Rejser til Gozo

Besøg den naturskønne ø Gozo i Middelhavet. En kort sejltur fra Malta kan du udforske arkæologiske steder og nyde det fantastiske strandliv i rolige omgivelser. Book en billig ferie til Gozo med Solfaktor!

Gozo som rejsemål

Gozo er en ø i Middelhavet, der hører under Malta. Den ligger kun en kort sejltur nordvest for hovedøen Malta og er den næststørste af de maltesiske øer. Øen er også kendt som "Maltas have" og byder på storslået natur og en rig historie i en afslappet atmosfære.

Attraktioner og aktiviteter på Gozo

Mange turister valfarter til Gozo på grund af de gode bademuligheder i naturskønne omgivelser. Malta er ikke kendt for sine sandstrande, og feriesteder som St Julian's og hovedstaden Valletta har ikke deres egne strande. Men hvis du besøger Gozo, kan du se frem til gyldne og bløde sandstrande. For eksempel Ramla Bay og San Blas Bay, hvor hele familien kan nyde det afslappende strandliv. Det er også værd at tage til de naturlige swimmingpools ved Marsalforn Bay, som også er berømt for sin Jesus-statue. Alternativt kan du tage til Xlendi, som er berømt for sine tårnhøje klipper.

Hvis du vil have en unik naturoplevelse på din sommerferie, anbefaler vi et besøg i Dwejra, et naturligt undervandslandskab kendt for dramatiske kystlandskaber med steder som Blue Hole og Inland Sea. Her kan du svømme, snorkle og dykke i det krystalklare Middelhav og udforske de naturskønne omgivelser.

Hvis du vil have en pause fra strandlivet, kan du udforske Gozos historiske seværdigheder. Ggantija er et megalitisk tempel på UNESCOs verdensarvsliste og et af de mest imponerende arkæologiske steder på Malta. Det anses for at være en af verdens ældste fritstående strukturer, ældre end pyramiderne i Egypten eller Stonehenge i England, og dateres tilbage til omkring 3600 f.Kr. Det er også værd at besøge Gozos hovedby Victoria, hvor du finder citadellet, der dominerer byens skyline.

Gå på opdagelse i historiske bygninger, museer og udstillinger, der giver indblik i både Gozos og Maltas lange historie. Hvis du er på udkig efter naturoplevelser på din ferie på Malta, er Gozo et godt udgangspunkt. Øen byder på gode muligheder for at vandre og cykle med mange vandrestier, kyststier og cykelruter, der tager dig gennem et varieret landskab. Havsalt fra Gozo er også populært og kan findes i de fleste dagligvarebutikker og på markeder på Malta.

Hvornår skal man rejse til Gozo?

Højsæsonen på Malta er om sommeren med varme dage og temperaturer op til 30 grader. Det er på dette tidspunkt, de fleste turister besøger Gozo, især for at nyde solen og strandene. Forår og efterår er gode tidspunkter at besøge Gozo, hvis man ønsker lidt lavere temperaturer og færre turister. Der er stadig behagelige badetemperaturer i Middelhavet i løbet af din efterårsferie, og det er et ideelt tidspunkt at udforske den frodige natur og de seværdigheder, øen har at byde på. Lavsæsonen på Malta er i vintermånederne med regn og køligere temperaturer.

Mad, drikke og natteliv på Gozo

Maltas madkultur byder på en spændende blanding af smage fra både Italien og Nordafrika. På Gozo finder du restauranter, der serverer autentiske maltesiske retter som fenkata (kaningryde) og ftira (maltesisk fyldt wienerbrød). Derudover har øen flere spisesteder, der tilbyder internationale retter. Nærheden til Middelhavet betyder, at friske fisk og skaldyr er let tilgængelige, og du kan se frem til smagfulde fiskeretter tilberedt lokalt. Du bør også prøve lokale søde sager på nogle af Gozos hyggelige bagerier.

Nattelivet på Gozo er kendt for sin afslappede atmosfære sammenlignet med velkendte feriesteder som St Julian's og hovedstaden Valletta, der ligger på hovedøen Malta. Du finder dog flere barer og caféer, der tilbyder en hyggelig afslutning på dagen med udsigt over Middelhavet.

Fly til og hoteller på Gozo

Fra Danmark kan du flyve direkte med charterfly i højsæsonen (april-oktober) fra både Billund og Kastrup til Malta International Airport (MLA) - rejsen tager ca. 3,5 timer. Fra Aalborg er der sjældent direkte flyforbindelser, og med et stop undervejs tager rejsen ca. 4,5 timer.

Den mest bekvemme måde at komme fra lufthavnen til Gozo på er at tage en taxa til færgeterminalen i Cirkewwa. Taxaerne holder uden for ankomsthallen i lufthavnen, og turen tager normalt 30-40 minutter, afhængigt af trafikken. Når du ankommer til Cirkewwa, kan du tage færgen til Gozos havn, Mgarr, og turen tager ca. 20 minutter. Færgen har hyppige afgange i løbet af dagen, og fra havnen er der flere lokale busser, som kører dig til forskellige steder på øen. En billigere løsning er at tage en bus fra lufthavnen til busterminalen i Valletta, skifte til en bus, der tager dig til Cirkewwa, og derefter tage færgen til havnen i Gozo. Når du ankommer til Gozo, er det muligt at leje en bil, hvis du vil udforske øen på egen hånd. Men husk, at det er venstrekørsel, der gælder!

Der er et godt udvalg af overnatningsmuligheder for besøgende på øen Gozo. Du finder boutiquehoteller, store all-inclusive hoteller og charmerende ferielejligheder og feriehuse. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Gozo og Malta!Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Gozo

Populære hoteller i Gozo

Malta, Gozo, Victoria
9,6
Fabelagtigt
1053 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Malta, Gozo, Xlendi
8,1
Meget godt
897 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Gozo, Marsalforn
8,7
Meget godt
432 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi