dramatiske landskab udgøres af bl.a. stenede kyststrækninger, der slutter i svimlende kalkstensklipper, beskyttede bugter med krystalklart vand og guldfarvede sandstrande. Maltas centrale placering i Middelhavet gør den til en magnet for lystbåde, som lægger til ved de mange mariner på vej mellem destinationer i det populære øhav.

Malta er faktisk stærkt romersk-katolsk, men er også som sine “kusiner” Cypern og Sicilien, hjemsted for en fortryllende blanding af kulturer, der er opbygget gennem generationers indflydelse af både venlige og aldeles fjendtlige invasioner. Traditionel maltesisk mad blander både den klassisk sicilianske og mellemøstlige smag, mens man bruger lokale ingredienser som kanin og honning i mange retter.

Azurblåt hav og et fantastisk middelhavsklima

Når du rejser til Malta med Solfaktor får du mulighed for at opleve denne kontrastrige østat helt tæt på. Terrænnet er nok bakket, men her er ingen superhøje bjerge, og vejret er stabilt varmt og tåleligt – styret af det altid dybblå Middelhav, som falder til store dybder ganske kort udenfor kysten. 

Malta nyder et dejligt middelhavsklima, med masser af solskin om sommeren og milde, solrige vintre. Malta ligger blot 300 kilometer fra Libyens kyst og temperaturerne når op omkring de 30 ° C om sommeren på grund af den varme Sirocco-vind, der blæser ind over øen fra Nordafrikas kyst. Om vinteren falder temperaturen sjældent under de 15 ° C. Det regner ikke meget på Malta, men når der falder nedbør så er det som oftest i perioden fra november til februar. Det bedste tidspunkt at besøge Malta, er mellem februar og juni, hvor temperaturerne er mest behagelige og der kun er få turister. September og oktober er også gode måneder at besøge.

Maltas geografiske beliggenhed har altid gjort øgruppen meget eftertragtet for erobrere – helt op til vor tid. Her er derfor fyldt med majestætiske over- og underjordiske forsvarsværker, fra klassiske bymure, til topsikrede borgområder, som er spændende at udforske. Trods den dramatiske fortid møder man generelt en imødekommende befolkning, både på hovedøen Malta, som er mest eksponeret for turister, og på de mindre øer Gozo og Comino.

Lækre strande, smukke palæer og stilfulde byer

Malta er lige til og let at nyde. Der er bådture, smukke byer, smukt hav, venlige mennesker og utrolige udsigter, og du kan opleve både svømning i glitrende bølger, forhistoriske bastioner og livlige havneområder indenfor ganske kort afstand. Kombiner sightseeing og fantastiske strande på Malta med et afslappende ophold på lillesøsteren Gozo med sine bakker, små landsbyer og flotte kyst, og du har den perfekte ferie på Malta.

Det stilfulde St. Julian's og naboresortet Sliema er andre fremragende valg, hvis du håber på en uforglemmeligt dejlig ferie under solen. Her finder du en glamourøs marina, et fantastisk natteliv og den udsøgte, maltesiske hovedstad Valletta lige for foden af dit dørtrin. Med det fantastiske udvalg af hoteller og resorter, du finder på Malta, er der ingen grund til at tøve med at tage afsted - og priserne på fly til Valletta Lufthavn er ganske rimelige. En ferie på Malta er en oplevelse, du ikke vil glemme, og rigtigt mange feriegæster kan næsten ikke vente med at komme tilbage til øen igen. 

Mystik, historie og charme 

Fra den mystiske, lille ø Gozo til den betagende hovedstad Valetta, er det lillebitte, selvstændige land Malta et sted, der oser af historie. Dens nærmest magiske kystlinje byder på bugter med gyldent sand, vilde blomster, der vokser i vidtstrakte enge og små, farverige både, der blidt vugger på vandet ud for de små, charmerende havnebyer. Den lokale mad er særdeles lækker, og henter inspiration fra landets begivenhedsrige historie. Du vil kunne smage indflydelser fra både Sicilien, Middelhavsområdet i bred forstand og England.

Der er flere meget populære resorter på Malta. En af dem er Mellieha Bay, en livlig by bygget rundt om en af de kønneste strande på øen. Melliehas børnevenlige strand, hvor vandet er lavt et langt stykke ud for kysten, gør stedet til et perfekt feriemål for familier med børn. En anden smuk bugt, hvor du kan nyde din ferie på Malta i fulde drag, er St. Paul's Bay, som egentlig består af tre resort-byer: St. Paul's Bay samt de mere livlige Bugibba og Qawra.

Den lille ø Gozo, som du nemt kan sejle til fra Malta, er et fantastisk sted at dykke, og strandene her er enormt smukke. Vær dog forberedt på, at du ikke finder blide og bløde sandstrande på Gozo, hvis kystlinje er meget præget af klipper. Gozo var tidligere hjemsted for "the Azure Window" ('det azurblå vindue'); en imponerende klippeformation over havet, som du kan have set i mange internationale film og serier, bl.a. Game of Thrones. 'Vinduet' styrtede desværre i havet i foråret 2017, til stor sorg for de lokale. Til trods for denne voldsomme og triste hændelse er Gozo bestemt stadig et besøg værd, og bevarer den dag i dag sin særlige mystik og tiltrækningskraft. 

Derfor skal du holde ferie på Malta

 • Hvis du elsker sand og vand: Slap af langs med Maltas storslåede kystlinje, som byder på en perlerække af charmerende bugter og klart, blåt havvand. 
 • Hvis er til kultur: Udforsk Maltas farverige historie med et besøg i Valletta og den indmurede by Mdina (og nej, der mangler ikke et bogstav - det hedder den virkelig :-) ). 
 • Hvis du er til sjov og natteliv: Uanset om du vil ud at dykke i krystalklare hav rundt om øen, eller danse hele natten under en festival, så er der masser af muligheder for dig på Malta.

Malta er ikke bare hjemsted for dejlige hoteller, hvor du kan slappe af og blive forkælet efter alle kunstens regler. Du kan også glæde dig til, at din ferie på Middelhavsøen vil byde på postkort-smukke sandstrande, festivaler og et summende livligt og aktivt aften- og natteliv. Hvis du vil have en særlig oplevelse på din badeferie på Malta, så tag en sejltur med båd ud til den lille ø Comino, hvor du kan svømme i Den Blå Lagune. Og i sommerperioden kan du være sikker på, at hele øen virkelig vækkes til live, for her afholdes årets store festivaler og mange andre kulturelle begivenheder. Glæd dig til skønt og varmt solskinsvejr om sommeren, og komfortable temperaturer om vinteren. Sommeren på Malta er noget længere end den danske, og du kan typisk forvente betydeligt mere sol forår og efterår, end vi er vant til heroppe i det kolde nord.

Bestil en ferie på Malta online - nemt, trygt og billigt 

Den billigste pris på rejser til Malta du altid ved at bestille online, og det er både nemt og trygt. Du er naturligvis dækket af Rejsegarantifonden og beskyttet af pakkerejseloven, hvis du bestiller en billig pakkerejse med fly og hotel, samt evt. transfer eller billeje. Ønkser du kun at bestille ophold, kan du naturligvis også det, vælg blot "kun hotel" i søgemaskinen og se vores mest populære hoteller på Malta.

>> Prøv også rejser til den spændende nabo Gozo

Hvad siger gæsterne på Malta?

7,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 96 anmeldelser