Efterårsferie 2024 - uge 42

Man ved, at efteråret er på vej, når luften bliver køligere, aftenerne mørkere, og den travle hverdag starter igen efter sommerens pause fra arbejde, skole og pligter. Mange synes det er skønt at få en pause i denne periode med en efterårsferie, hvor du kan lade batterierne op og  holde fri fra stress og rutiner. Tag på efterårsferie med familien til varmere, sydligere himmelstrøg - nyd sol, strand og salte bad. Få kvalitetstid sammen med dem, der betyder mest for dig.

Solfaktor tilbyder et stort udvalg af populære rejsemål i efterårsferien 2024 til gode priser. Vores fleksible pakkerejser giver dig ro i sindet og tryghed når du rejser - og ofte til en virkelig god pris!

Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller en pakkerejse med det hele inkluderet. Vi hjælper dig med at planlægge en efterårsferie, som bliver til den perfekte oplevelse for hele familien. Book din billige og gode efterårsferie 2024 med Solfaktor!

Efterårsferie i Sydeuropa 2024

Hos Solfaktor har vi nøje udvalgt nogle af de bedste steder at tage hen i efterårsferien. Udforsk og oplev populære destinationer i Spanien som De Kanariske Øer, Alicante og Mallorca, eller tag til spændende øer som Madeira eller historiske Malta. Italien byder på en række hyggelige og familievenlige destinationer som Sicilien og den smukke Amalfikyst. Lad dig inspirere og find de bedste tilbud til din efterårsferie  - uanset om du er på udkig efter sol og hav, kulturelle oplevelser  - eller en kombination af begge dele!

Spanien

Efterårsferie i Spanien? God idé! Her får du behagelige temperaturer og ikke mindst færre turister end om sommeren. Tag til smukke kystområder som Costa Blanca, Costa del Sol eller Costa Brava. Eller nyd det gode klima på De Kanariske Øer eller Mallorca. Efteråret er også et godt tidspunkt for storbyferie og til at besøge storbyer som Barcelona eller Madrid, som byder på kultur, historiske seværdigheder og spændende shopping og gastronomi. Uanset hvor du vælger at holde efterårsferie i Spanien, kan du forvente varme dage, god tid sammen og bare på det store og hele en fin rejseoplevelse. Spanien er en fantastisk destination for efterårsferie.

Alicante

Alicante ved Costa Blanca er en af de mest populære feriedestinationer i Spanien. Efteråret i Alicante byder på et mildt og behageligt klima med temperaturer omkring 20 grader og oftest masser af sol. Efteråret er et godt tidspunkt at udforske byen og den omkringliggende natur uden den intense varme som er her om sommeren. Tag til det hyggelige bjergområde Serra de Mariola for at få gode vandre- og naturoplevelser - dette er også for børn. I Alicante finder du lange strækninger  langs kysten med strande, historiske seværdigheder som Castillo de Santa Barbara og den hyggelige gamle bydel Barrio Santa Cruz. Der er også en livlig havnepromenade med mange restauranter og caféer - perfekt til aftenturen.

De Kanariske Øer

At holde efterårsferie på en af de Kanariske Øer plejer at være superpopulært - og det er ikke svært at forstå hvorfor. Der er mange flyforbindelser fra de gængse danske lufthavne, her er masser af aktiviteter for børnefamilier og øerne er bare tilpasset turisme på en næsten perfekt måde. Her vil du få behagelig varme og temperaturer omkring de 25 grader. Her finder du rejsemål som Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Uanset hvilken ø du vælger, vil du kunne nyde lange strande og spændende vulkanske landskaber. Efterårsferien på De Kanariske Øer er især god, hvis du er til aktiv ferie. Her er alle muligheder: vandsport, vandreture i bjergene, tennis, golf, cykling, fitness...

Gran Canaria kan du besøge de smukke bjerge ved Roque Nublo eller nationalparker som  f.eks Timanfaya på Lanzarote. Tag til Spaniens højeste bjerg, Teide på Tenerife, oplev de endeløse sandklitter i Corralejo National Park på Fuerteventura eller de berømte klitter i Maspalomas Gran Canaria.

Mallorca

Hvis du er på udkig efter sol og strande i afslappende omgivelser, kan efterårsferien 2024 med fordel afholdes på Mallorca! Her kan du forvente temperaturer på omkring 20-25 grader og stabile vejrforhold. Børnefamilier vil have det godt og sjovt i hyggelige feriebyer som Alcudia, Palma Nova og Cala d'Or. Hvis du vil kombinere sol og strande med shopping på en ferien, er Palma de Mallorca et perfekt alternativ. Her kan du ligge på stranden om formiddagen, og tage på shopping og spise tapas om eftermiddagen. Efteråret på Mallorca er en fin periode for naturoplevelser og aktiv ferie. Tag en tur til den store bjergkæde Serra de Tramuntana, sejl en tur langs kysten, eller udforsk Mallorcas mange cykelruter og -stier. På Mallorca kan du kombinere sol og strand med storbyferie og naturoplevelser. Ikke en dårlig kombination!

Madeira

Efterårsferie på flotte og grønne Madeira (Madeira er en del af Portugal, men det vidste du nok allerede)  venter med et behageligt klima. Temperaturen vil ligge omkring de 20-25 grader om dagen. Her kan du besøge hovedstaden Funchal med sin superhyggelige gamle bydel og se den store katedral. Besøg den smukke tropiske have Monte Park (70.000 m2 stor) eller tag en tur med svævebanen for at få panoramaudsigt over øen. Tag en vandretur langs de frodige levadastier, der snor sig gennem smukke landskaber, og besøg den imponerende Cabo Girão-klippe, en af de højeste klipper ved vandet i hele verden. En efterårsferie på Madeira byder også på gode muligheder for sol, svømning, sejlads og vandsport.

Malta

Med sit milde klima og lange historie er Malta en spændende destination for efterårsferie. I slutningen af september og i begyndelsen af oktober kan du oftest forvente solrige dage med temperaturer om dagen på omkring 20-25 grader. Gå på opdagelse i hovedstaden Valletta, som er på UNESCO's verdensarvsliste med imponerende arkitektur og historiske monumenter. Besøg de smukke Blue Grotto-grotter (ligger ned i sydvest, ca. en halv time med bil fra Valletta, og oplev det turkisblå vand på øen Comino (kør op mod Marfa og tag færgen). Udforsk charmerende byer som Mdina og Rabat, og nyd afslappende dage på strandene i Bugibba og St. Julian's med vandsportsaktiviteter - her kan man også snorkle og dykke. Efterårsferie på Malta? Et godt valg for hele familien!

Sicilien

Italien er et for danskere ekstremt populært rejseland, og helt i syd, på smukke Sicilien, finder du alle muligheder for en alletiders efterårsferie. Her kan du forvente temperaturer på omkring 20-25 grader om dagen og sol fra en blå himmel, som indbyder til afslappede dage på stranden. Besøg hovedstaden Palermo med dens rige kultur, historiske monumenter og livlige, syditalienske atmosfære. Gå på opdagelse i den smukke by Taormina, omgivet af flotte landskaber og attraktioner som det gamle amfiteater Teatro Greco. Nyd lokale, italienske madoplevelser og smag typiske sicilianske retter som arancini (panerede og friterede risottokugler) eller cannoli (friterede rør af dej fyldt med ricotta-ost, vanilie og revet mørk chokolade). Hvis turen skal op til toppen af Vulkanen Etna, er efteråret et godt tidspunkt. Ikke for varmt.

Amalfikysten

Den idylliske Amalfikyst (ca. halvanden time syd for Napoli med bil) er med rette kendt for sin spektakulære natur og maleriske kystbyer. I efterårsferien kan du typisk forvente behagelige temperaturer på omkring 20 grader og færre turister end om sommeren, hvor kyststrækningen ofte er booket til sidste sengeplads, og restauranterne kan finde på at placere dig i baren, til der er et ledigt bord. Besøg den smukke by Positano med sine farverige huse, smalle gader og gyder og den fantastiske udsigt over havet. I den charmerende by Amalfi finder du historiske seværdigheder og en flot katedral. Byen Ravello er omgivet af et smukt bjerglandskab. Nyd velsmagende madoplevelser med frisk fisk og skaldyr og lokale delikatesser her langs Amalfikysten, som dog ikke byder på så mange aktiviteter for de helt små børn. Men lidt større børn eller teenagers vil have det pragtfulgt - i denne del af Italien er isen lidt ekstra god og pizzaerne ekstra store!

Ferie på stranden eller aktiv ferie? Storbyferie eller all-inclusive i efterårsferien?

Hos Solfaktor finder du et bredt udvalg af forskellige typer af ferier, rejsemål og hoteller. Vi hjælper dig med at finde den løsning, som passer dig bedst. Enten med både fly og hotel, kun hotellet eller som en kombination med fly, hotel og billeje inkluderet.

  • Er du på udkig efter en dejlig strandferie med fødderne i sandet? Tjek vores mange hoteller, der ligger tæt på stranden.
  • Rejser du med børn? Se vores mest børnevenlige hoteller med faciliteter for hele familien.
  • Vil du have en ubekymret ferie med alle måltider inkluderet? Vi har mange all-inclusive-hoteller, der sikrer dig en ferie uden overraskelser på madkontoen
  • Drømmer du om en fredelig  ferie, sådan lidt væk fra turistområderne? Find charmerende hoteller i landlig idyl - mange af dem har SPA og wellness.

7 tips for at få en lidt billigere efterårsferie

Her er 7 tips, der hjælper dig med at spare penge, både når du bestiller din efterårsferie, og mens du er på selve ferien.

1.) Tidlig planlægning

Det er en god idé at planlægge efterårsferien i god tid. Denne uge er en af de mest travle i de danske lufthavne overhoved, og priserne vil ikke falde, jo længere tid du venter - tværtimod.

2.) Book en pakkerejse

Du kan spare mange penge ved at booke en pakkerejse i efterårsferien. Pakkerejser med Solfaktor inkluderer fly og hotel, og du kan også tilkøbe transport og aktiviteter på udvalgte destinationer. Når du køber det hele samlet, kan du ofte få gode tilbud og rabatter, og det giver dig også tryghed på rejsen. 

3.) Sammenlign priser i en rejsesøgemaskine 
Solfaktor giver dig nem adgang til mange afgange og flyselskaber gennem  vores rejsesøgemaskine. Ved at bruge en rejsesøgemaskine har du mulighed for at sammenligne priser og tilbud fra forskellige rejsearrangører, og dette er en god måde at finde billige billetter og finde den bedste flyrejse til din efterårsferie. Rejsesøgemaskinen giver dig en bredt udvalg af muligheder, så du nemt kan vælge det tilbud, der passer bedst til dig, din pengepung og din kalender! 

4.) Fleksible rejsedatoer 
Selvom efterårsferien 2024 er i en bestemt uge (uge 42) kan det godt betale sig at være lidt fleksibel med rejsedatoerne. Priserne på fly og indkvartering kan variere betydeligt, afhængigt af hvilke dage du vælger at flyve. Ved at være lidt åben over for forskellige datoer, som f.eks. at undgå afrejse om fredagen og hjemkomst om søndagen, kan du spare penge på flyrejsen. Nogle forældre spørger pænt i skolen, om det er OK at barnet får fri den sidste fredag før efterårsferien, og flyver torsdag eftermiddag eller aften. Det kan gøre en stor forskel.

5.) Vælg alternative destinationer 
Du kan også spare penge, hvis kan holde efterårsferie på mindre kendte steder og destinationer. Du vil ofte finde lavere priser på både fly og hotel, samtidig med at du får en unik og autentisk rejseoplevelse. I stedet for London vælger I Manchester. I stedet for Kreta lander I i Albanien. Familien skal nok få det sjovt og hyggeligt alligevel!

6.) Brug offentlig transport
Du kan spare mange penge på din efterårsferie, hvis du vælger at bruge offentlig transport i stedet for at leje en bil eller tage en taxa for at komme rundt - hvis du kan. Nogle steder er det bare nemmere og mere effektivt, at have sin egen bil. Mange rejsemål og storbyer har et veludbygget rutebusnet eller metronet med hyppige afgange, og det er i sidste ende en billigere og mere miljøvenlig måde at udforske din destination på.

7.) Mad og drikke
Spar penge på din efterårsferie ved at udforske lokale spisesteder og restauranter, der ikke ligger i de mest turistede områder. Tag på madmarkeder og prøv lokale retter og lokal fast food, der giver en autentisk oplevelse til en langt lavere pris.

Hvis du følger disse tips og råd, vil du spare tid og penge og få en fantastisk, skøn efterårsferie 2024 for hele familien!