Rejser til Costa de la Luz

Costa de la Luzs kyst består af små og store strande, både bynære familiestrande og små uberørte strande. Her på kysten ligger mange af Andalusiens aller bedste strande og landskabet er fantastiske med en vekslen mellem klitter og pinjeskov. Her er masser af kultur at opleve og man kan både opleve pilgrimsrejsende, et hestevæddeløb og et karneval. Hertil kommer at regionen har en strålende madkultur som blandt andet byder på iberisk skinke, fritteret fisk, skønne skaldyrsretter og god vin.

”Lysets kyst”, eller Costa de la Luz, strækker sig i en bue fra Gibraltar til Portugal

Hele kyststrækningen Costa de la Luz består af sammenhængende strande, men er mere frodig og mindre udbygget end Costa del Sol i øst og Algarve i vest.

Det siges at dette spanske landskab har mere end 3000 soltimer i året. Den sydlige del af kysten er et eldorado for dem der kan lide at surfe. I dette område finder man også Donana nationalpark, som står på verdensarvslisten. Her finder lever både den spanske keiserørn og den iberiske gaupa, som begge er truede dyrearter.

I området rundt om Cadiz ligger flotte bynære familistrande og uberørte små strandperler. Hele kystlinjen på 120 kilometer har mange af Andalusiens bedste og mest særegne landskaber med klitter og pinjeskov helt ned til strandkanten.

Kulturlivet i området har meget at byde på. Blandt andet kan man opleve pilgrimsrejsende i El Rocio i maj-juni, hestevæddeløbet på stranden i Sanlucar de Barrameda i august og ikke mindst karneval i Cadiz i februar. Hele den andalusiske region er verdenskendt for sin madkultur som blandt andet inkluderer den iberiske skinke, fritteret fisk, skaldyr og vin.

 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Costa de la Luz