Rejser til Qawra

Qawra er beliggende mellem Bugibba og Salina på Maltas nordøstlige kyst i smukke St. Paul's Bay, som er et af øens mest populære feriesteder. Her finder du den klassiske kombination af sol, strand og azurblåt vand, og det er også et populært rejsemål for dykning, snorkling, kajakroning og andre former for vandsport.

Når du rejser til Qawra, findes der flere familievenlige attraktioner som f.eks. Malta National Aquarium og blandt byens seværdigheder finder man desuden Qawra Tower, Malta Classic Car Museum og Bugibba Temple, som ligger på grænsen mellem Qawra og Bugibba. Om aftenen kan man gå en tur langs vandet, hvor man også finder flere af byens restauranter. 

Hoteller i Qawra

Populære hoteller i Qawra

Malta, Qawra
8,4
Meget godt
2549 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Qawra
8,4
Meget godt
4617 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Qawra
7,4
Godt
617 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)


Rejseguide om Qawra

Qawra udgør sammen med Bugibba og St. Pauls Bay det største turistområde på Malta, som er yderst populært blandt både familier, par og vandsportsentusiaster. Byen blev etableret i 1960'erne, og selvom den siden er vokset støt i både popularitet og størrelse og nu strækker sig ned ad klippekysten til Salina, så er byen mere rolig og tilbagelænet end nabobyen Bugibba.

Qawra anses faktisk stadig for at være en lille gemt perle og er mest kendt som et fredfyldt tilflugtssted, hvor du kan slappe af eller dyrke en af de mange vandsportsaktiviteter, som også er én af de største grunde til byens popularitet. Samtidig er du stadig tæt på Bugibbas store udvalg af underholdning, og der er heller ikke langt til St. Pauls, som anses for at være en af Maltas mest maleriske byer. Hotellerne i Qawra er langt hen ad vejen nyere og mere moderne og mange har direkte adgang til strand. Byen byder desuden på et mindre udvalg af caféer og restauranter, og flere af hotellerne har deres egne diskoteker med familievenlige underholdningsshows.

Med sin beliggenhed yderst på en lille halvø tilbyder Qawra smuk udsigt og vand på tre sider. Det er derfor ikke underligt, at det er et populært rejsemål for vandsportsaktiviteter. Strandene består primært af rullesten og klipper, men de fleste steder er klipperne flade, så man kan ligge og solbade. Der findes desuden en lille menneskeskabt sandstrand i byen. 

Seværdigheder

Qawra Tower blev bygget i 1638 på Qawra Point med skue ud over St. Pauls Bay mod vest og Salinas Bay mod øst og var med til at muliggøre kommunikation mellem Gozo og Valletta. I 1715 tilføjede man et artelleribatteri og i 1760'erne byggede man en skanse, som man stadig kan se noget af. I dag fungerer tårnet som restaurant og artelleribatteriet er ombygget til en swimmingpool. 

Malta National Aquarium giver mulighed for at opleve det undersøiske liv omkring Malta tæt på, og et af højdepunkterne er deres undervandstunnel. Derudover har de også mere eksotiske fisk samt krybdyr og padder. På pladsen udenfor akvariet er der desuden en stor indhegnet legeplads.

Buggiba Temple er resterne af et megalittempel, der ligger tæt på kysten på grænsen mellem Qawra og Bugibba. Templet er mere end 4000 år gammelt og blev første gang opdaget i 1920'erne. I dag er Dolmen Resort Hotel bygget op omkring templet, men man har bevaret resterne, som kan ses tæt på hotellets swimmingpools.

Malta Classic Car Museum har en bemærkelsesværdig samling af vintage biler inkl. mange sjældne modeller og er en populær attraktion - også selvom man ikke nødvendigvis er den store bilentusiast. 

Transport

Flyvetiden fra Danmark til Qawra er omkring tre timer. Man flyver til Malta International Airport, og transfertiden fra lufthavnen til Qawra er omkring 45 minutter. Malta har et stort netværk af busser, som gør det nemt at komme rundt på øen. 

Man kan også vælge at leje en bil, så man har større frihed til at udforske øen på egen hånd og i eget tempo. Ved billeje skal man dog lige være opmærksom på, at man på Malta kører i venstre side ligesom i England

Der er færgeruter mellem Malta, Gozo og Comino, hvor man kan tage bilen med, og der findes også vandtaxier.

Vejret

Sommeren på Malta er tør og varm med temperaturer op til 40° i juli og august.  Hvis det bliver for varmt, kan man vælge at rejse i juni og september, hvor temperaturen er mere behagelig. Om vinteren kommer temperaturen sjældent under 15°, men her skal man huske at pakke en paraply, da det kan være regnfuldt på dette tidspunkt af året.

Sådan booker du en rejse til Qawra med Solfaktor

Med Solfaktor kan du få en problemfri og sikker rejse til Qawra, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller på Malta. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs om restpladser og afbudsrejser til Malta her

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hvad siger gæsterne i Qawra?

7,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 23 anmeldelser