Rejser til Middelhavet

En ferie ved Middelhavet i Sydeuropa er nok det, de fleste forbinder med sommerferie. Med solrige kyststrækninger, lækre sandstrande, krystalklart vand og en overflod af kultur og historie, er Middelhavsområdet et sandt paradis for alle typer rejsende. Find din drømmeferie ned til varmen ved Middelhavet hos Solfaktor!

Middelhavets kyststrækning strækker sig over tre kontinenter: Europa, Asien og Afrika, og de forskellige lande og regioner langs kysten har alle deres unikke charme og kultur. Middelhavet er ikke kun det ideelle sommerferierejsemål, men uden tvivl også favoritten om efteråret og foråret, både til eksempelvis en familieferie på Mallorca, en oplevelsesrig ferie på Malta eller en storbyferie til Barcelona. Spanien er det mest populære rejsemål ved Middelhavet, men naturligvis er også lande som blandt andet Italien, Grækenland, Cypern, Tyrkiet, Kroatien og Frankrig nogle populære og højtelskede feriedestinationer.

Populære rejsemål ved Middelhavet 

Spanien
Spanien er det mest populære rejsemål ved Middelhavet, og landet byder på mulighed for både storbyferie og strandferie. Byer som Barcelona og Madrid byder på imponerende arkitektur og spændende kultur, mens kysterne som Costa del Sol og Costa Brava byder på smukke strande med lunt badevand. Derudover kan man i Spanien nyde lækker mad og vin, som eksempelvis den kendte tapas, der er en vigtig del af den spanske kultur.

>> Læs mere om rejser til Spanien

>> Læs mere om rejser til Costa Brava

Italien
Italien er et af de mest populære rejsemål i Sydeuropa, og landet har en utrolig rig kultur og historie at byde på. Med alt fra de imponerende ruiner i Rom, det klare vand ved de maleriske kystbyer i Cinque Terre og de farverige huse på øen Capri til den landlige idyl i Toscana og den barske natur på Sicilien, er der noget for enhver smag i Italien. Desuden er italienerne kendt for deres udsøgte gastronomi og vin, som man kan nyde på de mange hyggelige caféer, trattoriaer og restauranter rundt omkring i landet.

>> Læs mere om rejser til Italien

>> Læs mere om rejser til Toscana

Grækenland
Grækenland er et land der ligeledes byder på en rig historie og kultur, og landet er kendt for sine smukke øer i Det Ægæiske Hav omgivet af turkisblåt vand. Øer som Kreta, Rhodos og Santorini er populære ferieøer, særligt hvis ferien skal være med fokus på sol og strand. Vil du på storbyferie, kan du med fordel rejse til byer som Athen og Thessaloniki, der begge byder på et væld af spændende seværdigheder. Desuden er det græske køkken kendt for sin lækre mad og vin, som eksempelvis de græske gyros og den bitre hvidvin retsina.

>> Læs mere om rejser til Grækenland

>> Læs mere om rejser til Kreta

Frankrig
Frankrig er kendt for sin gastronomi, kunst og kultur, men også for sine smukke strande langs den sydlige kyst, Den Franske Riviera. Byer som Paris og Nice byder på en spændende blanding af gammel og ny arkitektur, mens landsbyer som dem i provinserne Provence og Languedoc byder på smukke landskaber og idylliske omgivelser. Den franske perle-ø, Korsika, byder på en autentisk atmosfære, dejlige kystbyer og gode forudsætninger for en afslappende ferie med både strand og oplevelser i den autentiske natur.

>> Læs mere om rejser til Frankrig

>> Læs mere om rejser til Den Franske Riviera

Tyrkiet
Tyrkiet er et populært rejsemål til badeferie ved Middelhavet og kendt for sine idylliske strande og maleriske landskaber. Landet er nemlig hjemsted for nogle af de mest populære feriebyer, herunder Antalya, Alanya og Bodrum. Tyrkiet er også kendt for sin rige historie, spændende køkken og venlige befolkning. Istanbul, der engang var hovedstaden, er en smuk by, der er fyldt med historiske monumenter såsom Hagia Sophia og Den Blå Moské.  Landet har også en rig kultur med traditionelle danse, musik og kunsthåndværk, der afspejler dets unikke blanding af europæisk og mellemøstlig indflydelse.

>> Læs mere om rejser til Tyrkiet

>> Læs mere om rejser til Alanya

Malta
Malta er en ø-nation i det sydligste af Middelhavet syd for Sicilien. Malta er kendt for sin rigdom af historie og kultur, med arkæologiske udgravninger og bygninger fra flere forskellige tidsaldre. Hovedstaden Valletta er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste takket være de historiske monumenter og museer, der er et must at opleve. Malta er også kendt for sine smukke strande og dejlige badevand, og øen er derfor en populær destination både til badeferie og til oplevelsesferie. Rejser du til Malta, kan det også anbefales at tage på udflugt til den smukke "lillebror"-ø Gozo.

>> Læs mere om rejser til Malta

>> Læs mere om rejser til Valletta

Cypern
Cypern er beliggende i det sydøstligste hjørne af Middelhavet syd for Tyrkiet, og byder på alt fra sol og strand til historie og kultur. Cypern er nemlig særlig rig på sidstnævnte med en blanding af græske, tyrkiske og romerske indflydelser. Historien i Cypern går faktisk helt tilbage til antikken, og man kan finde mange historiske monumenter og arkæologiske steder, der er velbevarede og imponerende at opleve. Cypern har været opdelt i en græsk del og en tyrkisk del siden 1974, da Tyrkiet invaderede. Denne opdeling har ført til politisk konflikt og spændinger mellem de to samfund, der stadig er til stede den dag i dag. Men ikke desto mindre blomstrer turismen alligevel på øen, og Cypern er fortsat et yderst populært rejsemål året rundt.

>> Læs mere om rejser til Cypern 

>> Læs mere om rejser til Larnaca

Kroatien
Kyststrækningen ved Kroatien er kendt som en af de smukkeste i Europa med idylliske øer, smukke strande, krystalklare bugter og historiske byer, der er ideelle til afslapning, sightseeing og vandsport. Byer som blandt andre Dubrovnik og Split er nogle af de mest populære destinationer langs kysten i Kroatien, og du kan derfor nemt kombinere storbyferie fyldt med historiske seværdigheder med en badeferie ved stranden.

>> Læs mere om rejser til Kroatien

>> Læs mere om rejser til Dubrovnik

Uanset om du søger en afslappende badeferie eller en aktiv ferie med sightseeing og kulturelle oplevelser, så er en ferie til landene ved Middelhavet destinationer der ikke skuffer. Hos Solfaktor finder du et væld af destinationer ved Middelhavet, og du kan helt sikkert finde lige dén pakkerejse med fly og hotel, som passer til dig og dine ønsker!

>> Læs mere om rejser til Det Ægæiske Hav

>> Læs mere om storbyferie 

>> Se alle rejsemål