Rejser til Gardasøen

Gardasøen! - alene navnet får mig til at drømme og tænder julelys i mine øjne. Jeg har slet ikke tal på alle de gange, jeg har været der, og alligevel bliver jeg helt salig af spændt forventning, når jeg kan forlade motorvejen og sætte kursen mod Italiens største og måske smukkeste sø.

Da jeg var barn, var der én ting, jeg var helt sikker på, og det var, at jeg aldrig nogensinde skulle til Gardasøen. Den idé havde jeg fået, fordi min højtelskede farmor engang havde været der med alle kortspil-veninderne. Da hun kom hjem, fortalte hun glædesstrålende om den guddommeligt smukke natur, men ikke mindst om alle de andre ældre mennesker, de havde mødt på deres rejse. Derfor stemplede jeg straks Gardasøen som pensionisternes paradis, hvad den vel reelt også var dengang. Heldigvis kom jeg på bedre tanker, med hjælp fra gode og velmenende venner, og i dag er Gardasøen et af mine absolutte favorit-rejsemål.

Jeg er heldigvis ikke alene om at have det sådan, men i modsætning til mine barndoms fantasier, er Gardasøen af i dag meget mere end et paradis for pensionister. Dette 50 kilometer lange og billedskønne postkort tiltrækker nemlig både naturelskere, livsnydere, romantikere, børnefamilier, vandrefugle og sportsfanatikere, og de fleste vender tilbage igen og igen, for gammel kærlighed ruster som bekendt ikke.

Solfaktor er specialister i billige rejser til Gardasøen. Velkommen til Gardasøen med Solfaktor! 

En billig ferie ved Gardasøen med Solfaktor

En rejse til Gardasøen byder foruden de gamle, hyggelige byer med smalle gader og hyggelige torve, også på mere moderne bydele med alle tænkelige faciliteter. Den repræsenterer en alsidighed som rejsemål, hvor du både kan finde ro og afslapning samt et moderat natteliv, for ikke at glemme den noget udfordrende oplevelse, der består i at besøge det kendte tivoli Gardaland. Der er et væld af muligheder for gode udflugter herfra, enten op i Dolomitterne eller en tur op til de mindre søer som Tennosøen i Sydtyrol, Ledrosøen og Iseosøen i Lombardiet.

De store seværdigheder finder du i de skønne byer Verona og romantiske Venedig, men glem ikke den skønne tur langs Mincio-floden ned til den charmerende by Mantova, hvor du kan besøge den smukke blomsterpark "Parco Sigurta" og det ukendte vinområde Colline Moreniche på vejen.

Et paradis for aktiv ferie

På grund af de meget specielle vindforhold er den nordligste del utrolig velegnet til windsurfing og byen Torbole er om sommeren, hvad de kendteste skisportssteder er om vinteren. Der er kort sagt masser af vind i sejlene. Nede i byen i Malcesine kan du leje en cykel, som bliver transporteret op på toppen af Monte Baldo, hvor du så kan afhente den efter en tur med den nye smarte svævebane, efter du har nydt den enestående udsigt. Så er dagen tilrettelagt og det er op til dig, om du vil ned over den nordlige del til Nago og Torbole og tilbage gennem tunnellerne, eller sydover ned fra omkringliggende bjerge til byen Garda og op langs kysten.

En tur på cykel i vandhøjde

Det milde klima, den rige vegetation, de smukke omgivelser, de mange spor fra antikken og den gæstfri befolkning gør Gardasøen til et internationalt anerkendt rejsemål - og ikke uden grund, for her får man altid mange fantastiske oplevelser.

Cykeludlejning
I byen Costermano del Garda findes der cykeludlejning, som man kan få leveret hvor som helst rundt langs hele søen. Priserne ligger ca. på 35-40 euro pr. cykel inkl. leverance. På cykel kan man bl.a. opleve den nye cykelsti rundt om Gardasøen, som bl.a. er bygget på en række broer, som følger kysten.

Hoteller i Gardasøen

Populære hoteller i Gardasøen

Italien, Lombardiet, Gargnano
9,0
Fabelagtigt
1175 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, San Felice del Benaco
8,9
Meget godt
848 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Veneto, Bardolino
8,9
Meget godt
1549 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Book en billig rejse til Gardasøen med Solfaktor i dag

Hos Solfaktor kan du døgnet rundt nemt booke en problemfri og billig rejse til Gardasøen, med mulighed for afrejse med direkte fly fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Hamburg eller Aalborg lufthavn. Den smarte søgemaskine holder automatisk øje med alle de største portaler på nettet for at sikre dig de bedste priser på flybilletter og hoteller over hele verden.

Vi samler det hele for dig i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje eller transfer til/fra lufthavnen, og få den bedste oplevelse på egen hånd når du kommer frem. Har du allerede transporten på plads, men mangler et dejligt hotel til din ferie ved Gardasøen, så vælg ‘Kun hotel’ og find nettets bedste priser på overnatninger til din ferie. Du kan også se en oversigt med tilbud på restpladser og afbudsrejser til Gardasøen her.

Læs også om afbudsrejser til Italien her.

Hoteller og feriehuse ved Gardasøen

Hos Solfaktor har vi haft billige rejser til Gardasøen på programmet siden 1999 og det er et af vores mest populære rejsemål år efter år. Vi har en lang række hoteller, feriehuse og ferielejligheder i forskellige størrelser, som passer til skandinaviske rejsende. Feriehuse ved Gardasøen har generelt en høj kvalitet med en fantastisk beliggenhed, og du er aldrig langt væk fra gode faciliteter og oplevelser. Vores medarbejdere besøger og kontrollerer med jævne mellemrum alle feriehuse i vores program. Indtast dine informationer i søgemaskinen nu og find et godt hotel ved Gardasøen.

Efterårsferie ved Gardasøen

Gardasøen er en oplagt destination, hvis man ønsker at tilbringe efterårsferien syd for Alperne. Holder man efterårsferie ved Gardasøen vil man normalt kunne forvente lunere temperaturer end hjemme, og på den måde forlænge sommeren betydeligt. Ved Gardasøen er klimaet mildt og indbyder til en stemningsfuld efterårsferie i smukke naturomgivelser. Går efterårsferien til Gardasøen, kan man glæde sig til storslået natur, hyggelige byer, sejlture på søen og afslapning i fantastiske rammer. Her er rig mulighed for fantastiske oplevelser med vandreture eller cykelture i bjergene, spadsereture langs søbredden eller i de hyggelige historiske centrummer i byerne. Temperaturerne omkring efterårsferien er normalt tilpas behagelige til, at man kan nyde en aktiv ferie i de smukke landskaber ved søen.

Garda Jazz Festival

Er man jazzfan, må man ikke gå glip af denne musikfestival ved Gardasøen. Hvert år fra juni til juli afholdes Garda Jazz Festival i de fire charmerende byer Riva del Garda, Torbole, Nago og Arco, der alle ligger i den nordlige ende af Gardasøen. Festivalen strækker sig over to-tre uger og duoer, trioer og orkestre optræder med koncerter på byernes pladser, barer og slotte i området. Oprindeligt startede festivalen i byen Torbole og var en af de første af slagsen i Italien. Sidenhen arbejdede man på at samle festivalen i de fire byer, hvilket lykkedes for første gang i år 2000. Festivalens program publiceres på gardajazz.com.

Færger på Gardasøen

En rigtig flot, god og sjov måde at opleve Gardasøen og dens hyggelige byer på, er ved at tage rundt med de små færger, der sejler på kryds og tværs af søen. Mere end 20 små forskellige bådtyper sejler rundt på søen og de fleste er sågar udstyret med bar, restaurant og soldæk, så man kan sagtens bruge hele og halve dage på vandet. Det er endda muligt selv i vintermånederne at se bådtrafik på søen. Mange af bådene tillader også biler, så man ikke behøver at køre hele den lange, men dog smukke, vej langs søbredden for eksempelvis at komme fra øst til vest.

Ude fra søen har man et flot billede af søbredden, de bagved liggende bjerge og de mange små byer, borge og antikke steder som området byder på. Herfra har man eksempelvis en god mulighed for at betragte ”Il castello di Sirmione”, Salò-bugten, de runde citrontræer der vokser langs søbredden fra Gargano til Limone sul Garda og mange andre smukke og interessante seværdigheder.

Der sejles ruter som:

- Peschiera sul Garda til Garda By
- Salò til Gargano
- Riva del Garda til Malcesine
- Desenzano til Manerba

Det er en god idé at anskaffe sig en tidstabel for de forskellige ture så man kan planlægge sin bådtur godt og ikke strander på den forkerte side af søen. På diverse festdage året igennem er det muligt at sejle på søen i aften og nattetimerne og kigge ind på de mange lys fra alle byerne. Bådene udlejes også til private fester og andre arrangementer.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne i Gardasøen?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 54 anmeldelser