Rejser til Burgas

Herlige Burgas er en skøn ferieby ved Sortehavet i Bulgarien. Her kan du kombinere sol og strand i forholdsvis rolige omgivelser med en del fine historiske steder og attraktioner, masser af gæstfrihed og lækker mad. Book en billig ferie til Burgas med Solfaktor!

Burgas som rejsemål

Burgas er en af Bulgariens mest kendte feriebyer langs kysten. Beliggenheden er og cirka 85 kilometer sydøst for Varna, og i den inderste del af Burgas-bugten. Sammen med nabobyerne Nessebar, Pomorie og Sozopol danner Burgas en lang, fin riviera langs Sortehavet. Her er flotte strande, afslappet lokal kultur og en lang historie at dykke ned i - samlet gør dette Burgas til en perfekt destination for både opdagelser og afslapning. 

Valutaen i Bulgarien hedder lev, og sammenlignet med andre ferielande, får du ganske meget for dine penge her. Danske statsborgere behøver ikke visum for at rejse til Bulgarien.

>> Læs mere om din ferie i Sunny Beach her

>> Læs mere om din ferie i Golden Sands her

>> Læs mere om din ferie i Varna her

Strande i Burgas

Hovedstranden i Burgas ligger tæt på byens centrum. Det er en blød sandstrand med gode faciliteter som liggestole, parasoller, caféer og restauranter. En kort tur med bil væk fra Burgas ligger mange andre strande som f.eks stranden i den historiske by Sozopol. Her kan du nyde en skøn dag omgivet af gamle bygninger og charmerende byliv. Pomorie-stranden har noget helt særligt at byde på: man siger nemlig, at vandet har helbredende egenskaber på grund af de mineraler og det svovl, som findes i vandet. Nogle vælger også, at pakke sig ind i ler, som får lov til at sidde i en time eller to. Naturlig wellness!

Hvis du er på udkig efter en strand med lidt mere action, skal du tage til Sunny Beach, som ligger ca. 35 minutter fra Burgas. Her er over 8 kilometer sandstrand med en  yderst livlig feststemning fra morgen til sen aften.

Mad, drikke og natteliv i Burgas

Burgas byder (lige som resten af denne del af Bulgarien) på spændende mad og drikke.  Dyk ned i det lokale køkken, som inkluderer de lækreste salater med friskrevet ost (shopska)  eller hvad med youghurt, hvidløg, valnødder og agurk rørt sammen (sneshanka)  og til dessert en omgang palatschinke (pandekager med flormelis og syltetøj? Takket være beliggenheden ved Sortehavet kan du nyde frisk fisk og skaldyr på mange restauranter i byen - og naturligvis masser af steder, som serverer pizza, burgere, steaks og pasta.

Nattelivet i Burgas er livligt og med gode muligheder for at have det sjovt. Byen byder på en bred vifte af barer, pubber og natklubber. Her kan du danse hele natten til dygtige DJ's - eller bare nyde en drink i en hyggelig bar. 

Hvornår skal man rejse til Burgas?

Burgas har et meget behageligt klima med varme somre og milde vintre. Sommeren fra juni til august er naturligvis den periode, hvor der er flest turister her i byen - og her er det også som varmest, helt op til 35 grader i skyggen. Forår og efterår er temperaturerne lidt lavere, men det er stadig behageligt og lidt færre turister. Vinteren er ikke kold men med megen regn og en del blæst. Foråret er perfekt for at gå ture i naturen i denne del af Bulgarien.

Attraktioner og aktiviteter i Burgas

Burgas har många attraktioner og aktiviteter at byde på. En populær udflugtsmulighed er Burgas Sea Garden, en offentlig park med smukke haver, springvand og små hyggelige søer. Området strækker sig langs kysten og er perfekt for en fin spadseretur sammen med familien.  Eller tag over til søen Atanasovsko, en lille halv time med bil fra Burgas centrum. En stor og flot sø med en helt særlig attraktion: det sker, at algerne i vandet blomstrer- og når det sker sammen med stærkt sollys og en stigning i jordens saltindhold, vil nogle dele af søen blive farvet lyserød. Det er et spektakulært syn.

Besøg  gerne byens arkæologiske museum, som har en imponerende samling af arkæologiske fund fra regionen. Se oldgræske, romerske og thrakiske genstande, der giver et indblik i områdets historie og kultur. Operahuset i Burgas er et kulturelt centrum i byen og her kan du købe billet til musik-, opera- og teaterforestillinger. Burgas centrale torv kan besøges f.eks om aftenen. Her er  historiske bygninger, butikker, restauranter og caféer. Her kan du og hele familien få en hyggelig aften.

I løbet af din ferie kan du tage med på bådtur fra havnen i Burgas til øen St. Anastatsia. Øen en lille, kun et hektar stor, men har en restaureret middelalderfæstning og en fascinerende historie - fæstningen har både fungeret som kloster og fængsel. Her er en restaurant og en lille strand, perfekt for et par timers udflugt.

Hvis du er på udkig efter en aktiv ferie, kan du leje en cykel og udforske Burgas på to hjul, eller deltage i de mange vandsportsaktiviteter som jetski, paddleboarding, windsurfing og kajakroning. Du kan også vandre i naturreservatet Poda for at se masser af fugle. Husk gode vandresko.

>> Læs mere om rejser til Bulgarien her

>> Læs mere om din rejser til Sozopol her

>> Læs mere om din rejser til Nessebar her

Fly til og hoteller i Burgas

Burgas har sin egen lufthavn, så det er nemt at rejse hertil fra Danmark. I højsæsonen er der daglige flyafgange både fra Aalborg, Billund og København. Du kan også flyve med rutefly med skifte undervejs, hvis du rejser udenfor sæsonen. Flyrejsen fra f.eks København direkte tager lidt over tre timer.

Når du ankommer til Burgas Lufthavn, er der flere transportmuligheder. Den billigste måde er at tage bussen, og der er busser til både Burgas centrum og nærliggende destinationer. En hurtigere måde er at tage en taxa, og du finder en taxaholdeplads lige uden for ankomsthallen. Mange hoteller tilbyder også transfer til deres gæster, og du kan arrangere det på forhånd med dit hotel, hvis de tilbyder det. Fr lufthavnen til centrum skal du regne med at det tager 20-25 minutter.

Hvis du vil have mere fleksibilitet til at udforske området  i dit eget tempo, kan du overveje at leje en bil på din ferie i Burgas. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. 

Der er et godt udvalg af indkvarteringsmuligheder i Burgas. Her er både noget, der passer til familier, par og venner og i alle prisklasser. Vælg mellem større all-inclusive-hoteller med masser af faciliteter, mindre hoteller og praktiske ferielejligheder. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din rejse til Burgas og Bulgarien!

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Burgas

Populære hoteller i Burgas

Bulgarien, Burgas
9,4
Fabelagtigt
1146 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Burgas
8,1
Meget godt
35 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Burgas
8,0
Meget godt
595 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internetadgang/Wi-Fi