Rejser til Burgas

Havnebyen Burgas, der nogle gange staves Bourgas, er med sine over 200.000 indbyggere den næststørste by på Bulgariens Sortehavskyst (efter Varna). Det er en by, som mange ferierejsende kun ser i forbifarten på deres vej videre mod en af kystens badebyer nordpå som Nessebar og Sunny Beach. Der er nemlig gode forbindelser videre fra Burgas både op og ned langs kysten.

Står en afslappende ferie med sol og strand, kan målet for din rejse dog også sagtens være selve Burgas. Udover det solrige klima er kilometervis af fine sandstrande at boltre sig på, og samtidig har du alle byens bekvemmeligheder inden for kort afstand.

Det inkluderer et rigt restaurantliv, hvor du har gode muligheder for at fordybe dig i det traditionelle bulgarske køkkens herligheder. Både her og i resten af Burgas-området er der ikke overraskende ofte friske fisk på menuen, men også meget andet spændende. Dertil kommer utallige pizzariaer, burgerbarer og andre steder med mere internationale menuer. Bedst af alt er priserne her stadig billige sammenlignet med andre europæiske rejsemål.

Oplevelsesrig badeferie ved Sortehavet

Til sammenligning med de mere rendyrkede badebyer længere ude ad kysten, har Burgas mere alsidig i sine tilbud. Når du ikke dase på de lange sandstrande, kan du på en rejse til Burgas derfor for eksempel blot 10 minutters kørsel syd for byen besøge Poda-naturcenteret. Her kan du ofte se talrige eksempler på det rige fugleliv, som findes ved søerne omkring byen.

På en billig rejse til Burgas kan det også varmt anbefales at bruge nogle timer på at udforske byens smukke gamle kirker,  de interessante museer og kunstgallerierne. Et andet skønt sted at spadsere en tur er i den langstrakte park, Morska gradina (Sea Garden), bag stranden. Her er fyldt med velplejede blomsterbede, springvand, skulpturer og caféer. Det er et skønt grønt område, som også de lokale indbyggere ynder at bruge. Flere steder kan du slå dig ned p åen bænk med en fantastisk udsigt over havet, og der er trapper ned til stranden.

Efter en dag brugt på at nyde det afslappende strandliv eller sightseeing, behøver en lækkert måltid ikke være det sidste punkt på programmet. Burgas har et livligt natteliv. Der er således talrige barer, klubber og spillesteder, ligesom der i sommermånederne ofte er forskellige festivaller og andre kulturelle arrangementer i byen.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Burgas

Populære hoteller i Burgas

Bulgarien, Burgas
9,5
Fabelagtigt
4274 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Burgas
8,1
Meget godt
1357 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Burgas
8,2
Meget godt
58 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)