Rejser til Ravda

Ravda ligger få minutters kørsel syd for et af Sortehavskystens mest populære udflugtsmål, verdensarvsbyen Nessebar, og ikke ret meget længere fra den livlige badeby Sunny Beach. Sammenlignet med disse er Ravda ikke nær så kendt uden for Bulgarien. Den lille kystby har dog længe været en af de lokales favoritter. Den gode beliggenhed nær seværdigheder og forlystelser er desuden ikke den eneste grund til at booke en af de billige rejser til Ravda.

Her kan du nemlig også glæde dig til at nyde solen på dejlige sandstrande, der både indbyder til ren afslapning og sjove vandsportsaktiviteter. På stranden kan familiens små bygge sandslotte i vandkanten, mens ældre vandhunde kan prøve kræfter med havkajaker, wakeboards og lignende. Der er livreddere, brusere og omklædningsrum, ligesom du heller ikke skal gå mange skridt op til strandcaféer efter kølige drikke eller noget at spise.

Bevæger du dig lidt længere op i byen, er der særligt langs hovedgaden også talrige spisesteder at vælge mellem. I en ferieby som Ravda er det ikke overraskende, at der er internationale kendinge på menuen for at tilfredsstille alle smage. Der er dog også rig mulighed for at stifte bekendtskab med lækre retter fra det traditionelle middelhavskøkken, der i Ravda er tydeligt græsk inspireret. I forbindelse med at Grækenland afskaffede monarkiet i 1924 bosatte en del græske flygtninge sig således i Ravda.

Nattelivet i Ravda byder udover restauranterne på et fornuftigt udvalg af barer og klubber. I højsæsonen, hvor der er en del unge i byen, er det her således nok steder at få en underholdende aften med farverige cocktails og musik. Vil du have lidt variation, kan du nemt tage en taxi til de nærliggende nabobyer mod nord.

Udflugter

Når du rejser til Ravda, har du i det hele taget fin mulighed for at kombinere det afslappende strandliv med spændende udflugter. Helt oplagt er det naturligvis at køre de få kilometer med bus eller taxi til Nessebar. Den gamle del af byen, som ligger ude på en lille halvø, har historiske rødder, der rækker mere end 3000 år tilbage i tiden. Det er et utroligt stemningsfuldt sted, hvor du sagtens kan bruge et par timer på at slentre rundt i de brostensbelagte gader.

Der kører regelmæssigt busser til de andre feriebyer i området. Vil du besøge en lidt større by for at udnytte de billige priser til en dag med shopping, er Burgas for eksempel et oplagt mål for en udflugt. Tag eventuelt badetøj med og slut af med en dukkert fra byens kilometerlange strand.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Ravda