Rejser til Pissouri

Den charmerende landsby Pissouri ligger på Cyperns sydkyst omtrent midtvejs mellem Limassol og Pafos. Beliggenheden oppe på en bakkeskråningen betyder, at du mange steder i Pissouri kan nyde flotte udsigter over landskabet ned mod det glitrende hav. Hernede omkring 3 kilometer fra selve landsbyen finder du en bugt god badestrand.

Stranden ved Pissouri består af sand og farverige rullesten, så badesko kan være en fordel. Det Blå Flag, man har kunne hejse her siden 1996, vidner om de gode faciliteter, der inkluderer livreddere i sæsonen. Her er også udlejning af udstyr til forskellige former for vandsport, hvor hele familien kan være med. Har du booket en af de billige rejser til Pissouri, kan du du med andre ord her nyde det solrige middelhavsklima til fulde. 

Kigger du ud mod øst nede fra stranden, ser du de lyse, stejle skrænter på Capo Aspro. Dette forbjerg giver både ly til bugten og byder på en smuk udsigt ned langs kysten. Selvom der er trådt nogle stier, er det dog ikke et sted man bør begive sig op med børn, eller hvis man selv er lidt usikker på benene. Hold god afstand til kanten!

Restaurantliv

Nede tæt ved den fine strand er der et ganske godt udvalg af tavernaer og restauranter, ligesom du kan få de fleste fornødenheden i det lille supermarked. Det samme gælder oppe i selve Pissouri, hvor der er nok spisesteder at vælge mellem til at prøve noget nyt hver aften. På rejsen til denne landsby er der således gode chancer for at prøve traditionelle cypriotiske retter, men også mange andre favoritter fra det klassiske middelhavskøkken. Der er desuden en lille håndfuld barer i byen, hvor dagen kan sluttes af med et par cocktails.

Tæller man de udlændinge, som mere eller mindre permanent har slået sig ned her, med, har Pissouri omkring 1400 faste indbyggere. Altså ikke nogen stor by, men dog stor nok til at her er liv året rundt. I takt med en stigende turisme de senere årtier, er der bygget nye hoteller og ferielejligheder i området.

Den behageligt tilbagelænede landsbyatmosfære er dog intakt. Hvad enten du rejser alene, med børn eller som par, indbyder Pissouri derfor til at "trække stikket ud" og komme lidt væk fra den travle hverdag derhjemme. Har du lejet en bil til ferien, hvilket kan anbefales, har du flere andre indbydende badestrande inden for kort rækkevidde.

Udflugter

På udflugter kan du udover de andre skønne strande i langs kysten også udforske nogle af Cyperns mange spændende seværdigheder. Køre du østpå mod Limassol, når du efter omkring 25 kilometer for eksempel til det arkæologiske område Kourion, et af de mest imponerende af sin slags på hele øen. Dette var et vigtigt bycentrum i Antikken. I dag kan gå på opdagelse i et stort kompleks af romerske og byzantinske ruiner, hvor du nemt kan forestille dig tidligere tiders storhed.

Der ligger i øvrigt en fin strand ganske tæt ved, så her er det oplagt at kombinere sightseeing med en badetur.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Pissouri