Rejser til Mellieha Bay

Mellieha Bay er Maltas største sandstrand, som med sit lave, krystalklare vand er ideel til både børn og voksne. Samtidig er bugten med dens beliggenhed på den nordlige del af øen er godt udgangspunkt for spændende udflugter, hvad enten du ønsker at besøge hovedstanden Valletta eller vil sejle en tur ud til de mindre øer Gozo og Comino.

Den omkring 800 meter lange Blå Flag-strand indbyder til ren afslapning, men vil du ikke blot dase under solen på det lyse sand, er der også et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter i bugten. Det klare vand betyder naturligvis, at børn og andre nysgerrige sjæle kan få lang tid til at gå med blot at snorkle rundt inde på det lave vand. Skal der lidt mere fart over feltet, er der dog også mulighed for at prøve kræfter med for eksempel kite surfing, windsurfing eller vandski.

Restauranter og butikker

Trænger du i løbet af dagen til lidt forfriskninger, ligger der nede langs stranden et godt udvalg af restauranter og isbarer. Selve Mellieha by (ca. 10.000 indbyggere) ligger oppe på en bakke omkring 20 minutters gang fra stranden - du kan eventuelt blot hoppe på en bus. Heroppe finder du i byens smalle gader et godt udvalg af caféer og restauranter samt talrige butikker og markeder. Byen har med andre ord en tilpas stor størrelse til, at du her finder alt det, du og familien har brug for i løbet af ferien. Sammenlignet med de forskellige hoteller og resorts helt nede ved stranden, hvor omdrejningspunktet er det afslappende strandliv, kan du oppe i Mellieha by opleve et lidt mere almindeligt hverdagsliv og møde flere lokale.

Udflugtsmål

Selvom de fleste rejser til Mellieha Bay for at slappe af ved den skønne strand, kan det også anbefales at sætte mindst en dag eller to af til at udforske resten af Malta. Det tager for eksempel under en halv time at køre en tur ind mod øens midte til den gamle hovedstad Mdina, én af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Det er en uforglemmelig oplevelse at mærke historiens vingesus og udforske de smalle stræder indenfor bymuren. Ligeledes er også øens nuværende hovedstad Valletta også inden for rækkevidde af Mellieha Bay. Her er der også meget at se og opleve. Det var således ikke uden grund, at Valletta for få år siden var udpeget til europæisk kulturhovedstad.

>> Læs om restpladser og afbudsrejser til Malta her

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Mellieha Bay