Rejser til Paleochora

I et naturskønt område på en halvø ligger Paleochora som en del Kretas sydlige kyst. Her finder man en byens med ry for at være rolig og afslappet, hvor indbyggerne har en tilbagelænet livsstil og mange kretensere bruge selv den lille by som deres feriemål. Både inde i langs havnefronten og i byens gader er der tavernaer, caféer og musikbarer. Byen er opført på ruinerne af oldtidsbyen Kalamydi, og i de lokale kirker kan man finde fascinerende vægmalerier fra venetianske og byzantinske tid. Stedet er kendt for sine gode vindforhold og her er ideelt til windsurfing og kitesurfing. Ved stranden er vandet krystalklart så har man en drøm om at prøve at dykke på sin ferie er det klart en mulighed i Palechora. I det omkringliggende område er terrænet egnet til alle, der ønsker at tage på vandretur.

På Kretas sydlige kyst ligger Paleochora på en halvø i et naturskønt område.

Byen er bygget på ruinerne af oldtidsbyen Kalamydi, og i de lokale kirker kan du se unikke vægmalerier fra venetianske og byzantinske tid. I den nærliggende landsby Azogires er et museum, der fortæller historien om denne del af Kretas fortid.

Halvøen danner en pegefinger ud i havet og er omgivet af store smukke sandstrande og stenstrande, og ikke ufortjent har byen Paleochora fået øgenavnet “the Bride of the Libyan Sea”. Begge strande på halvøen ligger nær byen og er tildelt EU’s blå flag for kvalitet. På spidsen af ​​halvøen ligger byens bådhavn med lystbåde og fiskerbåde side om side. I den østlige del af havnen finder man færger, der sejler til nærliggende landsbyer og småøer ud for kysten.

Hovedgaden i centrum af byen har en række smalle sidegader og stræder, der i højsæsonen er lukket for trafik indtil om eftermiddagen. Både inde i byens gader og langs havnefronten er der tavernaer, som serverer god græsk mad, caféer og musikbarer.

Paleochora har ry for at være et roligt sted med en afslappet livsstil og mange kretensere bruger selv den lille by som deres feriemål. Ønsker du en aktiv ferie er der en masser at lave i byen, herunder bådture, mulighed for at fiske eller tage på tur for at se delfiner. Vindforholdene her gør stedet ideelt til kitesurfing og windsurfing. Drømmer du om at prøve at dykke på din ferie er vandet her krystalklart. I området omkring Paleochora er terrænet egnet til alle, der ønsker at vandre. Skal én særlig tur fremhæves må det være gåturen fra Paleochora til Sougia, der er en del af den europæiske vandrerute, E4.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Paleochora