Rejser til Sozopol

Sozopol er med sin hyggelige gamle bydels brostensbelagte gader og bevaringsværdige træhuse et af højdepunkterne på Bulgariens Sortehavskyst. Udover ægte middelalderatmosfære byder en rejse til Sozopol på fine badestrande, der med deres klare, lave vand er meget familievenlige.

I den nyere del af Sozopol, der kaldes Harmanite, er der et godt udvalg af hoteller. Hele byen er ikke større, end at du nemt kan komme rundt til både seværdigheder og strande til fods. De overkommelige afstande er også en fordel, når du vil udforske det gode udvalg af spisesteder og butikker. Her kan du blandt andet se frem til lækre fiskeretter, der vidner om byens beliggenhed ved havet, og flot lokalt kunsthåndværk.

På hver side af den nye bydel kan du nyde det afslappende strandliv. Sandet er fint og blødt, men der er også udlejning af solsenge og parasoller. Når du trænger til en forfriskning, er der blot få skridt op til strandbarer og caféer. Ved begge strande er der også mulighed for at prøve kræfter med windsurfing og anden sjov vandsport, hvis du ikke bare vil dase i solen eller bade.

Det er især par og familier, som rejser til Sozopol for at nyde strandene og stemningen i den charmerende gamle bydel. Omaftenen er det meste af byens liv koncentreret omkring restauranterne og caféerne. Der er et begrænset udvalg af barer og klubber. Bortset fra slutningen af maj, hvor der er tradition for at unge bulgarere søger ud til kysten for at fejre skoleafslutning, er der derfor normalt et afdæmpet natteliv.

Udflugter

Vil du se mere af området, er der gode muligheder for at hoppe på en bus eller praje en taxi. Booker du en billig rejse til Sozopol for at nyde strandlivet, kan du for eksempel tage en tur til den lange strand, som ligger omkring 3 kilometer vest for byen. Her er der normalt bedre plads til at brede sig på sandet og nyde det indbydende hav end ved de mere bynære strande.

Har du børn med på rejsen, kan en tur til Ravadinovo Slot med det park og dyrehave anbefales. Selvom slottet er af nyere dato, er det et eventyrligt sted, hvor voksne kan nyde den fredfyldte park og børnene lade fantasien få frit spil i riddersale med flotte rustninger. Der ligger desuden et populært vandland lige ved siden af, hvor I bagefter kan tage prøve sjove vandrutsjebaner eller blot tage en forfriskende dukkert.

Nærmeste større by er Burgas (ca. 33 km), der med museer og gode restauranter også er en udflugt værd. Sidst, men ikke mindst, kan du i højsæsonen tage med turbåde fra havnen i Sozopol. Det er for eksempel muligt at besøge den nærliggende, lille ø, St. Ivan som er et naturreservat.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Sozopol

Populære hoteller i Sozopol

Bulgarien, Sozopol
  • Nærmeste lufthavn: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Sozopol
  • Nærmeste lufthavn: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Sozopol
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)