Rejser til Costa de la Luz

Costa de la Luz består af en perlerække af skønne strande. Det inkluderer bynære familiestrande og små uberørte strande. På denne attraktive, over 200 km lange kyststrækning finder du således mange af Andalusiens allerbedste strande med fint sand, hvor klitter og pinjeskove ofte når helt ned til strandkanten.

På en rejse Costa de la Luz kan du blandt andet møde pilgrimsrejsende i El Rocio i maj-juni, opleve hestevæddeløbet på stranden i Sanlucar de Barrameda i august og ikke mindst karneval i Cadiz i februar. Hele den andalusiske region er verdenskendt for sin madkultur som blandt andet inkluderer den iberiske skinke, fritteret fisk, skaldyr og udsøgt sherry. Det får du rig mulighed for at fordybe dig i på rejsen - både ude i kystbyerne og inde i baglandet.

Costa de la Luz er mere frodig og mindre udbygget end Costa del Sol i øst og Algarve i vest. På en rejse til denne lidt mindre kendte kyst, som strækker sig i en bue fra Gibraltar til Portugal, har du derfor også gode muligheder for at opleve et mere autentisk Spanien.

Sol, sandstrande og masser af lokalkolorit

Trænger du til en ferie med sol og varme er det sydlige Spanien og ikke mindst Costa de la Luz et oplagt rejsemål. Kyststrækningen har normalt mere end 3000 soltimer om året. Denne sydlige kyst har samtidig ofte en behagelig brise, som tager toppen af sommerheden og har gjort området til et eldorado for surfere. Det kan du for eksempel opleve ved kilometerlange strande som Playa Bolonia og Valdevaqueros nede nær Tarifa, hvor kitesurfernes sejl ofte giver himlen kulør. Der er adskillige surfskoler, hvis du er nybegynder og har lyst til prøve selv.

Særligt hvis du rejser til Costa de la Luz i de varmeste sommermåneder, vil du nok bruge en stor del af ferien nær det blå Atlanterhav. Der er dog også meget andet at opleve på en rejse til denne del af Spanien. Det kunne for eksempel være en udflugt til Doñana nationalparken, som står på verdensarvslisten. Her finder lever udover talrige flamingoer både den spanske kejserørn og den iberiske gaupa, som begge er truede dyrearter.

Bevæger du dig lidt ind i baglandet, finder blandt andet Vejer de la Frontera - en af de smukkeste af Spaniens såkaldte Pueblos Blancos. Lejer du en bil til rejsen, er det oplagt at besøge denne og nogle af de andre hvide og mange stemningsfulde landsbyer. Det kan også varmt anbefales at lægge vejen forbi Jerez de la Frontera. Den kaldes for sherryens hovedstad, men er også kendt for den anerkendte rytterskole. Til en længere dagsudflugt er også regionshovedstaden Sevilla inden for din rækkevidde, hvis du rejser til Costa de la Luz.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Costa de la Luz

Populære hoteller i Costa de la Luz

Spanien, Andalusien, Conil de la Frontera
9,4
Fabelagtigt
1334 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 160 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Andalusien, El Rompido
9,0
Fabelagtigt
3500 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 140 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Andalusien, Islantilla
9,1
Fabelagtigt
5396 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 147 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Costa de la Luz?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser