Storbyferie

Shoppingweekend i London? En tur med kæresten til Paris? Venindetur til Riga? Hos Solfaktor finder du de bedste tilbud på storbyferie, uanset om du rejser med familien, kæresten, vennerne eller på egen hånd. Udforsk og opleve spændende  storbyer med monumenter, imponerende arkitektur, shopping og kulinariske oplevelser - og måske nogle forlystelser undervejs. Book en billig storbyferie hos Solfaktor!

Oplev alt det, som Europas storbyer kan tilbyde

En storbyferie åbner en verden af muligheder. Uanset hvilken europæisk by du vælger at holde ferie i, vil du kunne slentre gennem historiske gader, se monumenter, berømte pladser og floder - og meget andet! En storbyferie er ikke komplet uden god mad og drikke, og du kan finde alt fra små  lokale tavernaer til gourmetrestauranter i verdensklasse. Mange rejser på storbyferie for at få kulturelle oplevelser på museer og kunstgallerier eller for at opleve en opera-  eller teaterforestilling , eller måske en musical.  

Mange synes det er vigtigt med gode shoppingmuligheder på storbyferien, og mange af Europas storbyer er også kendte for sin gode shopping. Her finder du trendy modebutikker, sjove designerbutikker og måske også nogle vintageskatte. Når du vil have et pusterum fra asfalt og støj, kan du tage til grønne parker og naturområder for at få en pause - eller for at spise en medbragt frokost? Snup en kop kaffe og test nye, spændende kager på hyggelige caféer. Nattelivet i Europas storbyer kan være hektisk og pulserende med pubber, trendy barer og eksklusive natklubber.

Populære storbyferie-destinationer

Udforsk Europas  spændende destinationer på din storbyferie, for eksempel i påske- eller i efterårsferien. Vælger du  shoppingmetropolen London, de historiske monumenter i Rom eller den romantiske atmosfære i Paris? Frister de lave priser i Riga og Gdansk, den pulserende atmosfære i Berlin eller den livlige energi i Barcelona? Eller vil du opleve "Nordens Venedig", Stockholm, de gode ølbarer i Bruxelles eller bade i thermalvand i Budapest?

Storbyferie i London

London er en klassisk miniferiedestination for os danskere, og byen byder også på et eldorado af oplevelser for enhver smag. Her kan du se historiske vartegn som Tower of London og Buckingham Palace, nyde en gåtur langs Themsen og besøge museer i verdensklasse som British Museum og Tate Modern. For dem, der elsker at shoppe, er London en drømmedestination for en storbyferie med luksusbutikker på Oxford Street og Regent Street samt vintageskatte og kunst på Camden Market og i Covent Garden. London er også berømt for alle sine forlystelser, som teateroplevelser og musicals i det travle West End eller fodboldkampe i verdensklasse i Englands bedste liga. Hvis din storbyferie skal indeholde god mad og drikke, vil du elske London. Her er virkelig mange gode restauranter og smagsoplevelser fra alle hjørner af verden. For dem, der gerne vil være ude til langt ud på natten, byder London på et trendy og pulserende natteliv med alt fra klassiske pubber, hippe cocktailbarer og natklubber.

Storbyferie i Rom

Rom er et perfekt rejsemål for en herlig forlænget weekend med helt unikke seværdigheder, vilde gastronomiske oplevelser og en atmosfære, som måske kun Rom har! Byen er kendt for sine mange fantastiske monumenter som Colosseum, Pantheon og Vatikanstaten med Peterskirken og Det Sixtinske Kapel. Der er ikke langt mellem seværdighederne i centrum af Rom, og du kan udforske det meste af byens rige historie og fantastiske arkitektur på gåben. Du finder også masser af shoppingmuligheder på din miniferie her i byen. Her finder du alt fra high-end mode til lokalt kunsthåndværk. Du kan nyde en klassisk operaforestilling, besøge berømte museer eller bare nyde stemningen fra en café. Maden, vinen, kaffen og alt andet man kan putte i munden i Rom er også en vigtig del af din rejse. Tag metroen et par stationer væk fra centrum, gå ind et almindeligt beboelseskvarter og find den restaurant, hvor de lokale spiser. Sådan får du autentisk italiensk mad og lokale delikatesser - ofte på et hyggeligt gadehjørne!

>> Læs om rejser til Hamburg i Tyskland

>> Læs om rejser til Tirana i Albanien

Storbyferie i Paris

Paris er berømt især for romantiske ferier, og byernes by tiltrækker turister hele året  fra hele verden. Her kan du opleve ikoniske monumenter som Eiffeltårnet, Louvre-museet med 'Mona Lisa', Notre Dame-katedralen, de flotte broer over Seinen, Pigalle-kvarteret, Triumfbuen og meget meget mere. Byen byder også på en bred vifte af underholdning  og forlystelse som ballet og opera, koncerter og teaterforestillinger. Shopping i Paris er et eldorado for modeentusiaster. Byen er sammen med Milano en af verdens modehovedstæder, og det er nemt at shoppe sig fattig. Kig ind i luksuriøse designerbutikker på Champs-Élysées og charmerende markeder og vintage-skatte i Les Marais og Latinerkvarteret. Maden i Paris er et højdepunkt med hyggelige bistroer, klassiske caféer med fransk bagværk og gourmetrestauranter i verdensklasse. Vi siger bare oh-la-la!

Storbyferie i Barcelona

Barcelona er en unik destination. Byen er kendt for mesterværker som Sagrada Família og Park Güell af den catalanske arkitekt Antoni Gaudí. At vandre rundt i de hyggelige, smalle gader i det gotiske kvarter og shoppe i Passeig de Gràcia og La Rambla er næsten obligatorisk på en storbyferie til Barcelona. Men byen er stor, meget stor, og her er noget for alle i de forskellige bydele - også et godt udvalg af modebutikker. Barcelona har faktisk en god og langstrakt bystrand, som gør det nemt at kombinere storbyferie med sol og afslapning. Du kan tage metroen til stranden! Der er et varieret udbud af underholdning i byen. Du kan bl.a. opleve flamenco-shows flere steder, men madoplevelserne i Barcelona er måske byens største aktiv. Her er autentiske spanske tapasrestauranter og gourmetrestauranter med internationalt køkken, fast food, churros, små cocktailbarer og  alt, du kan forestille dig af smagsoplevelser. Er du vild med spansk madkultur? Tag på La Boqueria-markedet, hvor du kan smage på friske spanske råvarer.

>> Læs om rejser til Munchen i Tyskland

>> Læs om rejser til Firenze i Italien

Hvornår skal man tage på storbyferie?

Du kan tage på storbyferie i Europa i princip når som helst, og hver årstid har sine egne unikke fordele. De mest populære perioder for storbyferie er forår og efterår, men der er også mange, der gerne vil kombinere sol og strand med storbyoplevelser på ferien, og sommeren er også et (ofte varmt) tidspunkt at rejse på. En efterårsferie sydpå er fantastisk - tænk at kunne sidde på en hyggelig café i oktober og nyde sin frokost i solen - ikke dårligt.

Foråret, fra marts til maj, er som regel præget af mildt vejr, blomstrende haver og mulighed for at udforske byerne til fods uden den intense sommervarme. Sommeren, fra juni til august, byder på varme dage og høje temperaturer de fleste steder. Ofte er der arrangementer og festivaler, som giver dig en smagsprøve på den lokale kultur. Efteråret, fra september til november, er som regel mildt med behagelige temperaturer og smukke efterårsfarver. Vinteren, fra december til februar, byder på en hyggelig atmosfære i mange byer. Især omkring juletid med julemarkeder og masser af lys i byerne.

>> Læs om rejser til Split i Kroatien

>> Læs om rejser til Køln i Tyskland

Storbyferie i Stockholm

Välkommen! Du lander i Arlanda, tager det lynhurtige Arlanda Express og står lige pludselig på Centralstationen, hvorfra det er nemt at komme videre med Tunnelbanan til den del af byen, hvor dit hotel ligger. Stockholm byder på trendige bydele som Söder, elegant shopping langs Hamngatan og på Östermalm, en innovativ madscene og meget trendy natklubber. Det du skal opleve kunne være en dag på Djurgården, hvor friluftsmuseet Skansen og forlystelsesparken Gröna Lund ligger. Her er også hyggelige promenademuligheder - og skibet Vasa. Eller far lidt vild i Gamla Stan, kig på det kongelige slot og få en stærk kop svensk kaffe på et konditori. Stockholm er nem at navigere i, og man kan sagtens nå de fleste ting på gåben. En anden bonus: vi taler - næsten - det samme sprog. Hvis tiden er til det, tag en dagstur fra Skeppsbron ud i den store, dejlige skærgård, som byder på frisk luft, flotte udsigter og en meget svensk naturoplevelse.

Storbyferie i Berlin

Berlin er en fantastisk storbyferiedestination! Her kan du kombinere historiske seværdigheder, storslåede kulturoplevelser og et til tider ekstremt natteliv. Her kan du f.eks se  Brandenburger Tor og den bevarede del af Berlinmuren, og besøge Museumsøen, som er på UNESCO's verdensarvsliste - Berlins ældste og mest berømte museumskompleks. Der er gode shoppingmuligheder i hjertet af byen i det fashionable Mitte-distrikt eller det berømte KaDeWe-shoppingcenter. Besøg parker som den smukke Tiergarten, eller lej en cykel, og udforsk byen som en ægte berliner. Den kulinariske scene i byen er enorm med både lokale delikatesser og internationale madoplevelser. Berlins natteliv er verdenskendt. Fra techno-klubber til store musikarenaer, små barer og intime cocktailbarer.

>> Læs om rejser til Milano i Italien

>> Læs om rejser til Amsterdam i Holland

Storbyferie i Gdansk

Gdansk er en dejlig by ved Østersøen i Polen og en god destination for en storbyferie. Her kan du opleve historiske seværdigheder, kulturelle oplevelser og god mad til lave priser. Besøg den hyggelige gamle bydel med sine brostensbelagte gader og farverige bygninger, og udforsk berømte vartegn som Den Lange Bro og Arthurs Hof. Gdansk har et godt kulturtilbud med flere museer og teatre. Shoppingglade kan dykke ned i det store udvalg af lokalt kunsthåndværk og moderne butikker. Du kan prøve det traditionelle polske køkken på flere lokale restauranter, og der er også restauranter som serverer mere "internationale" retter. Shopping og sightseeing i Gdansk er relativt billigt og giver generelt god værdi for pengene på din storbyferie!

Storbyferie i Riga

Riga er Letlands hovedstad og er blevet en spændende destination for mange danskere. Her kan du opleve imponerende arkitektur og den smukke gamle bydel, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Besøg Rigas Domkirke, Peterskirken og Frihedsmonumentet for at få et indblik i byens lange historie. Byen har også et godt udvalg af teatre og koncerter, og der er gode shoppingmuligheder på Rigas centrale marked og de trendy butikker langs Bergs Bazaar. Du kan få store  madoplevelser på din rejse til Riga, fra det lokale til det internationale køkken. Byen har også et livligt - til tider meget livligt natteliv. Riga er en by, der kombinerer historisk charme med moderne energi. Prisniveauet er generelt  en del lavere end mange andre europæiske destinationer.

>> Læs mere om rejser til Napoli i Italien

>> Læs mere om rejser til Dubrovnik i Kroatien

>> Læs mere om rejser til Venedig i Italien

Storbyferie med fly og hotel

Solfaktor tilbyder et bredt udvalg af fleksible pakkerejser til de fleste storbyer i Europa. Du finder billige pakkerejser til bl.a. London, Paris, Rom, Riga, Gdansk, Barcelona, København eller Berlin. Vores rejsesøgemaskine giver dig adgang til mange afgange og flyforbindelser, så du kan finde den bedste mulighed for din storbyferie til den absolut bedste pris. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly og hotel inkluderet. Solfaktor tilbyder en bred vifte af forskellige typer hoteller og ferielejligheder, og på nogle destinationer kan du også inkludere biludlejning eller transfer fra lufthavnen i din pakkerejse. På den måde kan du skræddersy din storbyferie netop, som du vil have den, og samtidig  er du dækket af den statslige danske rejsegaranti, gældende for pakkerejser.

4 tips for at få en lidt billigere storbyferie

Storbyferier kan være dyre, og at spare penge handler om at træffe kloge valg. Her er fire tips, der kan hjælpe dig med at spare penge, mens du nyder din ferie i en af Europas storbyer:

1.) Brug offentlig transport
De fleste større byer i Europa har velfungerende offentlig transport. Du kan spare mange penge ved at tage bus, sporvogn eller metro i stedet for taxa når du rejser rundt i byen.

2.) Brug lokale hæveautomater
Hvis du har brug for kontanter på en storbyferie, kan du spare mange penge ved at bruge lokale hæveautomater i stedet for at veksle penge på forhånd. Det giver dig næste altid  en bedre vekselkurs, og prisen for at hæve plejer at ligge i den lavere ende.

3.) Gratis aktiviteter
Du kan spare mange penge ved at tjekke byens mange gratis aktiviteter ud, når du er på storbyferie. Mange grønne parker, lokale markeder og historiske seværdigheder tilbyder gratis eller meget billig entré. Der er også flere byer, der tilbyder gratis guidede ture rundt i byens historiske områder.

4.) Prøv de lokale spisesteder
Der er mange penge at spare ved at undgå de mest turistprægede restauranter på en storbyferie. Prøv i stedet lokale spisesteder og restauranter, og tag på lokale madmarkeder. Ikke alene sparer du penge, men du kan også smage autentisk lokal mad til en lavere pris.

Book en billig storbyferie med Solfaktor i dag!