Rejser til Kalymnos

Kalymnos er den fjerdestørste af øerne i Dodekaneserne, den græske øgruppe tæt ved Bodrum-halvøen. Få kilometer syd for Kalymnos ligger den populære ferieø Kos. Der er regelmæssige færgeforbindelser til blandt andet naboøerne Kos og Leros, så du kan eventuelt rejse til Kalymnos som del af en ferie med ø-hop.

Ved første møde fremstår Kalymnos som en gold og dramatisk ø med vilde klippefremspring. Men ser du lidt nærmere efter, finder du mellem klippetoppene frodige dale, hvor der dyrkes oliven, citrus og grøntsager. Selvom bjergskråninger måske nok er golde og tørre, er der en duft af timian, salvie og oregano i luften. De danner grundlag for den honning, som Kalymnos er berømt for.

Honning er dog ikke det eneste naturprodukt, som øen er berømt for. Dodekaneserne og i særdeleshed Kalymnos har helt tilbage til oldtiden været kendt for dykning efter natursvampe. Før man opfandt udstyr til at trække vejret under vand nåede svampedykkerne efter sigende rutinemæssigt helt ned på 30 meters dybde på én indånding. På Kalymnos kan du være med lidt held stadig se lokale høste natursvampe. Rejser du hertil i foråret eller sensommeren, hvor rejserne typisk er billigere, kan du desuden være heldig at overvære en særlig ceremoni, der afholdes i forbindelse med, at man henter svampe op. Når bådene om foråret sejler ud for at tage svampe op, afholdes store afskedsceremonier, og ligeledes velkomstceremonier, når de vender tilbage i sensommeren og efteråret.

Idylliske badebugter og strande

Nu til dags er det ikke længere høsten af natursvampe, som danner det vigtigste livsgrundlag for øens omkring 16.000 faste beboere. I stedet har turismen indtaget den rolle. Det er indlysende, hvorfor ferierejsende har fået øjnene op for Kalymnos.

Øen lokker med skønne strande mellem klipperne, små hyggelige byer og en afslappet stemning. Strandene består af grovkornet sand, grus eller sten. Den største finder du ved Massouri på vestkysten. Er det sol og strand, der står højeste på din ønske liste for rejsen? Så kan det også anbefales at lave en udflugt til den lille ø Pserimos, som ligger mellem Kos og Kalymnos. Her kan du nyde en idyllisk lagune med en fin, børnevenlig sandstrand, hvor der inden for kort rækkevidde ligger hyggelige tavernaer.

Skal det afslappende strandliv ved det krystalklare hav kombineres med lidt mere aktive oplevelser på rejsen til Kalymnos? I nyere tid er øen blevet et yndet rejsemål for sportsklatrere. Her er utallige udfordringer i alle sværhedsgrader. Faktisk er klatring blevet så populært her, at øen hvert år er vært for en klatrefestival. Derudover er der også gode muligheder for at tage naturskønne vandreture eller dyrke forskellige former for vandsport.

Der er flere hyggelige byer rundt om på øen. Størst er havnebyen Pothia, hvor du finder et godt udvalg af butikker og en livlig havnepromenaden med talrige barer og tavernaer.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kalymnos