Sommerferie 2023

En sommerferie er årets højdepunkt for mange! Det er endelig tid til at komme væk fra hverdagens stress og jag, og rejse ned til sydens sol og varme. Blot at slappe af på en strand under palmerne og nyde ferien med din partner, dine venner eller hele familien - dét er noget at se frem til! 

Hos Solfaktor finder du et væld af populære destinationer til sommerferien til billige priser, og du vil helt sikkert kunne finde lige dét, du går og drømmer om. Og vores fleksible pakkerejser giver dig det bedste af begge verdener: En pakkerejse med rejsegaranti og nettets bedste priser. Så kan du nemt og billigt bestille sommerferien 2023!

Populære sommerferiedestinationer

Ferie i Sydeuropa 2023

En ferie i Sydeuropa ved Middelhavet er både nemt, billigt og bekvemt. Flyveturen er blot et par timer lang, vejret er varmt og solrigt, og der er et væld af dejlige feriebyer, badestrande og feriestemning for alle pengene. Og du finder mange muligheder for en budgetvenlig ferie med direkte fly.

Spanien, og særligt den elskede ferieø Mallorca, er år efter år det mest populære sommerrejsemål. Men Middelhavets andre store spillere som Italien, Grækenland og Portugal følger stærkt efter. I de seneste år er også de to små lande Malta og Cypern rykket frem på banen, og begge øer er blevet meget populære feriedestinationer sommer såvel som vinter. 

Spanien
Turisme er uden tvivl den største industri i Spanien, og i sommerferien er der ikke ét hotel, der står stille - groft sagt. Men det er også klart, når man har et helt fantastisk mix af lave priser, dejligt vejr, solsikre destinationer, lækre strande og ikoniske destinationer - herunder en række helt vidunderlige ferieøer. Vi nævner i flæng Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og så naturligvis fastlandets perler Costa del Sol, Costa Brava og Costa Blanca - foruden storbyerne Barcelona og Madrid.

>> Læs mere om rejser til Spanien

Italien
Blandt danskere er Italien meget populært, når det kommer til at holde sommerferie sydpå, og det forstår man godt. Det nordlige Italien modtager rigtig mange kør-selv-rejsende fra Danmark, som tager for sig af de smukke udsigter og familievenlige destinationer omkring Gardasøen, og Lidoen langs Adriaterhavet. Læg dertil nogle af verdens mest interessante vin-distrikter, ikoniske storbyer som Rom, Firenze og Milano, samt de smukke øer Sicilien og Sardinien, og du finder helt sikkert noget for enhver smag - og så har vi ikke engang nævnt Toscana

Hos Solfaktor er vi specialister i Italien, så brug søgemaskinen til at finde din næste sommerferie på et udvalgt hotel i 2023.

>> Læs mere om rejser til Italien

Portugal
Selvom en sommerferie i Portugal ikke er et lige så populært valg som ovenstående lande, så snyd ikke dig selv for at opleve dette fantastiske rejseland. Her får du de laveste leveomkostninger i hele EU, sammen med smukke destinationer som Algarvekysten, Madeira, Alentejo og Azorerne. Langs Duoro-floden finder du eventyrlige landskaber i et område, som har et fåtal af turister, men en overflod af store oplevelser. Kronen på det portugisiske værk er hovedstaden Lissabon, hvor gamle sporvogne rasler afsted i de smalle og stejle gader. Derfra kan du tage på oplevelser langs Lissabonkysten og i Lissabon-regionen.

>> Læs mere om rejser til Portugal

Malta
Når du første gang rejser til Malta, så knib dig selv i armen en ekstra gang, for du tror ikke dine egne øjne, når du ser, hvor meget Malta har at byde på af kulturelle indslag og historiske vingesus til vands og ikke mindst til lands. Hos Solfaktor har vi også ladet os forføre af Maltas lillebror, Gozo, som du bør besøge på enhver rejse til Malta. Gozo er en selvstændig ø beliggende et stenkast fra Maltas nordkyst og byder på en helt fantastisk natur.

>> Læs mere om rejser til Malta

Cypern
Cypern er én i perlerækken af Middelhavsøer, som solhungrende nordeuropæere valfarter til efter en vinter, der igen-igen synes al for lang, mørk og kold. Cypern er som et levende museum, en sand skattekiste af seværdigheder, der kan relateres dels til dens omtumlede historie og dels til dens stratetiske placering ikke langt fra Det Hellige Land. Hvad enten du planlægger en ferie for hele familien eller i skøn tosomhed for dig og den du holder af, en aktiv ferie med vandreture i bjergene og vandsport ved kysten eller du vil dase og forkæle dig selv, så har Cypern det hele.

>> Læs mere om rejser til Cypern

Badeferie, All Inclusive eller ferie på landet?

Hos Solfaktor finder du et væld af forskellige typer ferie, og vi er helt sikre på, at vi har et hotel der kan opfylde dine ønsker, for at give dig den bedste sommerferie. 

>> Klik her for at se alle hoteltyper

Hvornår rejser vi i sommerferien 2023?

Sommerferien starter for skolerne i Danmark i slutningen af juni og slutter i midten af august, og det er da også juli måned som er den absoluts største når det gælder afrejser.

5 tips til at spare penge på sommerferien

Her er nogle af magasinet Forbes' gode råd til at komme billigere på sommerferie. Rådene er omskrevet og suppleret, så de passer bedre til danske forhold.

1: Brug rejsesøgemaskiner til at finde flybilletter

En rejsesøgemaskine - som den, der for eksempel findes her på Solfaktor - giver dig mulighed for at vælge blandt mange afgange og flyselskaber, og du vil ofte kunne finde flybilletter til en billigere pris, end hvis du henvender dig direkte til et enkelt rejsebureau eller flyselskab. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at du kan finde en billig rejse med en rejsesøgemaskine, men typisk vil du have mulighed for at vælge imellem masser af gode tilbud, og, ligeså vigtigt: Mulighed for at sammenligne priser, så du har et informeret grundlag at beslutte dig på.

2: Book i god tid

Dette må siges at være den gyldne regel og specielt når du skal rejse i sommerferien. Der kan spares tusindvis af kroner på at være ude i god tid, frem for at booke sine flybilletter og sit hotel i sidste øjeblik.

Ifølge magasinet Forbes er det faktisk bedst at være så tidligt ude som 21 uger før afrejse, når du bestiller dine flybilletter. Det vil sige, at du bør købe dine flybilletter godt fem måneder, før du skal afsted, hvis du vil være sikker på at spare så meget som muligt.

Men mindre kan naturligvis også gøre det, og i mange tilfælde vil du kunne finde gode tilbud helt op til få uger før afrejse. Du kan endda benytte dig af særlige tilbud, hvis du tør at vente til sidste øjeblik, altså til få dage før du skal afsted. Dette er dog risikabelt, hvis du skal rejse i højsæsonen og det er sommerferien jo, så i det tilfælde vil det næsten altid være klogest at være i så god tid som muligt.

3: Køb en pakkerejse til sommerferien

At købe en pakkerejse til sommerferien vil ofte være billigere end at købe fly for sig og hotel for sig. De hoteller, der samarbejder med rejsebureauer om at tilbyde pakkeløsninger til turister, er, på grund af samarbejdet, som giver dem et langt større kundegrundlag, i stand til at leje deres værelser ud til en meget lavere pris end de ellers ville kunne. Pakkerejser giver dig også pakkerejsegaranti.

Flybilletter købt som en del af en pakke vil - af samme grund - også tit være billigere end flybilletter købt for sig. Der er mange typer pakkeløsninger på rejsemarkedet i dag, og at købe en pakke behøver langt fra at være ensbetydende med grisefester og at sidde lårene af andre danske turister. Det er for eksempel muligt at købe bare fly og hotel samlet, hvor eneste forskel fra at finde det hver for sig er, at du sparer nogle penge og noget praktisk besvær.

Hos Solfaktor tilbyder vi udelukkende pakkeløsninger til en sommerferie og til en rimelig pris, hvor du samlet køber fly, lejet bil og et ophold på hoteller på udvalgte destinationer. 

4: Vær fleksibel med datoer

Ofte havner man, når man sidder og søger på rejser, i den situation, at man må vælge mellem at komme afsted på én bestemt dato, eller at komme afsted til den bedste pris.

Det sidste kræver i mange tilfælde, at du er villig til at rejse for eksempel 3 dage tidligere eller 3 dage senere end den dato, du allerhelst ville afsted på. Der kan være mange penge at spare på blot et minimum af fleksibilitet med hensyn til dine af- og hjemrejsedatoer, så hvis prisen er vigtig for dig, er det et godt råd. De dyreste dage at rejse på er tit om søndagen og i starten og slutningen af ugen, så hvis du kan få det til at passe med din kalender at rejse midt på ugen, er det en fordel. Dog er det ikke altid dette er tilfældet hvis du rejser i sommerferien, da der ikke er så mange forretningsrejsende.

5: Skift i store lufthavne

De store lufthavne er generelt de billigste at flyve til og fra. Hvorfor? Fordi der er mange flere afgange at vælge imellem end i de mindre lufthavne. Hvis din destination ikke er en stor lufthavn som for eksempel Heathrow i London eller Frankfurt am Main-lufthavnen, så overvej, om du har mulighed for at skifte fly på et af disse store knudepunkter for flytrafik. Det vil i mange tilfælde kunne give dig en billigere, samlet flypris end hvis du flyver direkte til din destination. dette råd gælder uanset om du skal rejse i sommerferien eller ej. Rejsetiden vil selvfølgelig blive forlænget, men hvis dit fokus er på prisen, er det værd at overveje, om det ikke er for dyrt at flyve direkte.

Der er mange andre måder end de beskrevne at spare penge på ferien, men det vigtigste er at bruge sin sunde fornuft og sin sans for at prioritere - og så nyd ellers bare rejsen!