Rejser til Tenerife

Tenerife byder på sol og varme året rundt! De Kanariske Øers største ø venter på dig med en ferie, du aldrig vil glemme. Her kan du nyde lange strande med både hvidt og sort sand, smuk natur, gode muligheder for aktiv ferie og et imponerende  kultur- og natteliv. Den højeste vulkan i Spanien, vulkanen Teide, ligger på Tenerife, og Teide Nationalpark byder på fine naturoplevelser for hele familien. Sammen med øerne Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura  finder du den bedste sydpå hos Solfaktor.dk. Book en billig ferie til Tenerife med Solfaktor i dag!

Tenerife som rejsemål

Tenerife er den største af de syd øer der udgør De Kanariske Øer,  og ligger lige ud for Marokkos kyst. Men som resten af De Kanariske Øer tilhører Tenerife også Spanien. Næsten en million mennesker bor her permanent, og det tager op til 5 timer at køre rundt om hele øen. Særligt den nordlige del af Tenerife byder på flotte køreture langs kystlinjen med frodig natur. Den sydlige del af øen har dog det største udvalg af feriesteder med en herlig kombination af sol, strande, shoppingmuligheder og attraktioner. Tenerifes sydvestlige kystlinje har virkelig mange og populære feriesteder, hvor Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje, Puerto de la Cruz og San Miguel de Abona nok er de mest kendte. Her finder du lange strækninger af familievenlige sandstrande med sjove aktiviteter for både børn og voksne, der vil på en ferie sydpå til Tenerife.

Men Tenerife byder ikke kun på sol, strand og sand! Det er også en god destination for dig, der ønsker en aktiv ferie. Mange rejser til Tenerife for at vandre i bjergene, og øen har mange gode vandreruter. Der er også flere naturoplevelser i nord, og i den hyggelige by Puerto de la Cruz ligger der både et vandland og en zoologisk have (Loro Parque).  På din ferie kan du også opdage Tenerife på cykel, wind- eller kitesurfe  - og hvis du er til golf, er der på Tenerife ni gode golfbaner. De fleste af dem ligger i sydvest. Tenerife som rejsemål fungerer glimrende både for børnefamilier, par på romantisk ferie, for en festrejse med vennerne og  for lidt ældre gæster, som vil opleve naturen og gastronomien.

>> Læs mere om rejser til Costa Adeje

>> Læs mere om rejser til Puerto de la Cruz

>> Læs mere om rejser til Playa de las Americas

Oplev de smukke strande på Tenerife

Tenerife er kendt for sit vulkansand. Især i den nordlige del af Tenerife kan du besøge helt unikke strande. Et godt forslag er Playa Jardin (Havestranden). Den ligger i byen Puerto de la Cruz og er faktisk en designet strand, lavet af den kanariske arkitekt og kunstner Cèsar Manrique. Stranden er omgivet af de mest frodige botaniske haver og med den mægtige Teide-vulkan i baggrunden som imponerende kulisse. En strand du burde besøge på den sydlige del af  øen er La Tejita, som ikke ligger langt fra byen El Mèdano, og nordpå kan du besøge den smukke sorte sandbugt El Bollullo, der ligger en halv time fra Puerto de la Cruz. El Bollullo kommer du til, ved at gå gennem bananplantager.  

På Tenerifes sydkyst finder du lange familievenlige strande ved Costa Adeje og livlige Playa las Vistas i Los Cristianos. Her er desuden mange hyggelige restauranter og barer  - og en række gode strandhoteller.

Aktiv ferie på Tenerife

Aktiv ferie er populært både i Spanien og på De Kanariske Øer i det hele taget. Mange tager også til Tenerife, med dette som hovedformål for rejsen. Øen er udpeget som biosfærereservat af UNESCO på grund af det unikke vulkanske landskab, som er grobund for den særlige fauna og flora, du kan opleve her.. Tenerife indbyder til vandreture i bjergene, f.eks. i Anaga-bjergene, hvor man kan nyde smukke ruter væk helt for sig selv - her møder du ikke mange andre turister. Du kan også udforske Tenerifes storslåede natur på quadbike (eller på dansk også kaldt for en ATV) eller i jeep i bjergene bag Playa de las Amèricas eller i Teide National Park. Du kan evt. leje en bil, når du bestiller din rejse gennem Solfaktor.

Hvis du er til vandaktiviteter, kan du stå på vandski og wind- og kitesurfe flere steder på Tenerife. Dett er også muligt at tage på hvalsafari fra f.eks. San Miguel de Abona. En anden populær dagstur er til den charmerende lille by Garachico, hvor man kan svømme i naturlige pools lige udenfor bykernen. 

Tenerife har også en af Europas største forlystelsesparker - I Puerto de la Cruz finder du vandlandet Siam Park og den zoologiske have Parque Loro, hvor du kan se hvaler og delfiner samt virkelig mange papegøjer! Du kan tage med på en bådtur for at sehvaler og delfiner i deres naturlige habitat, og det krystalklare vand er perfekt til snorkling og dykning.

Hvornår skal man rejse til Tenerife?

Tenerife har et stabilt og dejligt klima hele året rundt. Du kan nyde sol og varme, næsten uanset hvornår på året du rejser til øen, men vejret varierer en smule mellem den nordlige og sydlige del af øen. Her nogle grundlæggende fakta: den nordlige del får en del regn i månederne fra oktober til marts, hvilket til gengæld betyder til et frodigt og rigt planteliv. Den sydlige del af øen ligger i "regnskygge" af vulkanen Teide og får meget lidt regn. Den er solrig, meget tør og har store områder med ørkenlignende vegetation. Som til resten af De Kanariske Øer rejser de fleste danskere til Tenerife om vinteren, mellem november og marts, men det er også den periode, hvor priserne er højest. Hvis du vil opleve de bedste og måske dyreste hoteller på Tenerife til en lavere pris, skal du rejse hertil om sommeren.

Dette stabile klima findes på i princip alle De Kanariske Øer. Der kan være små forskelle i vindforholdene, f.eks. på Fuerteventura, hvor vindforholdene er perfekte til surfing af forskellig slags. Den nordlige del af Gran Canaria kan have lidt mere regn, hvor vejret på Lanzarote er forholdsvis stabilt over hele øen.

Vulkanske attraktioner på Tenerife

En af de største attraktioner på Tenerife er den højeste vulkan i Spanien, nemlig vulkanen Teide. Det er en 3718 meter høj og aktiv vulkan, der danner centrum i den store nationalpark. Teide er verdens 3. største vulkan! Du kan tage en gondol til toppen på bare ti minutter, og fra toppen kan du nyde panoramaudsigten over hele øen. Hvis du er mere energisk, kan du gå hele vejen til toppen. Hvis du er i nogenlunde form, skal du regne med at bruge lidt under 5 timer på turen. Mange vælger at starte tidligt om morgenen, før solopgang, for at nyde synet af solopgangen fra toppen. Turen ned igen tager ca. 3 timer, så alt i alt er dette en dagstur. En stor oplevelse!

Det er også værd at besøge den 5. største vulkanske grotte i verden. Den hedder La Cueva del Viento, eller Vindenes-grotten, i byen Icod de los Vinos, som ligger på den nordvestlige del af Tenerife. Den imponerende grotte blev dannet for 27.000 år siden, da lava flød ud efter det første udbrud af vulkanen Pico Viejo, som ligger lige ved Teide. Kælenavnet Cave of the Winds kommer fra de luftstrømme, der opstår inde i grotten.

Besøg hovedstaden Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife ligger på den nordøstlige del af øen, og er hovedstaden på Tenerife. Her kan du kombinere smuk natur med pulserende og moderne byliv. Playa de la Teresitas hedder den fine strand ved Santa Cruz de Tenerife, som er blevet til et populært portkortmotiv. Her kan du opleve gyldent sand i skyggen af palmer og blåt hav med majestætiske bjerge i baggrunden. Der er ikke mange, der faktisk ved, at Santa Cruz de Tenerife hvert år er vært for det, der betragtes som Europas største karneval. Karnevallet er i begyndelsen af marts hvert år, og man bør booke sin rejse i god tid, hvis man vil besøge øen på dette tidspunkt. Karnevallet ligner karnevallet i Rio de Janeiro, dog i lidt mindre målestok, og folk kommer fra hele verden for at deltage hvert år. 

Santa Cruz de Tenerife er også et centrum for kunst og kultur, bl.a. Auditorio de Tenerife, som er tegnet af den berømte arkitekt Santiago Calatrava. Den elegante bygning er inspireret af operahuset i Sydney og byder på et imponerende program af koncerter, opera, teater og dans. Se, om du ikke kan få fat i billetter - en unik oplevelse på din ferie, og måske en pause fra sol og strand.

>> Læs mere om rejser til Spanien

>> Læs mere om rejser til Los Cristianos 

>> Læs mere om rejser til San Miguel de Abona

Historie og kultur på Tenerife

Ligesom resten af De Kanariske Øer har Tenerife også på en rig historie og et spændende kulturliv. San Cristóbal de la Laguna, som normalt forkortes til La Laguna, byder på historiske oplevelser. Byen er den næststørste på øen og er hjemsted for den nordlige lufthavn, Tenerife North. Her kan du gå på opdagelse i velbevarede, historiske bygninger med sjove butikker og mange tapasrestauranter. Du finder katedralen og residenset fra det 17. århundrede, som nu fungerer som rådhus, samt museer om Tenerifes historie og moderne videnskabsmuseer. San Cristóbal de la Laguna er en universitetsby og byder på et godt natteliv.

Gaucho-kulturen prægede Tenerife før erobringen fra Spanien ankom skete på øerne, og i dag er der ikke meget tilbage af denne kultur. Men man kan stadig finde elementer af gauchokulturen i det lokale køkken og i de traditionelle lege og sportsgrene, som stadig praktiseres i forskellige landsbyer. For eksempel stenkast, lege hvor man kæmper med stokke og trækker vogne. 

Mad, drikke  og natteliv på Tenerife

Den lokale mad på Tenerife er inspireret af Spanien, men der er også retter fra afrikanske og caribiske køkken. Der er masser af frisk fisk og skaldyr på menukortet, ofte serveret med den lokale "mojo"-sauce. Saucen fås både i en mild, grøn smag og en rød, mere krydret version. En anden klassisk ret er "Puchero Canario" - en smagfuld suppe lavet på majs, grøntsager og kød. Den populære dessert "frangello" er lavet på mælk, citron, mandler og kanel og er absolut værd at smage. Du bør også prøve de lokale løkre oste, som typisk er lavet af fåre- eller gedemælk. Ønsker du en oplevelse der stikker lidt ud fra mængden, kan du spise middag i Castillo San Miguel i Garachico, og samtidig blive underholdt af turneringer og kamp-forestillinger mellem "riddere" klædt i skinnende rustininger.
 
De mest kendte feriesteder med et pulserende natteliv på Tenerife er Playa de las Amèricas og Los Cristianos. Her finder du en bred vifte af barer og klubber, der tilbyder fest og sjov hele natten. I Costa Adeje finder du lækre cocktailbarer, og i april hvert år afholdes den populære festival "I Love Music" med verdensberømte kunstnere og DJ's. Hvis du vil feste med de lokale, kan du tage til Puerto de la Cruz, universitetsbyen San Cristóbal de la Laguna eller hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Men bemærk at der ikke sker så meget på de lokale barer før midnat.

Fly, hotel og transporter på Tenerife 

Du kan rejse til Tenerife med direkte fly fra Aalborg, Billund og Kastrup næsten hele året rundt. Det tager cirka 5 timer og 40 minutter at flyve til Tenerife fra Kastrup. Tenerife har to internationale lufthavne. En i syd, Tenerife Syd, kendt som Reina Sofia Lufthavn, og en i nord, Tenerife Nord (Los Rodeos). De fleste rejser til lufthavnen på den sydlige del af øen, da den ligger tættest på de mest populære feriesteder. Du stiller uret en time tilbage, når du rejser til Tenerife. 

Du kan booke fly og hotel hver for sig eller kombinere det hele i en pakkerejse med fly, hotel og evt. transport/biludlejning inkluderet. Hvis du vælger en pakkerejse, kan alle hoteller bookes med valgfri opholdslængde og kombineres med vores billigste flybilletter. Der er et stort udvalg af hoteller på Tenerife, herunder all-inclusive hoteller, feriehuse og lejligheder. 

Tenerife har et godt netværk af busruter, der dækker det meste af øen, og busserne kører regelmæssigt. Billeje er dog den nemmeste måde at komme rundt på. Det giver dig mulighed for at udforske mere afsidesliggende steder, og en køretur rundt på øen er en oplevelse i sig selv. Mange steder er der stejle, smalle bjergveje, som kræver en god chauffør, men til gengæld kan man nyde en storslået udsigt. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde det bedste alternativ for din ferie til Tenerife, De Kanariske Øer og resten af Spanien!

 

Rejsemål på Tenerife

 • Gæstebedømmelser 8,4
  Costa Adeje
  69 hoteller
  På Costa Adeje kan du holde en eksklusiv og luksuriøs ferie mellem svajende palmer på naturskønne, eksotiske Tenerife. Her er atmosfæren gennemsyret af stil, og både maden, drinks'ene i strandkanten og omgivelserne er fabelagtige.
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Puerto de la Cruz
  61 hoteller
  Puerto de La Cruz er et af de mest populære rejsemål på Tenerifes nordkyst, men har alligevel formået at bevare meget af sin oprindelige fiskerby-charme. Oppe i byens hyggelige smalle gader finder du et væld af restauranter og småbutikker, mens ... du nede ved det klare hav kan slappe af på det sorte lavesand eller slå dig ned ved et af bassinerne i det store havvandsbad. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Playa de las Americas
  41 hoteller
  Hvis du er på udkig efter en strand- og badeferie på Tenerife er Playa de las Americas det ideelle rejsemål med sine seks gode strande og et indbydende klima med en årlig gennemsnitstemperatur på 25 grader.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Los Cristianos
  15 hoteller
  Los Cristianos på Tenerifes solsikre sydkyst var engang blot en lille fiskerby, men er i dag et af øens mest populære rejsemål. Her får du og familien alt det, der skal til for at få en uforglemmelig, afslappet ferie. Først og fremmest takket ... være de brede sandstrande ved det klare hav, men også fordi Los Cristianos byder på et rigt restaurant- og butiksliv. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,1
  San Miguel de Abona
  13 hoteller
  San Miguel de Abona er et attraktivt rejsemål på Tenerife, som kombinerer et varieret naturlandskab, lokal kultur, spændende aktiviteter og muligheder for at tage på hvalsafari. En ferie i San Miguel de Abona er velegnet til både familier med ... børn, par og ældre. Læs mere
 • Santa Cruz de Tenerife vil være en lidt anderledes oplevelse sydpå, end du måske tidligere har oplevet. I Tenerifes hovedstad finder du alt, hvad en storby kan byde på. Her er shopping, gammel og moderne arkitektur, kultur og et væld af smukke ... strande til solbadning og svømning. Læs mere

Populære hoteller på Tenerife

Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, La Caleta
9,7
Fabelagtigt
550 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Garachico
9,5
Fabelagtigt
198 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 50 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Costa Adeje
9,4
Fabelagtigt
871 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool (evt. sæsonåben)


Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne på Tenerife?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 104 anmeldelser