Sommerferie 2024

En sommerferie er årets højdepunkt for mange! Det er endelig tid til at komme væk fra hverdagens stress og jag, og rejse sydpå til sydens sol og varme. Vel fremme kan du slappe af på en strand under palmerne og nyde ferien med din partner, dine venner eller hele familien - dét er noget at se frem til! 

Hos Solfaktor finder du et væld af populære destinationer til sommerferien 2024 til billige priser, og du vil helt sikkert kunne finde lige dét, du går og drømmer om. Og vores fleksible pakkerejser giver dig det bedste af begge verdener: En pakkerejse med rejsegaranti og nettets bedste priser. Så kan du nemt og billigt bestille din sommerferie 2024!

Ferie i Sydeuropa 2024

En ferie i Sydeuropa ved Middelhavet er både nemt, billigt og bekvemt. Flyveturen er blot et par timer lang, vejret er varmt og solrigt, og der er et væld af dejlige feriebyer, badestrande og feriestemning for alle pengene, og du finder mange muligheder for en budgetvenlig ferie med direkte fly. Spanien, og særligt den elskede ferieø Mallorca, er år efter år det mest populære sommerrejsemål. Men andre store spillere i Middelhavet som Italien, Grækenland, Tyrkiet og Portugal følger stærkt efter. I de seneste år er også de to små lande Malta og Cypern rykket frem på banen, og begge øer er blevet meget populære feriedestinationer til sommerferie såvel som vinterferie. For ikke at glemme Kroatien, der også er et skønt rejsemål i Sydeuropa. 

Populære sommerferiedestinationer

Spanien

Turismen er uden tvivl den største industri i Spanien, og i sommerferien er der ikke ét hotel, der står tomt. Men det er også klart, når man har et helt fantastisk mix af lave priser, dejligt vejr, solsikre destinationer, lækre strande og ikoniske destinationer - herunder en række helt vidunderlige ferieøer. Vi nævner i flæng Mallorca, Ibiza og selvfølgelig De Kanariske Øer som Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og så naturligvis fastlandets perler ved Middelhavet: Velkendte Costa del Sol med steder som Benalmadena og FuengirolaCosta Blanca med Valencia og Alicante. Og Costa Brava med Santa Susanna, Calella, Lloret de Mar og Tossa de Mar. For ikke at glemme de dejlige storbyer som blandt andre Barcelona og Madrid. For mange er det ikke sommerferie uden en rejse til Spanien.

>> Læs mere sommerferie til Spanien

>> Læs mere om sommerferie til Andalusien

>> Læs mere om sommerferie til Mallorca

Grækenland

Grækenland består af flere end 2700 øer udover fastlandet. Grækenland er en af de mest populære feriedestinationer om sommeren for os danskere, og det er ikke uden grund. Her finder du alt fra kendte, historiske monumenter i Athen til olivenlunde på kendte øer i Det Ægæiske Hav som Rhodos og Kreta. På en ferie sydpå til Grækenland vil du finde alt du kunne ønske dig til sommerferien. Dejligt vejr, krystalklart vand, ikoniske destinationer og god mad.

>> Læs mere om sommerferie i Grækenland

>> Læs mere om sommerferie på Kreta

>> Læs mere om sommerferie på Rhodos

Kroatien

En af de smukkeste kryststrækninger i Sydeuropa finder du ved Kroatien med Adriaterhavet som den helt store tiltrækningsmagnet. I Kroatien finder du smukke strande, krystalklart vand i små, skjulte bugte, øer med lavvandede strande, byer med historiske seværdigheder og gæstfri atmosfære. Kroatien kan, udover at være en god destination til en sol- og badeferie i sommerferien, også byde på nogle af de mest besøgte byer i Europa. Både Dubrovnik og Split er eksempelvis populære steder til storbyferie med masser af historie. 

>> Læs mere om sommerferie i Kroatien

>> Læs mere om rejser til Istrien

>> Læs mere om rejser til Porec

Tyrkiet

Tyrkiet er fortsat også et af de mest populære rejsemål i sommerferien, og byder på mange dejlige strande langs Middelhavet. Her finder du populære feriedestinationer på rad og række som Marmaris eller feriehovedstaden nummer et i Tyrkiet, nemlig Alanya. Oplev også den charmerende, gamle by Side, der også byder på dejlige stranden, eller landsbycharme og en afslappet atmosfære i Kemer. I Tyrkiet finder du mange muligheder for en fantastisk sommerferie 2024.

>> Læs mere om sommerferie til Tyrkiet

>> Læs mere om sommerferie til Alanya

>> Læs mere om sommerferie til Belek

Italien

Blandt danskere er Italien meget populært, når det kommer til at holde sommerferie sydpå, og det forstår man godt. Det nordlige Italien modtager rigtig mange kør-selv-rejsende fra Danmark, som tager for sig af de smukke udsigter og familievenlige destinationer omkring Gardasøen.  Langs Adriaterhavet finder kendte badebyer som Rimini og Riccione, og mulighed for at tage på en dagstur til smukke Bologna.  Læg dertil nogle af verdens mest interessante vin-distrikter, ikoniske storbyer som Rom, Firenze og Milano, samt de smukke øer Sicilien og Sardinien, og du finder helt sikkert noget for enhver smag - og så har vi ikke engang nævnt Toscana. Ja, der findes ingen dårlige grundt til at holde sommerferie 2024 i Italien.

>> Læs mere om sommerferie til Italien

>> Læs mere om sommerferie til Sardinien

>> Læs mere om sommerferie til Riccione

Portugal

Selvom en sommerferie i Portugal ikke er et lige så populært valg som ovenstående lande, så snyd ikke dig selv for at opleve dette fantastiske rejseland. Her får du nogle af de laveste leveomkostninger i hele EU, sammen med smukke destinationer som Algarve og  Algarvekysten, Madeira, Alentejo og Azorerne. Langs Duoro-floden finder du eventyrlige landskaber i et område, som har et fåtal af turister, men en overflod af store oplevelser i charmerende Porto. Kronen på det portugisiske værk er hovedstaden Lissabon, hvor gamle sporvogne rasler afsted i de smalle og stejle gader. Derfra kan du tage på oplevelser langs Lissabonkysten og i Lissabon-regionen.

>> Læs mere om sommerferie til Portugal

>> Læs mere om rejser til Albufeira

>> Læs mere om rejser til Azorerne

Malta

Malta nyder godt af det solrige klima ved Middelhavet og byder sine gæster på mange dejlige strande og afskærmede bugter med spektakulære klippevægge. Flertallet af dem, der besøger Malta, drømmer om sol, strand og varme, men man bør heller ikke gå glip af landets spændende historie og den unikke maltesiske kultur. Malta kan prale af en utrolig historie og en enestående kulturarv, der strækker sig mere end 3000 år tilbage i tiden. Maltas lille størrelse betyder, at det er nemt at besøge de forskellige områder på øen i løbet af din sommerferie. Påvirkningen fra de andre nærliggende lande i Middelhavet har bidraget til, at øen byder på flere unikke kulinariske oplevelser.

>> Læs mere om sommerferie til Malta

>> Læs mere om sommerferie i St. Julians

>> Læs mere om rejser til Valletta

Cypern

Cypern er én i perlerækken af Middelhavsøer, som solhungrende nordeuropæere valfarter til efter en vinter, der igen-igen synes al for lang, mørk og kold. Cypern er som et levende museum, en sand skattekiste af seværdigheder, der kan relateres dels til dens omtumlede historie og dels til dens stratetiske placering ikke langt fra Det Hellige Land. Hvad enten du planlægger en ferie for hele familien eller i skøn tosomhed for dig og den du holder af, en aktiv ferie med vandreture i bjergene og vandsport ved kysten eller du vil dase og forkæle dig selv, så har Cypern det hele.

>> Læs mere om sommerferie til Cypern

>> Læs mere om sommerferie i Ayia Napa

>> Læs mere om sommerferie i Protaras

Badeferie, All Inclusive eller ferie på landet?

Hos Solfaktor finder du et væld af forskellige typer ferie, og vi er helt sikre på, at vi har et hotel der kan opfylde dine ønsker, for at give dig den bedste sommerferie. 

>> Klik her for at se alle hoteltyper

Hvornår rejser vi på sommerferie 2024?

Sommerferien starter for skolerne i Danmark i slutningen af juni og slutter i midten af august, og det er da også juli måned som er den absoluts største når det gælder afrejser.

7 tips til at spare penge på sommerferien

Her er 7 gode tips, der kan hjælpe dig med at spare penge ved både bestilling af sommerferien, og når du er afsted på rejsen.

1. Tidlig planlægning

Det er klogt at begynde planlægningen af sommerferien 2024 i god tid. På den måde kan du drage fordel af gode tilbud og undgå høje priser, som ofte er tilfældet kort tid før ferien. Du kan ofte finde både flybilletter og hoteller til lavere priser, hvis du booker en sydentur lang tid i forvejen.

2. Book en pakkerejse

Du kan spare en del penge ved at bestille pakkerejser i sommerferien. Pakkerejser med Solfaktor inkluderer normalt flybilletter og overnatning på hotel, og du kan også tilføje transport eller lejebil på de fleste destinationer. Når du køber alt samlet, kan du ofte få gode tilbud og rabatter, og det giver dig også en sikkerhed på rejsen.

3. Sammenlign priser i en rejsesøgemaskine

Solfaktor giver dig mulighed for at vælge blandt mange afgange og flyselskaber gennem rejsesøgemaskinen. Ved at bruge en rejsesøgemaskine, har du mulighed for at sammenligne priser og tilbud fra forskellig udbydere, og det er en god måde at finde billige billetter og finde den bedste flyrejse til din sommerferie. Rejsesøgemaskinen giver dig en bred oversigt over alternativer, så du nemt kan vælge det tilbud der passer bedst for dig og dit budget. Det er en god måde at spare både tid og penge på, når du skal bestille sommerferien.

4 .Vær fleksibel med rejsedage

Selvom sommerferien som regel varer i 4 uger, kan det være fordelagtigt at være fleksibel med rejsedatoer. Priserne på flybilletter og overnatninger kan nemlig variere meget afhængigt af hvilke dage, du vælger at rejse. Ved at være åben overfor forskellige dage, som for eksempel at undgå at rejse ud en fredag og hjem en søndag, kan du virkelig gøre et godt kup på flybilletter til din sommerferie. 

5. Vælg alternative destinationer 

Du kan spare penge, hvis du rejser på sommerferie 2024 til mindre kendte steder og destinationer. Dertil finder du ofte lavere priser på både fly og hotel. og samtidig får du en unik og anderledes rejseoplevelse. 

6. Brug offentlig transport

Du kan spare mange penge på sommerferien, hvis du vælger at bruge offentlig transport i stedet for at leje bil eller tage taxa rundt. Mange steder har et veludviklet transportnetværk med hyppige afgange, og det er en billigere og mere miljøvenlig måde at opleve rejsemålet på.

7. Mad og drikke

Spar penge på sommerferien ved at udforske lokale spisesteder og restauranter, som ikke ligger i de mest turistede områder. Tag turen til madmarkeder og prøv lokale retter, der giver en autentisk oplevelse til en billigere pris.

Hvis du følger disse tips og råd, vil du spare både tid og penge samtidig med, at du vil få en fantastisk og oplevelsesrig rejse sydpå og en fantastisk sommerferie 2024 for hele familien!