Rejser til Spoleto

Kultur non stop i smukke omgivelser

Smuk og middelalderlig byder Spoleto på et væld af kultur oplevelser. Festivaler året rundt gør byen levende og spændende at udforske. Midt i grønne omgivelser. Besøg byen fra antikken og ikke mindst prøv gastronomien fra et trøffel område.

Festival i fascinerende by

Spoleto er berømt i hele verden for byens festival, som er en international vigtig musisk og kulturel begivenhed.
Men Spoleto er mere end det; det er en af de mest fascinerende byer i regionen. Beliggende på en bakketop for foden af Montoluco domineret af en fæstning fra det 14. årh.

Aktiv og energisk by

Byen Spoleto består både af en gammel og en ny bydel og ligger på en bakketop for foden af Montoluco.
I den gamle bydel som er omkranset af en gammel bymur, findes en harmonisk blanding af stilarter fra Romertiden, Middelalderen og Renæssancen, der er med til at gøre atmosfæren interessant. Museer med antik og nutidig kunst, det Italienske center for tidlig middelalderstudier og det eksperimentale teater, er alt sammen med til at gøre Spoleto til en af de mest aktive og energiske byer i Umbrien med hensyn til kultur.

Leben året rundt

Den er desuden berømt for dens ”Festival of the Two Worlds” (ultimo juni primo juli), som er en international vigtig musisk og kulturel begivenhed. Denne afløses af en lignende festival (Spoletoestate), der løber fra juli til september og som ligeledes rummer musiske oplever og forskellige kunstneriske indslag. Spoleto er bestemt værd et besøg året rundt og byen huser ca. 40.000 indbyggere, hvilket gør, at her er Leben året rundt.

Fæstningen Rocca, et besøg værd

Byens turistkontor ligger på Piazza della Libertà, hvor man med fordel kan hente et kort over byen, for derefter nemt at kunne finde frem til de mest fremtrædende seværdigheder som f.eks. Il Duomo (domkirken) - påbegyndt i 1200-tallet samt det romerske amfiteater et stykke fra selvsamme torv. Også fæstningen Rocca fra det 14. årh., der ligger højt hævet over den østlige side af byen, er et besøg værd. Det er tilrådeligt at tage en guidet tur på engelsk for at få et godt indblik i fæstningens historie. Bemærkelsesværdigt er det, at Rocca fungerede som fængsel indtil 1980’erne.

Byens egen pastaret

Nogle ville mene, at man ikke har været i Spoleto, hvis man ikke har smagt byens egen pastaret: Spaghetti alla Spoletina - tilberedt med bl.a. trøffelolie. Heldigvis er her rig mulighed for at finde et spisested, så undskyldninger for ikke at smage retten er få.

Afstande

Afstande til andre større byer fra Spoleto: Perugia (ca. 63 km), Assisi (ca. 44 km) og Terni (ca. 33 km).

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Spoleto