Rejser til Tenerife

Tenerife ligger i Atlanterhavet og er den største af de syv Kanariske Øer. Det største udvalg af feriesteder ligger på det sydlige Tenerife, men denne unikke ø har meget mere at tilbyde end blot sol, strand og shopping. Her er smuk natur, gode muligheder for aktiv ferie, en spændende lokal kultur og så er der jo også vulkanen Teide, med sit helt specielle landskab og oplevelser. Book en billig rejse til Tenerife med Solfaktor i dag!

Mange tror at De Kanariske Øer består af en række bittesmå øer med meget lidt plads, men det er faktisk ikke sandt. Tenerife er en meget større ø, end hvad de fleste tror. Her bor en million mennesker fast hele året, og at køre hele øen rundt tager op mod 4-5 timer. Tenerife er nogenlunde så stor som 2/3 af Fyn, og byder på de flotteste køreoplevelser langs kysten – specielt på den nordlige side af øen.

Tenerife har to internationale lufthavne. Nede i sydvest ligger Tenerife South, også kendt som Reina Sofia Airport. Denne lufthavn er den de fleste bruger for at komme til en af de populære feriesteder i området. Nordpå ligger Tenerife North eller Los Rodeos. Du kan i princip flyve til hvilken som helst af de to lufthavne, men det er naturligvis nemmest at vælge den som ligger tættest på der du skal bo eller det du vil opleve.

Nede i sydvest og op langs den vestlige kyststrækning ligger feriebyerne efter hinanden som perler på en snor. Nogle af de mest kendte er Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje, Playa de Fañabé og Los Gigantes.

Her finder du alt, hvad du skal bruge for at få en vellykket strandferie. Gode strande, shopping, forlystelser, barer, restauranter og masser af aktiviteter for børn og voksne. Vandlandet Siam Park i Costa Adeje er populært hos de fleste.

Nordpå og ikke mindst i nordøst finder du flot natur og lidt mere af det oprindelige Tenerife. Her ligger små charmerende byer og samfund, men også den lidt større by Santa Cruz, som er Tenerifes hovedstad og den hyggelige by Puerto de la Cruz. I Santa Cruz er der karneval hvert år i februar eller marts, et kæmpe tilløbsstykke og en stor oplevelse.

Tenerife er også en god destination for dig, som vil have en aktiv ferie. Mange rejser hertil for at gå lange ture i bjergene, og her er mange gode vandrestier at vælge mellem. Du kan også opdage øen på cykel, windsurfe eller kitesurfe og der er også gode golfmuligheder.

Hvem vil kunne lide Tenerife?

Tenerife er et oplagt rejsemål for dig, som vil have sol og strand i trygge rammer, men også med muligheder for aktiv ferie og fine naturoplevelser. Tenerife er en smule mere barsk og ikke helt så tilpasset turismen som f.eks Gran Canaria. I Playa de las Américas, Costa Fânabe, Adeje og Los Cristianos, samt langs sydkysten findes flere anlagte sandstrande, så man kan nyde en afslappende ferie ved vandet. Her er også gode golfbaner og en pulserende hovedstad, ligesom man kan bestige Spaniens højeste punkt og spise på gode restauranter.

Hvornår skal man rejse til Tenerife?

Tenerife har stabilt klima og kan besøges hele året. De fleste rejser til Tenerife i perioden fra november til marts, og det er også her, at priserne er højest. Tag til Tenerife om sommeren, hvis du vil få den samme oplevelse på de mest populære hoteller, men til en noget lavere pris. De forskellige klimazoner på øen har hver deres udtryk på forskellige tidspunkter af året, så der er altid noget at komme efter her.

De fleste, der rejser til Tenerife, kommer først og fremmest for at slappe af og nyde livet på de fabelagtige strande. Men øen, som er et UNESCO-biosfære-reservat, har meget mere at tilbyde. Den største attraktion - bortset fra strandene - er Spaniens højeste bjerg, Teide; en 3.718 meter høj, aktiv vulkan, som danner omdrejningspunkt for en enorm nationalpark. Du kan tage en lift op til toppen på blot 10 minutter, og herfra kan du tabe pusten over de storslåede panoramaudsigter over hele øen. Du kan også tabe pusten noget tidligere, hvis du vælger at vandre hele vejen til toppen. Det tager ca. 4,5 - 5 timer, og de fleste vælger at tage afsted tidligt om morgenen, så de kan nyde synet af solopgangen fra tinden. At stige ned igen tager ca. 3 timer, hvis du vandrer hele vejen, så det er et dagsprojekt, men en stor og uforglemmelig oplevelse. 

Du kan også benytte dig af Tenerifes naturrigdom ved at svømme i naturlige pools nær den charmerende, lille by Garachico, som er et meget populært sted at tage hen på en dagstur, eller du kan besøge den perfekt bevarede, historiske hovedstad La Laguna, hvor chikke butikker og tapas-barer bare venter på, at du skal komme forbi og shoppe og dykke ned i menuerne. 

Hvis du gerne vil lidt væk fra de allermest fortættede mængder af feriegæster og udforske et sandt vildnis på den mystiske vulkanø, så tag mod Anaga-bjergene, hvor du kan vandre langs spændende og smukke ruter. En ferie på Tenerife bringer dig også hen til en af Europas sjoveste og største temaparker, Siam Park, og i Loro Park kan du se delfinshows og en enorm samling papegøjer. Delfiner og hvaler forsamles i vandene rundt om den sydlige del af øen, og du kan komme på bådture, hvor du kan se disse fantastiske dyr i deres naturlige habitater. Det krystalklare vand er også som skabt til snorkling og dykning på ferien, og under havoverfladen lever myriader af sære og smukke væsner og planter, som vil fascinere dig. 

De unikke sorte og gyldne strande 

Tenerife er verdensberømt for sit naturlige, vulkanske sand. Specielt på det nordlige Tenerife kan du finde nogle virkelig dejlige strande. F.eks. Playa Jardín (Have-stranden), som ligger i Puerto de la Cruz og blev designet af César Manrique, den kanariske arkitekt og kunstner. Den er flankeret af vidunderlige, botaniske haver. Hvad der gør den endnu mere storslået er, at mægtige Teide tårner sig op i baggrunden. 

Playa de la Terresitas i hovedstaden Santa Cruz er en strand, der er så skøn at se på, at den er populær som motiv på postkort. Her ligger du på gyldent sand i skyggen af palmetræer, og er ligeledes velsignet med udsigten til bjerge i baggrunden. Det gyldne sand bliver knap så varmt i løbet af dagen som det sorte sand, du finder på mange andre strande på Tenerife, og det kan være en fordel - men husk under alle omstændigheder badesandalerne. 

På øen findes også mere vilde strande, som du skal vandre til, men som absolut er det værd. Eksempelvis La Tejita, som ligger nær El Médano, og den underskønne, sorte sandbugt El Bollullo, som kræver, at du vandrer gennem bananplantager i en halv time fra Puerto de la Cruz. 

Sydkysten på Tenerife kan fremvise lange, familievenlige strande på Costa Adeje, og de livlige Playa las Vistas i Los Cristianos, hvor der er mange hyggelige restauranter og barer, og en række lækre strandhoteller

>> Læs også om afbudsrejser og restpladser til Tenerife her

Hop på et fly og få timer efter din afgang fra Danmark befinder du dig pludselig på den fantastiske, subtropiske ferieø Tenerife - en lille, men perfekt formet ø lige ud for Marokkos kyst.

Selv om øen ikke er stor, byder den på et væld af muligheder, uanset om du er ude efter at feste hele natten lang med dine venner, vandre hen over den vulkanske Teide Nationalpark,  solbade på en strand med sort sand eller udforske ældgamle fiskerlandsbyer og havne. 

Tenerifes klima er bare svært at slå: Solskin året rundt, som tempereres af en behagelig Atlanterhavsbrise. Desuden kan du forvente nogle af de smukkeste landskaber i hele Europa. Det er virkelig et ideelt sted at rejse hen på ferie, for udover alt det nævnte er der mange lækre og fine luksushoteller, hvor du får god service og har alle de faciliteter, du kan ønske dig. Glæd dig til et kanarisk eventyr på Tenerife.

Tenerife er altid en ferie værd, specielt i de kolde vintermåneder hjemme i Danmark. Oplev De Kanariske Øer med Solfaktor - vi er specialister i rejser til Tenerife.

>> Læs også om billige rejser til Gran Canaria
>> Læs også om billige rejser til Lanzarote

Rejsemål på Tenerife

 • Gæstebedømmelser 8,3
  Costa Adeje
  64 hoteller
  På Costa Adeje kan du holde en eksklusiv og luksuriøs ferie mellem svajende palmer på naturskønne, eksotiske Tenerife. Her er atmosfæren gennemsyret af stil, og både maden, drinks'ene i strandkanten og omgivelserne er fabelagtige.
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Puerto de la Cruz
  61 hoteller
  Puerto de La Cruz er et af de mest populære rejsemål på Tenerifes nordkyst, men har alligevel formået at bevare meget af sin oprindelige fiskerby-charme. Oppe i byens hyggelige smalle gader finder du et væld af restauranter og småbutikker, mens ... du nede ved det klare hav kan slappe af på det sorte lavesand eller slå dig ned ved et af bassinerne i det store havvandsbad. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,2
  Playa de las Americas
  46 hoteller
  Hvis du er på udkig efter en strand- og badeferie på Tenerife er Playa de las Americas det ideelle rejsemål med sine seks gode strande og et indbydende klima med en årlig gennemsnitstemperatur på 25 grader.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Los Cristianos
  16 hoteller
  Los Cristianos på Tenerifes solsikre sydkyst var engang blot en lille fiskerby, men er i dag et af øens mest populære rejsemål. Her får du og familien alt det, der skal til for at få en uforglemmelig, afslappet ferie. Først og fremmest takket ... være de brede sandstrande ved det klare hav, men også fordi Los Cristianos byder på et rigt restaurant- og butiksliv. Læs mere
 • Santa Cruz
  9 hoteller
  Santa Cruz er et af øens mest interessante rejsemål. Især hvis du ikke vil ligge ved poolen hele ferien. Hovedstaden byder på mange kulturtilbud og shoppingmuligheder. Der er desuden nemt at komme til strande og andre udflugtsmål herfra.
 • Garachico
  5 hoteller
  Garachico er en skjult perle på Tenerifes nordkyst. Denne lille kystby er kendt for sine naturlige havbade i den vulkanske klippe og sine stemningsfulde gader. Her gemmer sig smukke koloniale huse, der vidner om fordums storhed.

Populære hoteller på Tenerife

Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Costa Adeje
9,6
Fabelagtigt
1539 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Garachico
9,4
Fabelagtigt
207 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 50 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Costa Adeje
9,4
Fabelagtigt
1186 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)


Sådan booker du billige rejser til Tenerife med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til De Kanariske Øer, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af populære hoteller, ferieboliger og lejligheder på denne fantastiske øgruppe. Tag med os på en dejlig rejse til Tenerife - vi har udvalgt øens bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Indtast dine foretrukne rejsedatoer i søgemaskinen her på siden. Så finder vi hurtigt de bedste priser på vores udvalgte hoteller. Alle hoteller kan bookes med valgfri rejselængde og kombineres med vores billige flybilletter med rutefly til en pakkerejse.

>> Se også alle tilbud på afbudsrejser til Spanien her

Spis lækkert og varieret mad 

Som du nok forventer dig af en så populær rejsedestination, byder Tenerife på ethvert tænkeligt køkken fra hele kloden. Der er også noget for ethvert budget, og uanset, hvad du har lyst til og hvor meget, du kan/vil bruge på det, så vil du have en overflod af muligheder, når du spiser ude på Tenerife. 

Mange restauranter med lokale retter
Du bør dog ikke gå glip af at smage på den unikke, lokale mad, som er influeret af spansk, afrikansk og caribisk cuisine. Fisk og skaldyr dominerer selvfølgelig meget på de lokale menuer, ikke mindst papegøjefisk, tun og klumpfisk. Disse serveres akkompagneret af den lækre ‘mojo’-sauce, som fås i en grøn, mild udgave og en rød, stærk udgave. Den milde, grønne er lavet med koriander, mens den røde prikker lidt mere på tungen. Andre klassiske retter inkluderer ‘puchero Canario’, som er en lækker suppe, der er lavet meget majs, grøntsager og kød, eller den overdådige fiskestuvning ‘cazuela de pescado’. Begge har fået deres tykke, lækre konsistens ved hjælp af ‘gofio’, en alsidig, lokal kornsort, der finder sin vej ind i mange af de traditionelle opskrifter fra øen.

Når du har spist dig meget tæt på mæt i din velsmagende hovedret, så prøv en ‘frangello’ til dessert: Den er skøn, let og lavet med mælk, citron, mandler og kanel. Når du er på ferie på Tenerife, så gå ikke glip af lejligheden til at nyde de lokale oste, som typisk laves på fåre- eller gedemælk. De er cremede, smagfulde og virkelig lækre. 

Nattelivet på Tenerife
Det mest kendte resort, når du skal ud at nyde nattelivet på Tenerife er Playa de las Américas, tæt fulgt af Los Cristianos. Begge steder kan prale af et stort udvalg af barer og klubber, som sagtens kan holde dig godt underholdt og i godt selskab til langt ud på de små timer. Du kan finde alt fra temapubber til meget glamourøse strandklubber. 

Costa Adeje har mange chikke cocktailbarer og restauranter, der byder et lidt pænere klædt publikum velkommen. Det er også her, du kan opleve den fantastiske festival ‘I Love Music’, som normalt afholdes i løbet af april måned. På festivalen kan du høre verdensberømte musikere og DJ’s. Hvis du vil feste med de lokale, så tag til Puerto de la Cruz, universitetsbyen La Laguna eller øens hovedstad Santa Cruz. Men forvent ikke, at der sker ret meget på barerne før midnat.

Aktivferie

På din ferie på Tenerife behøver du bestemt ikke at komme til at mangle adrenalin-sus. Uanset, om du vil ud på det ujævne, mystiske, vulkaniske terræn på en firhjulet motorcykel, stå på vandski, tage på “safari”-eventyr med en jeep, vandre i bjerge eller spille paintball, så er den, der kan lide action og oplevelser, virkelig forkælet med et hav af valgmuligheder. 

For eksempel behøver du sådan set ikke at tage til den dybe jungle på det afrikanske kontinent for at komme på - i hvert fald en form for - safari. Du kan bare rejse til Tenerife og hoppe med ombord på en jeep, som kører dig rundt i bjergene bag Playa de las Américas. Og vil du virkelig smage på, hvor vild en natur, øen faktisk rummer, så kør en tur med en åben jeep gennem Teide Nationalpark. Du ender ved bjergets tinde, hvorfra du kan beundre en storslået udsigt over hele den smukke ø. 

Hvis du er til noget lidt anderledes, så prøv en middag i Castillo San Miguel i Garachio, hvor du med jævne mellemrum kan opleve ridderturneringer og kamphandlinger mellem meget overbevisende “riddere” klædt i skinnende rustninger. 

Kulturlivet 

Når man rejser til Tenerife skal man ikke nøjes med at opholde sig ved kysten og de lange strande. Tenerife er nemlig mere end rig på historie og kultur, og hele øen er blevet udnævnt til biosfære-reservat af UNESCO, på grund af det unikke landskab, der kan opleves her. Den dramatiske natur og de populære seværdigheder kan opleves på guidede ture, eller ved at leje bil - begge dele kan du bestille hjemmefra hos Solfaktor.

Udforsk fx. La Lagunas historie; en by, der blev etableret i det 16. århundrede, og som er fyldt med bemærkelsesværdige bygninger. De inkluderer katedralen og Magistratens Bolig, som nu er rådhus. Blandt byens museer finder du det fascinerende Museum over Tenerifes Historie, samt det moderne Museum over Videnskab og Kosmos. 

Guancho-kulturen
Ikke meget er tilbage fra Guancho-kulturen, som beboede øen før den blev erobret af spanierne, men du kan besøge ‘Guanchoernes Grotte’. Den ligger tæt på Icod de los Vinos, som engang var en del af en lille landsby, der blev etableret så langt tilbage som omkring år 600 før Kristus. Guancho-kulturen lever dog stadig i Tenerifes lokale cuisine og i nogle af de traditionelle spil og sportsgrene (såsom stenkast og kampe med stave, samt trækning af vogne) som man stadig holder i hævd i landsbyerne. 

Auditorio de Tenerife
Tenerife er i moderne tid et stort centrum for kultur, og øens nuværende hovedstad Santa Cruz er hjemsted for Auditorio de Tenerife, som blev designet af stjernearkitekten Santiago Calatrava. Den imponerende bygning er inspireret af operahuset i Sydney. Der kan du opleve et imponerende program med musik, opera, teater og dans. I Santa Cruz kan de også prale af Tenerife Espacio de las Artes (TEA), som med jævne mellemrum fremviser førsteklasses kunstudstillinger. 

Karneval på Tenerife
Det er nok de færreste der ved det, men Santa Cruz på Tenerife ligger gader til det som går for det største Karneval i Europa. Vil du opleve denne kæmpe fest som finder sted i perioden 2. til 13. marts er det en god ide at bestille din rejse i god tid, da folk valfarter til Tenerife fra hele verden for at deltage i karnevallet.

Selvom karnevalet ikke kan sammenlignes med det verdensberømte karneval i Rio de Janeiro i Brasilien, er det en kæmpe oplevelse som jeg selv har deltaget i de sidste 2 år! Du kan se mange film fra karnevalet på Tenerife på You Tube, her er en af dem

Lokal transport 

Der er et netværk af busruter som dækker der meste af øen, og busserne kører regelmæssigt. Den nemmeste måde at komme rundt på en ferie på Tenerife - bl.a. ud til de mere afsides egne - er dog med billeje. En tur rundt på øen i bil er i sig selv en stor oplevelse. Selvom kørslen på bjergvejene kræver koncentration, belønnes man tilgengæld med nogle storslåede udsigter.

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores hoteller på De Kanariske Øer. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse til Tenerife, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er rejser til Tenerife med Solfaktor.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne på Tenerife?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 72 anmeldelser