Rejser til Gardasøen

Tag til naturskønne Gardasøen i det nordlige Italien. Her kan du opleve idylliske landsbyer, historiske seværdigheder, spændende aktiviteter og gastronomi. Book en billig ferie til Gardasøen med Solfaktor!

Gardasøen som rejsemål

Gardasøen, også kendt som Lago di Garda, er den største sø i Italien. Den ligger i den nordlige del af Italien og strækker sig over tre regioner: Veneto i nordøst, Lombardiet i nordvest og Trentino-Sydtyrol længst mod nord. Gardasøen ligger knap 130 kilometer fra Milano, hovedstaden i regionen Lombardiet. Destinationen tiltrækker turister fra hele verden med sin naturlige skønhed og charmerende landsbyer som Garda, Sirmione og Riva del Garda.

Attraktioner og aktiviteter ved Gardasøen

Norditalien byder på smuk natur, historisk charme og spændende aktiviteter for besøgende. Der er mange maleriske landsbyer omkring Gardasøen, bl.a. Sirmione, som byder på termiske bade og det imponerende Scaliger-slot. I byen Malcesine finder du et majestætisk slot, og du kan leje mountainbikes, der transporteres til toppen af Monte Baldo, hvor du kan hente dem efter en luftig svævebanetur. Her kan man nyde panoramaudsigten over det omkringliggende landskab.

Mange kommer til Gardasøen for at bade og nyde solen. Der er flere offentlige strande og badeområder, som tilbyder moderne faciliteter som solsenge, parasoller og nærhed til strandbarer og restauranter. Der er også gode muligheder for aktiv ferie i for eksempel den idylliske by Riva del Garda, hvor der er stort fokus på vandsport som windsurfing, sejlads og kajaksejlads på Gardasøen. Cykling, vandring og klatring er også populært i regionerne langs søen. Her finder du utallige stier og ruter, der fører dig gennem frodige vinmarker, olivenlunde og naturskønne landskaber. Hvis du er interesseret i historie og kultur, skal du tage til landsbyen Garda, der ligger på den østlige side af Gardasøen og er den by, der har givet søen sit navn.

Her kan du udforske en historisk bymidte med charmerende gader og kulturelle attraktioner. Du finder også mange landsbyer i regionerne Trentino-Sydtyrol, Veneto og Lombardiet, som byder på gamle romerske ruiner, middelalderslotte og smukke kirker samt mange museer og kunstgallerier.

Hvis du har en lejebil, er det heller ikke en lang tur op til Dolomitterne. Det tager ca. 2-3 timer i bil, og du vil kunne opleve helt fantastiske klippeformationer og udsigter. Fra Gardasøen kan du også følge Minico-floden hele vejen ned til Mantova, hvor du kan besøge den smukke blomsterhave "Parco Sigurta" og den forholdsvis ukendte vinregion Collina Moreniche undervejs.

Hvornår skal man rejse til Gardasøen?

Sommeren er højsæson i Italien og landets mest populære turistsæson. I denne periode kan du forvente varme temperaturer og solrige forhold langs Gardasøen, hvilket gør den ideel til sol- og strandferie. Hvis du vil opleve Norditalien i en roligere atmosfære og mindre intens sommervarme, kan du besøge Gardasøen om foråret eller efteråret. I disse perioder kan du stadig opleve behagelige temperaturer og lav nedbør, og det er et godt tidspunkt at udforske regionerne Trentino-Sydtyrol, Veneto og Lombardiet Italien har lavsæson om vinteren og er mere udsat for regn og køligere temperaturer i denne periode.

Efterårsferie ved Gardasøen

Gardasøen er en oplagt destination, hvis man vil holde efterårsferie syd for Alperne. Holder du efterårsferie ved Gardasøen, kan du som regel forvente højere temperaturer end herhjemme, så du kan forlænge sommeren betragteligt. Gardasøens milde klima indbyder til en stemningsfuld efterårsferie i smukke naturomgivelser. Hvis din efterårsferie går til Gardasøen, kan du se frem til storslået natur, hyggelige byer, bådture på søen og afslapning i fantastiske omgivelser. Der er gode muligheder for at vandre og cykle i bjergene, og du kan gå mange hyggelige ture langs søens bredder eller i de charmerende historiske bycentre.

Færgeruter på Gardasøen

En god og underholdende måde at opleve Gardasøen og dens indbydende byer på er ved at rejse rundt med de små færger, der sejler på kryds og tværs af søen. Mere end 20 forskellige typer småbåde sejler rundt på søen, og de fleste af dem er udstyret med bar, restaurant og soldæk. Så man kan tilbringe halve og hele dage på vandet. Mange af bådene tager også biler om bord, så man ikke behøver at køre den lange, men smukke vej langs søbredden for at komme fra øst til vest.

Fra søen får man en fantastisk udsigt over Gardasøens bredder, bjergene bagved og de mange små byer, slotte og oldtidsminder, som området har at byde på. Herfra har du gode muligheder for at se "Il castello di Sirmione", Salò-bugten, de runde citrontræer, der vokser langs havnefronten fra Gargano til Limone sul Garda og mange andre smukke og interessante seværdigheder. Det kan være en fordel at få en køreplan for de forskellige ture, så man kan planlægge sin sejltur godt og ikke ender med at strande på den forkerte side af Gardasøen.

Mad, drikke og natteliv ved Gardasjøen

Italien er en destination, der frister med gastronomiske madoplevelser. På en ferie langs Gardasøen kan du forvente et varieret udvalg af restauranter, der både tilbyder et autentisk italiensk touch og en række spisesteder, der serverer internationale retter. Gardasøen har en god bestand af ferskvandsfisk som aborre, sik og gedde, der tilberedes på mange forskellige måder på de lokale restauranter langs søen. Norditalien er også kendt for lokale oste som Grana Padano og Gorgonzola, samt dyrkningen af sydfrugter, oliven og krydderurter i de frodige dale, der præger områderne omkring Gardasøen. Det giver en unik smag til klassiske italienske specialiteter. Italien er verdensberømt for sin vinproduktion, og på en ferie langs Gardasøen kan du nyde et bredt udvalg af lokale vine. Du finder mange lokale vingårde, der tilbyder vinsmagninger i regionerne Trentino-Sydtyrol, Veneto og Lombardiet.

Nattelivet i byerne omkring Gardasøen er livligt, især i sommermånederne. I byer som Sirmione finder du et varieret udvalg af barer, pubber og natklubber, der tilbyder underholdning og en festlig atmosfære indtil de sene nattetimer. Du finder også landsbyer med en mere afslappet atmosfære og elegante barer langs søen, såsom Garda og Riva del Garda.

Fly til og hoteller ved Gardasjøen

Der er mange flyforbindelser til denne del af Italien og Gardasøen. Du kan flyve direkte næsten året rundt fra Billund og København til to lufthavne. Du kan flyve til enten Orio al Serio Airport (BGY) i Bergamo lige øst for Milano eller til Malpensa Airport (MXP) lige vest for Milano. Fra Aalborg skal du skifte fly undervejs.

I sommermånederne kan du flyve direkte fra Kastrup til Verona Lufthavn (VRN), som ligger tættest på Gardasøen.

Verona Lufthavn (VRN) ligger cirka 30 kilometer fra Gardasøen. Bergamo Lufthavn (BGY) ligger omkring 100 kilometer væk, afhængigt af din destination. Malpensa Lufthavn (MXP) ligger cirka 180 kilometer fra Gardasøen, afhængigt af din destination. Flyveturen fra f.eks Kastrup til Norditalien tager cirka 2 timer og 10 minutter.

Når du ankommer til en af lufthavnene i Norditalien, har du flere transportmuligheder, der tager dig til Gardasøen. Fra Verona lufthavn kan du for eksempel tage en bus eller et tog til centrum af Verona og derefter skifte til et lokaltog eller en bus direkte til en af byerne ved Gardasøen. Fra lufthavnene i Bergamo og Milano er der også gode bus- og togforbindelser til byerne nær Gardasøen. Du kan også tage en taxa til Gardasøen fra alle lufthavne, men det vil være en dyrere løsning. Billeje er en god mulighed, hvis du vil have mere fleksibilitet til at udforske Gardasøen og regionerne  Trentino-Sydtyrol, Veneto og Lombardiet i dit eget tempo.

Der er et bredt udvalg af overnatningsmuligheder at vælge imellem ved Gardasøen. Her finder du kendte hotelkæder, all inclusive-hoteller, hyggelige boutique-hoteller, smukke femstjernede hoteller og store ferielejligheder og feriehuse. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Gardasøen og Italien!

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gardasøen

Populære hoteller i Gardasøen

Italien, Lombardiet, Tignale
8,8
Meget godt
490 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Salò
8,5
Meget godt
164 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Veneto, Castelnuovo del Garda
9,0
Fabelagtigt
2821 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Gardasøen?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 58 anmeldelser