Rejser til Gozo

Gozo er en ø ved Malta, hvor alt ånder fred og idyl. Vælger man at bo i Gozo kan det anbefales at tage på ture enten i en lejet bil eller på cykel. Der er gode muligheder for at finde små bugter, hvorfra man kan bade enten fra sandstrand eller klipper. Maltas mest besøgte sted er Victoria, som klart er en tur værd. Her kan man se smuk arkitektur, nyde pladser og bytorve, shoppe eller spise et godt måltid mad. I området Gozo bor man i mindre byer, som er uberørt af tiden, af samme grund er det heller ikke her man finder det vilde natteliv, men der er dog et fint lille udbud i højsæsonen.

Gozo er fredfyldt, idyllisk og har frodige områder med charmerende fiskerlandsbyer.

Her kan det anbefales at leje bil eller cykel for på den måde at tage på udflugter og opdage Maltas skønhed. Der er gode muligheder for at finde små badebugter med klipper eller sandstrande, som man kan have helt for sig selv.

Gozos mest kendte og besøgte sted er Victoria, som er spændende med sin gamle arkitektur, torve, shoppingmuligheder og restauranter. Gozo byder også på mange seværdigheder og så er der fantastisk klart vand ved områdets kyst. I Gozo bor man i mindre byer, hvor det virker, som om tiden har stået stille, og atmosfæren er præget af, at tempoet er stille og roligt. I højsæsonen er der et lille udbud af fornøjelser og barer og et enkelt diskotek.

Øen Gozo kan nemt nås på en 25 minutters færgetur fra Malta og byder på fantastiske landskaber, både ved kysten og i den indre del af øen, selv om den virkelige skønhed findes i øens tidløse landsbyer, hvor lokalbefolkningen er kendt for deres imødekommenhed og gæstfrihed, selv om de vogter over deres fred og ro.

I øens hovedstad Victoria, der også er kendt som Rabat, har du ikke bare adgang til øens kulturelle og økonomiske centrum, men også et væld af gode restauranter, der serverer både lokale og internationale retter, Gozitan-vine og lokale special-øl.

Der er også et glimrende udvalg af strande på øen, som med deres krystalklare vand er det ideelle sted til svømning, snorkling og dykning, mens de sandede og klippeformede kyster byder på masser af smukke steder at slappe af og nyde solen. 

I bugten Mgarr Ix-Xini in Sannat finder fritidsdykkere det ideelle sted at udforske spændende huler i havet og endda et skibsvrag, der ligger i nærheden. I San Lawrenz kan du opleve Dwejra-bugten med dens dramatiske klippeformationer og svømme i det rolige og lave vand, mens du længere ude ved det kendte "Blue Hole" finder et af Gozos bedste og mest kendte dykkersteder. 

Du kan også vælge at tage en tur til Ramla Bay i Xaghra, ofte kendt som 'Ramla il-Hamra, som er et ideelt sted at svømme, snorkle og solbade.

Velkommen til Gozo med Solfaktor, vi er specialister i rejser til øen. Du kan vælge at bestille din rejse til Gozo som en samlet pakkerejse inkl. fly hotelophold og lejebil, direkte i vores søgemaskine.

>> Læs også alt om rejser til Malta her
>> Prøv også en rejse til Cypern

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Gozo

Populære hoteller i Gozo

Malta, Gozo, Xlendi
7,9
Godt
954 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Gozo, Marsalforn
8,8
Meget godt
549 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Malta, Gozo, Xaghra
7,8
Godt
55 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information

Gozo er en af de tre øer, der udgør den fantastiske maltesiske øgruppe. Den er mindre befolket end dens større nabo Malta, men til gengæld er der en overflod af strande, kirker, fantastiske restauranter og bølgende landskaber på øen, der gør den utrolig populær og får besøgende til at vende tilbage år efter år. 

Øens hovedstad, Victoria, ligger på den centrale del af øen og er hjemsted for en række historiske monumenter, f.eks. citadellet, der er den primære attraktion i byen. En tur op ad den storslåede trappe til toppen belønner dig med en panorama-udsigt over den antikke by. 

Ud over hovedstaden finder du mange små landsbyer på øen, såsom Ghajnsielem og Xaghra, som giver  en mulighed for at opleve den mere autentiske og tilbagelænede del af det maltesiske samfund. 

Du kan nemt krydse øen med enten leje-bil eller med offentlig transport, hvilket gør, at attraktioner som f.eks. klippeformationen "Azur-vinduet" let kan opleves på en udflugt.

Rejsemål på Gozo

Victoria

På trods af, at Victoria er hovedstaden på øen, behøver du ikke bekymre dig om at sidde fast i trafikken her. Denne dovne by er nemlig kendt for sine rolige gader og enkle tilgang til livet. Det er værd at bemærke, at mens det officielle navn er Victoria, bruger mange af de lokale stadig byens arabiske navn Rabat.

Når du er i Victoria (Rabat), bør du besøge citadellet, der indeholder flere museer. Det kan også anbefales at besøge Gozos arkæologiske museum og Gozos katedral. I betragtning af landets turbulente religiøse historie er det ikke overraskende, at der er mange kirker i øens hovedstad, såsom Skt. Marias Katedral, Skt. Georges Basilika og Skt. Johannes´ Kirke. 

Byen er også hjemsted for mange lokale festivaler, herunder to hesteløb gennem det historiske centrum, så det er en god ide at tjekke listen over årets festivaler, når du har besluttet, hvornår du vil besøge byen.

Xaghra

Xaghra, som udtales Shara, er en lille landsby beliggende omtrent i centrum af øen. Selv om landsbyen er meget smuk i sig selv, er den primære årsag til dens mange besøgende, at den rummer de berømte Ggantija-templer. 

Disse megalithiske templer antages at være de ældste bygninger i verden, dvs. ældre end de egyptiske pyramider, og er erklæret verdensarv af Unesco. Komplekset består af to templer og begge anses for at være i fremragende stand i betragtning af deres alder. Dyreknogler, der er blevet udgravet på stedet, viser at området engang var et center for ritualistiske ofringer.

Malta

Hvis du vil foretage en udflugt til hovedøen Malta, kunne det ikke være nemmere: en regelmæssig færgeforbindelse afgår fra Gozos hovedhavn, og returbilletten koster kun nogle få euro. Malta er også en lille ø, men den har ikke desto mindre mange ting at opleve.

Hovedstaden Valletta er hjemsted for flere verdensklasse-attraktioner, såsom den bemærkelsesværdige Skt. Johns katedral og paladset Palace of the Grand Masters. 

Hvis du ikke er fortrolig med dette lille øriges historie, så besøg "The Malta Experience". Her får du en glimrende halv times introduktion til Maltas historie og kultur. Det kan også anbefales at bruge lidt tid på at gå rundt omkring mellem byens gamle bymure og på den måde indsnuse byens antikke atmosfære.

Hvis du holder af at gå på lokale markeder, er søndagsmarkedet Marsaxlokk lige noget for dig. 

Andre store seværdigheder og oplevelser på øen inkluderer templerne Hagar Qim og Mnajdra, Blue Grotto og Golden Bay (der er en af de mest spektakulære strande, du finder i denne del af verden).

Oplevelser på Gozo

Udforsk øen

Ud over hovedstaden Victoria er der meget at udforske og opleve på Gozo. Der er mange små landsbyer på øen, som egner sig perfekt til en dagstur, og som giver en god mulighed for at opleve et strejf af landdistrikternes mere uspolerede liv. Ghajnsielem, Nadur (den største landsby på øen) og Ix-Xatt Talk-Imgur (hvor havnen ligger) er tre af de mest maleriske og interessante steder at besøge.

Hvis du søger derimod er på udkig efter en klassisk kystdestination, bør du tage til enten Marsalforn eller Xlendi. Den førstnævnte ligger på nordkysten og berømt for sin statue af Jesus, mens den sidstnævnte ligger på den sydvestlige kyst og er berømt for sine tårnhøje klipper, som dominerer denne strækning af kysten. 

Hvis du ønsker at udforske øen i sin helhed, findes der en særlig bus-tjeneste, hvor du kan hoppe på og af bussen, som er en fantastisk måde at udforske øen på. Det er også populært at krydse Gozo til fods på en vandretur.

Strande på Gozo

Der er flere gode strande på Gozo, men uden tvivl er den fineste af dem alle Ramla il-Hamra. Et af de store plusser ved stranden er manglen på udvikling her; stranden forbliver uberørt og derfor er det meget sjældent, at den kan anses for at være overfyldt. Marsalforn og Xlendi har også dejlige strande og byder på masser af bekvemmeligheder.

Mad og drikke på Gozo

Gozos frugtbare jorde betyder, at der er masser af friske råvarer. Den lækre, lokale ost, Gbejniet, kan anbefales. Fisk er også en yndet ingrediens i den lokale gastronomi og serveres ofte med lokalt dyrkede tomater. Øen er næsten udelukkende blottet for store kæde-restauranter, så hvis du er på udkig efter familiedrevne restauranter, er du kommet til det rette sted.

Hoteller og ferieboliger på Gozo

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Gozo med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med hoteller og ferieboliger på Gozo. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!