Rejser til Kea

Kea er den nordligste ø i øgruppen Kykladerne. Beliggenheden tæt på Attika, halvøen der strækker sig fra fastlandet ud i det Ægæiske Hav, har gjort Kea til et yndet feriemål blandt grækerne selv, som kalder øen for Tzia. Det er således nemt at rejse hertil fra hovedstaden Athen via færgen fra Lavrio (ca. en times sejlads).

Kea er en lille, bjergrig ø med knap 2.500 faste indbyggere. Rundt langs den ujævne, klippefyldte kyst finder du talrige små bugter og vige med skønne badestrande. Du kan derfor nemt finde et fredeligt sted at slå dig ned for at nyde det krystalklare vand og den gavmilde sol. De mest kendte strande på øen er Spathi, Otzias, Yaliskari, Pisses, Xyla og Koundouros, som har fået tildelt Blå Flag, der vidner om den gode kvalitet.

En ferie på Kea går nemt med blot at nyde det afslappende strandliv, hvor du nemt glemmer alt om den travle hverdag derhjemme. Tag dig dog også gerne tid til at udforske resten af øen. De største byer er Kea by (Ioulida), som ligger centralt ind på øen med flotte udsigter ned over røde tegltage mod det azurblå hav, og havnebyen Korissia nede i Agios Nikolaos-bugten på øens nordvestside. Dertil kommer en række mindre, hyggelige kyst- og bjerglandsbyer.

Autentisk græsk ø-liv

Eftersom det mest er græske turister, der rejser hertil, giver det Kea en lidt anden atmosfære end andre, mere kosmopolitiske rejsemål i det græske ø-hav. Nattelivet er desuden ret afdæmpet, selvom der er et par klubber, der har åbent til ud på de små timer. Der er dog en del barer, hvor du kan slutte dagen af med en dejlig drink. Øens beskedne størrelse taget i betragtning er der også et fint udvalg af restauranter og tavernaer, hvor du kan glæde dig til at smage lokale delikatesser, der naturligvis inkluderer frisk fisk, skaldyr og ouzo.

Du får med andre ord noget nær optimale betingelser for at holde en rigtig livsnyderferie, hvis du rejser til Kea. Når du ikke daser på stranden eller fordyber dig i det lokale køkkens herligheder, er der også gode muligheder for at tage på vandreture og ikke mindst udforske livet under vandoverfladen. Kea er kendt som et af de bedste steder at dykke i Grækenland, der ligger flere spændende vrag nær øen. Der er desuden gode muligheder for at snorkle i det krystalklare vand.

Udover snorkel kan du også med fordel pakke et par gode vandresko. Der er adskillige fine, afmærkede vandrestier rundt om på øen, der fører dig gennem egeskove, maleriske kirker og ofte ender i små bugter med vidunderlige strande.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Kea